SALOMONIN NAISTEN JUOKSUREPUT

by | May 29, 2022 | Run | 0 comments

 

Salomon Adv Skin 12W juoksureppu

 

Salomon juoksureput- kaupallinen yhteistyö: Salomon Suomi 

 

Kesäiset ilmat ovat saapuneet, vihdoin! Kylmän ja tuulisen kevään jälkeen tarkenee taas treenata t-paidassa ja polut houkuttelevat innokasta juoksijaa luonnon helmaan. Ilon aihe on myös huomata oman kunnon normalisoituminen kevään sairastelujen jälkeen. Kiitollisena viime lenkillä fiilistelin terveyttä, omaa kehoa ja sitä mihin kaikkeen se pystyykään. Vastoinkäymisten ja takapakkien jälkeen osaa arvostaa entistä enemmän sitä mitä jo on.

 

Metsälenkeillä juoksen aina joko juoksureppu tai juoksuliivi selässä. Repun etutaskujen lötköpulloista saa juotua vauhdissa ja Noshtin vauhtikarkitkin ovat käden ulottuvilla. Etutaskuun sujahtaa myös kännykkä ja avaimet, reppuosaan kevyt juoksutakki tai mahdollisesti muita varusteita, joita saattaa lenkillä tarvita.

 

Salomonin juoksureput ovat kaikki kevyitä, hyvin istuvia ja lähes huomaamattomia selässä. Paksut olkaimet takaavat ettei reppu paina hartioista, painopiste jakautuu tasaisesti. Siksi reppu selässä on mukava juosta/vaeltaa pidempiäkin matkoja. Muutama vuosi sitten juoksin Aostanlaaksossa Alpeilla viisi päivää kantaen juoksurepussa koko reissun aikana tarvittavia varusteita. Silloin oli erityisen tärkeää toimivuus, käytännöllisyys ja hyvä istuvuus.

 

Itselläni on ollut käytössä jo pidempään Salomonin unisex- juoksureppumallit, mutta tämän kevään aikana olen testaillut uusia naisille ja naisten keholle suunnilteltuja malleja. Taskut ovat unisex- mallia alempana ja lötköpullot ovat leveämmät. Pitkien pillien ansiosta ei haittaa, vaikka pullot ovatkin alempana. Salomonin juoksureppuja on XXS- XL kokoossa (malleissa saattaa olla eroja). Reppu saa olla päällä napakka ja kiinnitettynä eteen jää noin oman nyrkin kokoinen tila. Tärkeää, että reppu tuntuu päällä mukavalta.

 

Salomon Active Skin 8W juoksureppu

 

SALOMON ACTIVE SKIN 8W

 

Salomon Active Skin 8W on näppärä ja monikäyttöinen juoksureppu, joka sopii hyvin aloittelevalle polkujuoksijalle. Repun suunnittelussa on huomioitu ennen kaikkea mukavuus, säätöjen helppous ja ilmavuus. Repun edessä on 2 pienempää ja 4 isoa ja leveää etutaskua, joihin mahtuu 2 x 1/2l lötköpullot sekä tarvittavaa evästä. Lisäksi repun sivussa oleva vetoketjutasku varmistaa, että esimerkiksi avaimet pysyvät säilössä. Tarvittaessa (lisävaruste) reppuun saa 1,5 litraisen juomarakon.

 

Reppu toimii niin retkeillessä kuin poluilla tai vaikkapa työmatkoja juostessa. Tämä reppu oli valintani viime kesän Nuts Ylläs Pallaksen 37kilometrille. Tapahtumissa järjestäjä vaatii, että osallistujilta on turvallisuussyistä tietyt varusteet juostessa mukana. Tähän reppuun mahtui hyvin kaikki tuolla matkalla tarvittava. Viime talvena hiihdin myös pidempiä lenkkejä kyseinen reppu selässä. Reppu ei siis ole lajisidonnainen, vaan toimii monessa eri tarkoituksessa.

 

Salomon Adv Skin 12W Juoksureppu

 

SALOMON ADV SKIN 12W

 

Salomon Adv Skin 12W kulkee mukanasi pidemmillä seikkailuilla. 12 litrainen reppu on tilava; edessä on jopa kaksi vetoketjullista taskua, 4 leveää etutaskua sekä kaksi pienempää taskua olkaimissa. Repun sivussa on myös kätevät ja leveät taskut, jotka ulottuvat aina selkäpuolelle asti. Tilavassa reppuosiossa kulkee esimerkiksi juoksutakki ja 1,5 litran juomarakon saa halutessa lisävarusteena. Sääolosuhteet saattavat pidemmillä lenkeillä vaihtua nopeastikin, ja siksi usein lenkeilleni otan mukaan ainakin vedenpitävän juoksutakin. Reppuun pakkaan myös kyypakkauksen, riittävästi nestettä ja jotakin evästä, Noshtin vauhtikarkit ovat suosikkejani.

 

Juoksutapahtumissa on pidemmille matkoille annettu varustelista. Osa varusteista on pakollisia, osa oma valintaisia. Salomon Adv Skin 12W on hyvä valinta pitkäkestoisille ultra lenkeille/tapahtumiin.

 

Tämä reppu on teknisiltä ominaisuuksiltaan kevyt, hyvin hengittävä ja joustava, todella mukavan tuntuinen päällä. Kätevää, että myös sauvat saa kiinnitettyä repun takaosaan, sillä usein metsälenkeilläni tykkään käyttää myös sauvoja. Reppua on saatavilla myös 5 litraisena.

 

Salomon Sense Pro 5W juoksuliivi

 

SALOMON SENSE PRO 5W 

 

Sense Pro 5W on malleista kaikista kevyin ja se onkin tarkoitettu vauhdikkaimmille juoksulenkeille, joille ei tarvitse kantaa mukana extra varusteita. Tämä juoksuliivi on hyvä valinta myös kisoihin ja silloin, kun jokaisella sekunnilla on väliä. Juoksuliivi onkin hyvin kevyt, hengittävä ja istuva, selässä lähes huomaamaton.

 

Juoksuliivin etutaskuissa on tilaa 2 x 1/2 litran lötköpulloille, vetoketjulliseen taskuun saa avaimet ja leveisiin sivutaskuihin sujahtaa kätevästi vaikkapa energiapatukka. Selässä on pieni reppuosa, jonne saa halutessa kevyen juoksutakin. Tämä juoksuliivi päällä käyn tekemässä sauvarinnetreenejä. Lötköpulloista nestettä saa juuri siinä hetkessä kuin haluaa, samoin energiaa on helppo napata taskusta on the go. Tämä liivi selässä juoksen myös kadulla, tehdessäni esimerkiksi pidempiä lenkkejä joille haluan nestettä ja energiaa mukaan.

 

Huomioitavaa: Malli on hieman edellisiä reppuja niukempaa kokoa.

 

Salomon Pulse Belt juoksuvyö

 

SALOMON PULSE BELT JUOKSUVYÖ

 

Salomon Pulse Belt juoksuvyö löytyy päältäni niin lyhemmillä juoksulenkeillä kuin kävelylenkeillä. Kävelylenkeilläkin on mukava saada kädet vapaiksi. Aina mukanani ei kulje kännykkä, mutta koska usein etenkin kävelylenkkeihin yhdistän kaupassa käynnin, saa vetoketjutaskuun pankkikortin.

 

Vuosien saatossa olen testannut useampia juoksuvöitä ja tämä on yksi ainoista, joka pysyy päälläni hölskymättä. Juoksuvyö on riittävän leveä ja siksi istuu hyvin vyötärölle. Juoksuvyössä on kaksi levää taskua, joista toinen on vetoketjullinen. Vetoketjulliseen laitan useimmiten avaimet ja kuulokkeiden kotelon, vetoketjuttomaan joko kännykän tai toisinaan lötköpullon. Taskuun mahtuu 1 x 1/2 l lötköpullo, mutta usein lyhemmille lenkeille riittää pienempi 0,25l lötköpullo. Kesähelteillä kannattaa muistaa hyvä nesteytys!

 

@heidionthego Instagram- tililläni on juuri nyt arvonta! Käy osallistumassa ja voit voittaa mustan Salomon Pulse Beltin itsellesi!

 

Seuraa minua myös @heidionthego 

Kuvat Olli Hietajärvi 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *