TAKKI JOKALÄHTÖÖN!

by | Nov 13, 2017 | Exercise, Travel | 2 comments

 

Tässä ehkäpä käytännöllisin ja eniten käytössäni oleva takki, eikä vain näin syksyllä, vaan ympäri vuoden. Polviin yltävä parka toimii niin kävelylenkeillä, treenattavilleni ulkotreenejä vetäessä kuin ihan muuten vaan. Monipuolisen takista tekee sen 3 in 1 ominaisuus- sisätakin ansiosta yksi takki onkin kolme takkia. Molempia takkeja yhdessä pidän kylmemmillä ilmoilla, vedenpitävää kuoritakkia sateisemmilla/tuulisilla ilmoilla tai esimerkiksi reippaasti kävellessä, ja keltaista tikkitakkia, kun kaipaan vain hieman lämmikettä. Kyseessä on siis Kari Traan Dalane Parka.

 

Takki on ollut käytössäni reilut puolitoistavuotta ja on edelleen suosikkini. Eilen Somatic Studiolle vesisateessa kävellessä takin pinta kastui, mutta vedenpitävyyden ansioista pysyivät alla olevat vaatteet kuivina. Huppu päässä eivät edes hiukset kastuneet. Pituudesta myös plussaa. Laadukkaat vaatteet kestävät kovassakin käytössä.

 

Kysymyksiä olen saanut paljon takin mitoituksesta. Useimmiten ostan takit S kokoa, mutta tämä on M. Mietin pitkään kumman koon valitsen. Pelkkä kuoritakki päällä S olisi ollut parempi vaihtoehto, mutta molemmat yhdessä M tuntui mukavemmalta päällä. Kuoritakkia on mahdollisuus kiristää selkäpuolelta ja siksi lopulta päädyin isompaan kokoon.

 

 

Takki oli kovassa käytössä myös mm. reilun kuukauden takaisella Islannin matkalla. Islannissa ilmat vaihtelivat aina auringonpaisteesta vesisateeseen ja, kuinka kätevää olikaan ilman mukaan lisätä/vähentää vaatetusta. Ulkonäollisestikin molemmat takit ovat sporttisuudestaan huolimatta tyylikkäitä, ja kuoritakki toimi myös siistinä citytakkina Reykjavikissa. Käytännölllistä varsinkin viikonloppureissuilla, jolloin haluaa matkustaa mahdollisimman vähillä matkatavaroilla.

 

Edellisestä takki-postauksesta vielä sen verran, että treenitakkeja ei todellakaan tarvitse olla noin montaa. Pari hyvää takkia, esimerkiksi yksi hieman ohuempi ja toinen viileämmille ilmoille, riittää vallan mainiosti. Itsekin pyöritän tällä hetkellä oikeastaan kolmea/neljää eri takkia kelien mukaan. Ja sama treenitakki toimii niin juostessa kuin hiihtolenkilläkin. Hyvälaatuinen treenivaate kestää kovemmassakin käytössä, satsaa siis mieluummin laatuun kuin määrään. Omani ovat kertyneet vuosien saatossa ja suurimman osan olen saanut yhteistyökumppaneiltani, ja siksi takkien määrä on kertynyt aivan liialliseksi. Nyt osa on myyty, laitettuun kiertoon ja annettu niitä enemmän tarvitseville. Lauantain tuotosta laitoin osan Nenäpäivälle. 

 

*Takki saatu

 

Heidi xoxo

2 Comments

 1. Susanna_

  Kiitos takkivinkistä! Tilasin itselle synttärilahjaksi. 🙂 monta kertaa olen ihastellut takkia kuvissasi, toivottavasti istuu minulle. Itse olen asunut nyt oikeastaan vajaa vuoden Didrikssonin Siv parkatakeissa. Ihanan monipuolisia; menee kävelylenkille trikoiden kanssa ja farkkujen kanssa sitten muutenkin. Ainoa vaan, että vähän alkaa olla liian ohut.. Toivotaan, että tuo uusi takki olisi napakymppi! Parhaita ovat juuri monipuoliset vaatteet, niistä tulee lempparit, eikä niitä malta olla käyttämättä.
  Iso kiitos ihanasta blogista, täältä saa aina energiaa ja inspiraatiota jopa mälsään marraskuuhun! 🙂

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Susanna,
   Oi että, ihana kuulla, kiitos <3
   Olen aivan varma, että tulet tykkäämään takista. Se on todella monikäyttöinen ja niin kivan näköinenkin. Pidän sitä päivittäin. Eilen Nuuksiossa vuorotellen lisäilin ja vähentelin kerroksia, ja illalla kävelin se päällä kuulatuntia vetämään. Enpä juuri muuta takkia tarvitsisi 🙂
   Laita viestiä, kun saat takin. Kuulen mielelläni oletko kanssani samaa mieltä. Ja hei, oikein hyvää syntymäpäivää!
   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *