Uudet menopelit testissa πŸ™‚

by | Apr 25, 2013 | Juoksu, Luokittelematon | 7 comments

Jo jonkun aikaa olen etsinyt uusia juoksulenkkareita, mutta sopivaa paria ei meinannut sitten millaan loytya… Niken freet ostin reilu kuukausi sitten, mutta juoksuun ne eivat mun mielesta ole kovin hyvat, mutta kavelyyn kylla. Aika kauan sain siis etsia, kunnes viime viikolla tormasin naihin Asicsin uusiin Gel DS Trainerseihin. Useimmat Asicsin mallit ovat mulle aivan liian leveita, mutta nama ovat juuri taydelliset. Ja mika bonusta, niin varikin on aikast ihana πŸ™‚ 
Lenkkarit on hyva vaihtaa tarpeeksi usein, jos juokset paljon. Lenkkarit suositellaan vaihtamaan noin 800-1000km jalkeen. Itse yritan vaihdella 2-3 paria, riippuen siita juoksenko intervalleja, pitkaa vai ihan peruslenkkia. Pitkilla lenkeilla on hyva kayttaa hieman tukevampia lenkkareita, mutta vauhdikkailla lenkeilla voi vaimennuksia olla vahan vahemmankin. Riippuu tietenkin jalan mallista ja pronaatioista. Taman takia lenkkarit kannattaakin valita huolella ja mielellaan ammattilaisen avustuksella.

Nama ihanuudet ovat olleet mulla kaytossa nyt muutamalla juoksulenkilla, ja hyvin sopivat ainakin mun jalalle; tuovat juuri sopivasti tukea, mutta ovat kuitenkin kevyet. 

Naita alla olevia Asicseja, Gel-Excel33, kaytan pidemmilla lenkeilla. Mallista nakee heti paalle pain, etta nama ovat tukevammat. Tama on myos Asicsin kapeampi lestinen malli. Nama ostin jenkeista viime talvena. Hyvin toimiva kenka! Ja kuten kuvasta nakyy, niin nailla on juostu saalla kuin saalla… πŸ™‚

Nailla Nikeilla, Lunar MTRL+,  juoksen nopeammat ja intervallilenkit. Naissa tukea ei ole juuri ollenkaan, ja siksi aivan ihanan kevyet! Nailla juoksen myos tapahtumat/”kisat”. Nama ovat ihan mun suosikki kengat, harmi vaan etta en ole loytanyt tata mallia Suomesta (ehka netista?) Namakin siis ostin jenkeista… 


Onko muita Nike/Asics faneja ja kuinka usein vaihdat lenkkareita?

7 Comments

 1. Hanna

  Heippa Heidi,
  mulla on juuri nuo Gel DS Trainerissit viime vuodelta ja oon tykänny hurjasti! Nyt olis aika käydä taas päivittään ja sovittelenkin jo tuota tämän vuoden mallia, mutta taidan eka odottaa äitienpäivän ja laittaa sormet ja varpaat ristiin πŸ˜‰ Mulla on vaan paha tapa käyttää yksiä ja samoja lenkkareita kun hyvät oon löytäny…

  Reply
  • Heidi

   Moikka Hanna,

   Ma tykkaan kans tosi paljon πŸ™‚ Aitienpaiva tulee just sopivasti πŸ˜‰

   Reply
 2. -Sanna

  Just aamulla liottelin mun Asicseja eilisen lenkin jäljiltä. Mallia en muista mut hyvät ovat olleet. Nyt niissä on kuitenkin kulumisen merkkejä siihen malliin, että täytyis ehtiä lenkkari-kaupoille.

  Nuo ekojen kuvien tennarit on kyllä ihanan väriset!

  Reply
  • Heidi

   Moikka Sanna!

   Ma voin kylla suositella naita! Mutta jos tarvit enemman tukea niin sitten ei ehka paras… mut Asicsella on paljon muitakin hyvia malleja.

   Reply
 3. poppis

  Tilaan Englannista ainakin Asicsin Cumulukset, myöhemmin varmaan lisäksi DS Trainerit. Olen juossut useamman vuoden DS Trainer / Nimbus -yhdistelmällä. Yllätyksekseni Cumulukset sopivat mulle täydellisesti. Testasin ne Tukholman Asics-myymälässä.

  Hankin ensimmäistä kertaa puolen numeron verran isommat lenkkarit. Ehkä sillä tavoin mulla on kaikki kynnet tallella maratoninkin jälkeen.

  Reply
  • Heidi

   Moikka Poppis!

   Ma taas aina ostan just sopivat lenkkarit… about just se 1/2 cm paassa, eika ikina ollu mitaan ongelmia jaloissa! (taytyy koputtaa puuta!) Onko sulla suunnitelmissa juosta joku maraton tana vuonna?

   Reply
  • poppis

   Mulla on aina ollut sellaiset “istuu kuin hanska + perusvara” -lenkkarit. Voi olla, että ensimmäiset sata kilsaa kokoa isommilla menopeleillä voi mennä totutellessa. Pelkään pahoin, ettei isommat tossutkaan enää auta kynsien tippumiseen. Kun ne ovat kerran lähteneet, niin vaikutta siltä, että putoavat jatkossakin. Toivottavasti olen tässä tosi väärässä πŸ™‚

   Tänä vuonna juoksukalenterissa on Tukholma nyt kesäkuun alussa ja syyskuun lopussa Berliini. En ole käynyt Saksassa ikinä, joten tämä käy myös vuoden matkailukokemuksena. Mikäpä onkaan parempi tapa tutustua kaupunkiin, kuin energiavajauksella lenkkarit jalassa πŸ˜‰ Aikamoista säätämistähän maratonmatkailu on lasten kanssa. Heille on tavalla tai toisella hankittava hoitaja, jotta pääsemme yhdessä mieheni kanssa juoksemaan. Ihanaa, kun juoksutapahtumien yhteydessä on järjestetty lapsillekin mini maratoneja ja muuta mukavaa.

   En ole vielä ilmoittautunut Runner´s Twilightille, mutta ajattelin että se voisi olla passeli puolikas.

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *