SYYSLOMALLA- SOPIVASTI LEPOA & LIIKETTÄ

by | Oct 18, 2020 | Exercise, Wellbeing | 2 comments

Valehtelisin, jos väittäisin etteikö alkusyksy olisi ollut melkoisen raskas. Nyt, useamman samanaikaisen projektin päätyttyä, tuntuu kuin harteilta olisi lähtenyt sata kiloa. Kirsikkana kakun päällä vielä täydelliseen saumaan tullut syysloma. 4 ja puoli päivää totaalista lomailua.

 

Loma on latautumista varten ja se voi tarkoittaa kaikille hyvin erilaisia asioita. Minulle kehon ja mielen lepoa ovat aikatauluttomuus, luonnossa liikkuminen, perheen kanssa yhdessäolo ja ihan vain oleminen. Siivoaminenkin, omaan tahtiin äänikirjoja kuunnellen, on ollut oikein palauttavaa.

 

Syyslomalle jäädessä päätin luopua arjessa liian usein käteen liimautuneesta kännykästä. Toki kännykkä on minulle myös työväline, mutta lomalla on parasta se ettei tarvitse olla koko ajan tavoiteltavissa. Myös yrittäjä tarvitsee silloin tällöin ihan oikeaa lomaa- tai minä ainakin. Antaakseeni 100% työssä, on annettava huolenpitoa ja aikaa myös itselleen.

 

LOMALLA…

 

Olen viettänyt aikaa luonnossa. Ihaillut “polkujuoksu sielunsiskojen” kanssa upeaa auringonnousua Nuuksion poluilla ja jutellut elämän pienistä ja suurista asioista. Metsä voimaannuttaa, enkä tiedä parempaa paikkaa viettää vapaapäivän aamua. Kyllä kannattaa herätä aikaisin. Myös iltakävelyillä olemme miehen kanssa jääneet ihailemaan auringonlaskuja, aivan kivenheton päässä kotoa.

 

Olen liikuttunut David Attenboroughn Netflix dokumentista Elämä Planeetallamme. Se oli herättelevä, kaunis ja karu, mutta samalla myös toivoa antava. Meillä on vielä mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin suuntaan planeettamme on menossa- tuhoon vai kukoistukseen. Jos me pidämme huolta luonnosta, se pitää huolta meistä.

 

Olen rullahiihtänyt pitkin Paloheinän pyöräteitä ja ihmetellyt rullahiihdon suosiota! Vastaan tuli enemmän rullahiihtäjiä kuin sauvakävelijöitä. Tästähän on tulossa kovaa vauhtia seuraava trendilaji talviuinnin rinnalle. En todellakaan taida olla ainoa, joka odottaa lumista talvea ja hiihtolenkkejä.

 

Lauran opastuksella ja pienillä tekniikkavinkeillä saimme hiottua niin tasatyönnön kuin vuorohiihdon tekniikkaa. On yllättävän vaikeaa päästää irti opituista tavoista, jotka tulevat niin selkärangasta. Onneksi aina on mahdollisuus oppia- oikea asenne ja halu ratkaisevat.

Olen tullut ulos mukavuusalueeltani ja opetellut soutamaan kilpavenettä, tai paremminkin läskäriä eli hieman leveämpää mallia. Fiilistellyt, kuinka mahtavaa on olla aloittelija ja iloita onnistumisesta. Soutaessa, aivan niin kuin rullasuksillakin, huomasin taas, kuinka tärkeää on keskivartalon hallinta. Pilates, pilates, pilates….

 

Kävin kasvohoidossa ja nautin, kuinka rentouttavaa oli vain maata hoitopedillä naamioissa ja kuunnella rentouttavaa musiikkia toisen hieroessa jalkoja!

 

Olen ihan vain ollut ja viettänyt aikaa sukulaisten ja perheen kanssa. Sehän se on parasta. Tyttären kanssa makoilimme yhtenä iltapäivänä sängyllä ja kävimme läpi vanhoja valokuvia. Ihania muistoja! Valokuvat ovat tärkeitä, sillä niiden kautta muistaa asioita, jotka muuten olisivat unohtuneet. Nyt syyslomallakin olen ottanut paljon valokuvia- sellaisia, joita todennäköisesti fiilistellään vuosien päästä.

 

Oletko sinä lomaillut? Mitkä asiat saavat sinun akut latautumaan?

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo 

2 Comments

  • Heidi Tainio

   Kiitos <3
   Mukavaa viikkoa!
   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *