RETKIPAIKKA- TERMARIPUURO ON THE GO!

by | Mar 1, 2018 | Food, Wellbeing | 4 comments

 

Pakkanen paukkuu ja aurinko paistaa. Mikä ihana ilma ulkoilla- kunhan vain on tarpeeksi vaatetta päällä. Pakkasesta huolimatta olen käynyt niin hiihtämässä, kävelemässä kuin avantouimassa! Liikkuminen on ok, kunhan kuulostelee omaa kehoaan. Huomasin, että hiihtäessä sykkeet nousivat hieman korkeammalle kuin normaalisti, ja siksi pidin vauhdin maltillisena.

 

Btw, luitteko jo uutisen, kuinka Englannissa hiihtokeskus suljettiin liiallisen lumen takia. Keskus avataan uudelleen, kun lumi hieman sulaa. Suksikaan ei kuulemma luista… Huvittavaa näin suomalaisen näkökulmasta, vaikka tiedän kyllä, että maissa, joissa lumentuloon ei olla valmistauduttu, voi liiallinen lumi olla ongelma- jopa hiihtokeskuksissa! 

 

Viileät ilmat saavat kehon kaipaamaan lämmintä ruokaa. Keittoja, uunivuokia ja puuroa! Alkuviikosta tein termariin smoothien sijaan kaurapuuron. Ja tästä tuli NIIN hyvää, että itsekin yllätyin. Kotona valmistamani keitetty kaurapuuro, kun hautui termarissa kermaiseksi, ja maistui muutaman tunnin jälkeen aivan kuin hotellien tuntikausia kattilassa haudutettu puuro. Maistatutin puuroa treenattavallanikin, ja reaktio oli sama. Ei uskoisikaan miten hyvää!

 

SIGG:n termari on muuten osoittautunut muutenkin superkäteväksi ja se kulkeekin mukanani päivittäin. Näppärä kuljettaa eväitä niin kylmänä kuin lämpimänä. Tämän termaripuuron “löydettyäni” olen keitellyt puurot jo illalla termariin tekeytymään ja aamulla syönyt sen aamiaiseksi. Reilun seitsemänkin tunnin jälkeen, on puuro pysynyt edelleen lämpimänä. Puuron lisäksi syön aamiaisella usein myös kananmunan, vaikka puuroni proteiinilisä ja pähkinät pitävätkin hyvin nälkää loitolla.

 

TERMARIPUURO ON THE GO! 

 

* 1 dl Kaurahiutaleita * Vettä * Mantelimaitoa (tai muuta maitoa) * nokare Voita * ripaus Suolaa * 1 rkl Foodinin vanilja heraa (ei pakollinen)

 

Keitä puuro veteen. Lisää lopuksi hieman mantelimaitoa, voita ja ripaus suolaa. Keitä vielä hetki. Lisää lopuksi vanilja hera. Hera tuo puuroon kermaisuutta ja pitää paremmin nälkää loitolla. Siirrä puuro termariin. Ota puuro töihin tai retkelle mukaan. Tai tee niin kuin minä- valmista illalla puuro termariin valmiiksi ja syö aamulla. Tarjoile puuro esimerkiksi marjojen, pähkinöiden, siemenien ja/tai banaanin kanssa. Tai ihan vain voisilmällä. Niin hyvää!

 

Aurinkoista pakkaspäivää!

 

SIGG:n tuotteet saatu.

 

Heidi xoxo

4 Comments

 1. Maritta

  Puuro on niin hyvää ja mitä kaikkea siihen voi laittakaan , hiutaleita , leseitä, pellavaa , chiaa , siemeniä , pähkinöitä ja syödä raejuustolla, kiisseleillä , marjoilla , hedelmillä!
  Ihan joka aamu!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka!
   Niin on! Tässä resepti on aivan perus, mutta avainasemassa juurikin tuo termari, joka aivan kuin hauduttaa puuron! Niin hyvää!
   Aurinkoista viikonloppua <3
   Terkuin Heidi

   Reply
 2. Satu

  Komppaan edellistä ja postauksesta idean saaneena kysyisinkin, että minkä kokoista SIGGin (0,3l/0,5l) ruokatermaria käytät? Eli mikä olisi hyvä koko juuri yhden hengen puurolle oman kokemuksesi perusteella?
  Nämä pakkaskelit on muuten olleet ihan parhautta. Toivottavasti saamme nauttia talvesta vielä pitkään täällä pääkaupunkiseudullakin!!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Satu,
   Tässä puuron kanssa käytössäni on 0,3l termari- juuri täydellisen kokoinenn puurolle. Näppärä koko muutenkin, jos käytössä yhdelle hengelle. SIGG:llä on muuten myös kätevä lusikka/haarukka/veitsi-setti, vähän niin kuin all in one linkkuveitsi-tyyliin. Tukevaa materiaalia ja juuri täydelliset on the go. Lusikka näkyy kuvassa.
   Aurinko ja pakkanen ovat niin parasta! Toivotaan, että jatkuu mahd pitkään 🙂 Oikein ihanaa viikonloppua!
   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *