Foam roller tuo pika-apua särkeville lihaksille. Se aktivoi mm. kehon kipupisteitä ja usein pelkkä rullailu saattaa tuoda helpostusta esim. päänsärkyyn. (Tätä on testattu!) Etenkin yläselän rullaus tuntuu mukavasti selän jumeissa. Oman kehon painolla pystyy säätelemään “hieronnan” voimakkuutta.

Kuulatunneilla käytän silloin tällöin rullaa alkulämmittelyssä; rullailu lämmittää ja valmistaa lihaksia tulevaan treeniin, sekä haastaa keskivartalon syviä lihaksia. Rullan tarkoitus on parantaa lihaskudoksen laatua, elastisuutta ja pehmeyttä. Myös treenin jälkeen rullailu tekee hyvää. Kotona rullailen usein samalla, kun katson televisiota. 

Omat suosikit jaloille:

Säärien hieronta & vatsarutistus

Aseta etusääret rullan päälle ja rullaile edestakaisin. Voit tehdä liikkeen joko kyynärvarret maassa tai suorin käsin.

Etureisien hieronta & lankku 

Aseta rulla polvien yläpuolelle, kyynärvarret maassa- ihan niin kuin lankussa, varpaat ovat vain ilmassa. Lähde käsivarsien avulla, vatsalihakset aktivoituina, rullailemaan edestakaisin. Hieroo erityisen hyvin etureisiä, mutta tehokas liike samalla myös vatsalihaksille. Vinkki! Tuomalla varpaita yhteen hieroo rulla enemmän ulkoreisiä, ja taas tuomalla kantapäitä yhteen, hieroo rulla enemmän sisäreisiä. Testaile ja löydä omat jumikohtasi.

Foam rollereita löytyy varmasti jokaisesta hyvinvarustetusta urheilukaupasta. 


2 Comments

 1. Tiinuska

  Mä rullailen nykyään joka päivä mun yläselän auki. Riks, naks ja aah, se rentouden ja lämmön tunne on taivaallinen! Jalkojen rullailun suhteen olen vähän laiskempi, siinä pitäisi vähän skarpata 😉

  Reply
  • Heidi

   Samoin! Ihan parasta itse asiassa juuri yläselälle. Kannattaa tosin rullailla jalkojakin- varsinkin etureisissä tuntuu kivasti!

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *