TUKHOLMA 1/2 MARATON SAMSUNGIN VIERAANA

by | Sep 29, 2022 | Run, Travel | 0 comments

 

 

kaupallinen yhteistyö Samsung Suomi 

 

Syksystä on sittenkin tulossa juoksurikas, niin omien treenien kuin juoksutapahtumien osalta. Päätavoitteeni – 42km Nuuksio Classic – jäi lopulta flunssan takia väliin, mutta enemmän ja vähemmän extempore tuli tilalle 10 K Midnight Run sekä pari viikkoa sitten Tukholmassa juostu Tukholma 1/2 maraton. Lokakuussa odottaa vielä Helsinki City Trail by Salomon. Polkujuoksutapahtumia on kyllä tullut kierreltyä, mutta laskin, että viime katupuolikkaasta on kulunut jo kolme vuotta! Olin siis todella iloinen, että pääsin Samsungin vieraana Tukholman puolikkaalle ja pitkäksi viikonlopuksi Tukholmaan, vieläpä yhdessä Lauran ja Maritan kanssa.

 

Saavuimme Tukholmaan jo perjantaiaamuna. Oli mukava, että ehdimme kierrellä myös kaupungilla ja nautiskella mm. pitkästä brunssista. Reissuissa inspiroituu ja niistä ammenan ideoita mm. omaan kotikokkailuun. Muutamaa treenivaateliikettäkään voinut olla ohittamatta. Illalla Samsung Galaxy Watch5 Pro:n mukaan kiertelyä tuli melkein 20 000 askeleen verran!

 

Yövyimme aivan ihanassa At Six hotellissa, jonka sijainti oli juoksuakin ajatellen erinomainen. Huone oli viihtyisä ja etenkin perjantai-iltana oli mukava pitkän työviikon päätteeksi ihan vain olla. Makoilin sängyllä Sephorasta ostettu kosteuttava kasvonaamio kasvoilla ja tein juoksuun uuden soittolistan. Metsässä juostessa kuuntelen mieluiten ihan vain luonnon ääniä, mutta kadulla juostessa tykkään kuunnella joko äänikirjaa, podcasteja tai musiikkia, fiiliksestä riippuen. Musiikista saan energiaa ja hyvä soittolista antaa voimaa jaksaa vielä vähän enemmän, vielä vähän kovempaa. Yllätyin positiivisesti, kuinka hyvä äänentoisto Samsungin GALAXY BUDS2 PRO kuulokkeissa on, lisäksi ne ovat lenkillä lähes huomaamattomat. Tykkään myös siitä, että lenkillä kuulen musiikin alta ympäröivät äänet. Se on mielestäni tärkeää jo ihan turvallisuudenkin kannalta. Halutessa voi kuulokkeisiin vaihtaa vastamelu- asetuksen, joka on hyvä esimerkiksi töitä tehdessä tai muuten keskittymistä vaativissa asioissa.

 

ILTAPÄIVÄN TAPAHTUMAT – MITÄ SYÖDÄ! 

 

Lauantaiaamuna olisi saanut nukkua pitkään, mutta minkäs teet, kun sisäinen kello herättää kukonlaulun aikaan. Haaveilin edes hieman pidemmistä unista jo senkin takia, että tapahtuman startti oli vasta iltapäivällä. Odottavan aika on pitkä ja etenkin ruokailujen ajoittaminen iltapäivän tapahtumiin on näin reissussa ainakin itselleni haastavaa. Tapahtumapäivinä suosin kevyempiä ruokia kuten puuroja, smootheja ja muita helposti sulavia ruokia. Ruokia, jotka antavat energiaa tuomatta liian täysinäistä oloa. Hotellin aamiainen oli superhyvä ja kattava. Tuorepuuro, hedelmät ja marjat, puristettu appelsiini- porkkana – inkiväärimehu ja maalaisleipä toimivat minulle. Juoksemaan lähden mieluummin hieman nälkäisenä kuin liian täysinäisenä. Juoksupäivänä riittää kevyempi, hiilihydraattipitoinen ateriointi. Tärkeämpää on se, mitä olen edellisinä päivinä syönyt ja juonut. Olemme yksilöitä, testaamalla löytää itsellensä toimivan tavan.

 

Expolle ja tapahtumapaikalle lähdimme hyvissä ajoin. Tapahtumien tunnelma ja ilmassa aistittava jännitys on aina yhtä kiehtovaa. Ei haitannut edes vesisade 25 000 juoksijan sekä kannustajien vallatessa Tukholman kadut. Juoksu inspiroi ja yhdistää. Tapahtumista olen löytänyt uusia juoksuystäviä ja mielenkiintoisia keskusteluja ja kohtaamisia koin Tukholmassakin. Kannustan kaikkia rohkeasti lähtemään tapahtumiin. Jokainen saa juosta juuri oman kuntonsa mukaan, tavoitteilla tai ilman. Tärkeintä on liikunnan tuoma ilo.

 

 

EI HAITTAA SADE – GALAXY Z FLIP4 KESTÄÄ VETTÄ

 

Ilma juoksun aikana oli sateinen ja tuulinen. Jos minulta kysytään, oli ilma juuri täydellinen juoksuun! Shortseissa ja t-paidassa tarkeni oikein hyvin. Pienessä vesisateessa ilma on raikas ja happirikas, eikä nestettä tarvitse miettiä samoin kuin kuumemmilla ilmoilla. Matkan varrella oli tapahtumajärjestäjän juomapisteitä, mutta olen kokemuksen kautta huomannut kätevämmäksi juosta juoksuliivi selässä. Silloin voi juoda/tankata juuri itselle sopivassa hetkessä. Vauhtikarkkeja en tässä juoksussa tarvinnut, mutta veden joukkoon sekoitin urheilujuomajauhetta. Siitä sai sopivasti juoksuun tarvittavaa energiaa ja suoloja. Lötköpullot kulkevat kätevästi juoksuliivin isommissa etutaskuissa.

 

Juoksuliivin vetoketjulliseen etutaskuun sujahti myös näppärästi Samsungin taitettava Z FLIP4 kännykkä, joka on kestävä, mutta myös vedenpitävä. Kätevää, ettei kännykkää tarvitse kastumisen pelossa suojata minigrip pussilla. Kännykkä on myös näppärän kokoinen ja kulkee lenkeillä trikoiden sivutaskussa.

 

Vesitiiviit ovat myös Samsungin GALAXY BUDS2 PRO kuulokkeet. Ja mikä parasta, synkattuna kelloon, ne ilmoittivat jokaisen kilometrin kohdalla mm. kilometrivauhdin, kokonaismatkan sekä sykkeen. Tämä ominaisuus oli minulle aivan uusi ja ehdottoman hyvä, sillä tavoitteeni puolikkaalle oli juosta nousujohteinen, kilometri kilometriltä kiihtyvä juoksu. Kelloa ei tuon ominaisuuden ansiosta tarvinnut juoksun aikana vilkuilla ollenkaan.

 

Juoksu tuntui helpolta ja kilometrit vilahtivat nopeasti hyvää soittolistaa kuunnellen. Fiilistelin ympäröivää tunnelmaa, välillä heitellen yläfemmoja tien vieressä olleiden kannustajien kanssa. Parasta tapahtumissa on tunnelma ja yhteenkuuluvuuden tunne. Vaikka juoksu tuntuikin hyvältä, tunsin askeleessa vähäiseksi jääneet katutreenit. Iskutus asvaltilla on erilainen kuin pehmeämmällä polulla. Polulla alusta on huomattavasti armollisempi ja jalkaystävällisempi ja osittain juuri siksi suuntaan usein metsään. Seuraavaa katujuoksua ajatellen, olisi hyvä juosta polkujen ohella enemmän myös asvaltilla.

 

Samsung Galaxy Buds2 Pro kuulokkeet kestävät hikeä, kosteutta ja vettä. Ne voi jopa huuhdella veden alla!

Ja hei, kuulokkeet tunnistavat mm. asennon, napeista tulee ilmoitus, jos ryhti on esimerkiksi työpäivän aikana lysähtänyt.

 

 

SAMSUNG GALAXY WATCH5 PRO & SAMSUNG HEALTH APP 

 

Samsung Galaxy Watch5 Pro urheilukellon lasi on kovaa safiirilasia eli todella kestävä. Kello on pöly- ja vesitiivis, vedenkestävä aina 50metriin asti. Päivittäisessä käytössä akunkesto on n. 80h ja 20h silloin, kun kaikki toiminnot ovat päällä. Rannekkeen kiinnitys ansaitsee erityismaininnan! Ranneke ei jää roikkumaan. Urheilukello yhdistyy Samsung Health Appiin, josta on helppo seurata omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia, kaikkea aina treeneistä kuukautiskiertoon ja stressitasoihin. Alle kokosin 3 asiaa, mitä itse urheilukellossa seuraan.

 

TREENIT. Minulle urheilukellon tärkein ominaisuus on omien treenien seuraaminen. Juoksutreeneissä tykkään seurata näytöltä sykkeitä, juostua matkaa ja aikaa, sekä kilometrivauhteja. ( Samsung Galaxy Watch5 Pro urheilukellossa voi muokata kellotaulun omien toiveiden mukaiseksi). Juoksen tällä hetkellä noin kolme lenkkiä viikossa. Tavoitteenani on juosta vaihtelevasti eri sykealueilla ja vauhdeilla. Yksi peruslenkki, yksi vauhdikkaampi lenkki ja yksi pidempi. Oma itsetuntemus kertoo vauhdista, mutta kellosta tykkään varmistaa etenkin sen, että kevyemmissä lenkeissä vauhti ei lähde liian reippaaksi.

 

Tukholman puolikkaan jälkeen oli Samsung Health appista kiva katsoa juoksun statistiikkaa ja oman tavoitteen saavuttamista. En lähtenyt hakemaan ennätysaikaa, vaan kilometri kilometriltä kiihtyvää juoksua- sen saavutin. Sykkeet pysyivät omiin sykerajoihin nähden vauhtikestävyysalueella ja kilometrivauhdit nousivat tasaisesti niin, että viimeiset kolme kilometriä jaksoin puristaa vielä reippaammin. Reitti ei mielestäni ollut haastava, mutta toki matkalle osui jonkun verran niin ala- kuin ylämäkeä, suurimmaksi osaksi kuitenkin melko tasaista.

 

Kelloon on mahdollista ladata myös reitti- ja navigointiohjeet. Samoin Track back- toiminto, joka opastaa tarvittaessa palaamaan samaa reittiä lähtöpisteeseen, jos esimerkiksi eksyy. Reitti- ja navigointiohjeita en vielä ole testannut, mutta tätä aion ehdottomasti testata heti seuraavalla polkulenkillä.

 

PÄIVITTÄINEN AKTIIVISUUS. Kellosta on helppo seurata omaa päivittäistä aktiivisuutta, esimerkiksi askelia. Kelloon voi halutessa asettaa omia tavoitteita, vaikkapa päivittäisen askeltavoitteen. Kello tunnistaa ja kehottaa liikkeelle, jos paikallaan on tullut oltua liian kauan. Erinomainen muistutus tauottamaan työpäivää! Kokonaiskuvassa päivittäsillä valinnoilla ja arkiliikunnalla on iso vaikutus hyvinvointiin.  Samsung Health Appiin voi kirjata myös omaa vedenjuontia ja ruokailuja.

 

UNI JA PALAUTUMINEN. Samsungin Galaxy Watch5 Pro- urheilukellon myötä olen innostunut seuraamaan taas unta ja sen laatua. Kello on siro ja helppo pitää kädessä myös yöllä. Kello antaa herätessä unipisteet, johon vaikuttavat mm. unenpituus ja unen eri vaiheet. Kellossa on myös verenhappipitoisuuden mittaus ja jopa kuorsauksen havainnointi! Kello motivoi minua kiinnittämään huomiota riittävään unensaantiin ja palautumiseen, varsinkin, kun työpäivät ovat usein pitkiä. Samsung Health app tarjoaa mahdollisuutta myös univalmennukseen, antaen mm. vinkkejä, miten parantaa unenlaatua.

 

Niin ihania muistoja jäi tästäkin juoksumatkasta. Kiitos Samsung ja ihanat reissukumppanit <3

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

Osa kuvista Olli Hietajärvi

 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *