Verianalyysissa

by | Apr 9, 2013 | Luokittelematon, Ruokavalio | 4 comments

Varoitus jo alkuun! Super pitka postaus tulossa mun verianalyysista ja verianalyysista yleensakin… Olen siis jo jonkun aikaa miettinyt, etta pitaisi testauttaa veriarvot ja katsoa, etta kaikki arvot ovat kohdallaan. Viime kerrasta on nimittain jo useita vuosia… en edes muista koska viimeksi! Aikaisemmassa postauksessa kirjoittelinkin jo, kuinka mulla on aina ollut huono hemoglobiini, ja nuorempana raudan imeytymishairio. Siksi Kaapelitehtaan Joogafestivaalilla innostuin menemaan verianalyysiin. 

Verianalyysissa tutkitaan verenpuhtaus seka elava veri, etta kuiva veri. Verianalyysi antaa tietoa kehon tilasta. 

Elävän veren optimitilanteessa veressä on pelkästään pyöreäreunaisia hyvin rakentuneita kuperia punasoluja ja joitakin määriä erilaisia valkosoluja. Veriplasma on puhdasta. Kaikki muut tilat viittaavat kehon tietynasteiseen epätasapainotilaan johtuen mm. elämäntavoista ja ruokavaliosta.

Mun “taydelliset” punasolut. Pieni “torky” plasmassa
 (kun oikein tarkkaan katsoo) viittasi lievaan hiivaan…


Kuivaveren analyysissa veren annetaan kuivua, jolloin saadaan selville kuinka hapelle altistaminen muuttaa veren rakennetta. Veren ollessa puhdasta keho on terve ja tuloksena on pelkästään tasaisesti kuivunutta punaista punasolumassaa. Toisaalta jos kuivuminen on epätasaista on veressä ylimääräisiä ainesosia, jotka nähdään valkoisina proteiinikasaumina. Tarkastelemalla mille alueelle ja minkä muotoiseksi valkoiset kuivaneet proteiinikasaumat sijoittuvat saadaan selville mitkä eri elimet ovat epätasapainossa ja mitä elämäntavoissa tai ruokavaliossa pitäisi muuttaa.


Mun kuiva verinaytteet vasemmalla ja elava veri oikealla

Punasolut= Punasolujen sisältämä hemoglobiini antaa verelle sille ominaisen tummanpunaisen värin. Punasolujen tehtävänä  on kuljettaa happea keuhkoista kudoksiin, esimerkiksi aivoihin ja lihaksiin. 

Valkosolut= Valkosolujen eli leukosyyttien tehtävä on ennen kaikkea erilaisten tulehdusten torjunta. Etenkin bakteeritulehduksissa elimistö lisää valkosolujen tuotantoa, jolloin veren valkosolumäärä suurenee.

Plasma= Plasma on nestettä, joka koostuu pääasiassa vedestä, joten plasman määrä säätelee kehon neste- ja lämpötasapainoa. Nestettä poistuu muun muassa hikenä, virtsana ja verenluovutuksen yhteydessä. Urheilusuorituksen tai verenluovutuksen jälkeen nestetasapaino palaa ennalleen vuorokauden kuluessa, kun muistaa juoda riittävästi.
Plasmalla on neste- ja lämpötasapainon säätelyn lisäksi muitakin tärkeitä tehtäviä. Se kuljettaa ravintoaineita kudoksiin sekä kuona-aineita maksaan ja munuaisiin poistettaviksi. Lisäksi se sisältää useita tärkeitä ainesosia: vasta-aineita eli immunoglobuliineja, veren hyytymiseen vaikuttavia aineita sekä muita valkuaisaineita. Näitä eri ainesosia voidaan erotella ja tiivistää lääkeaineiksi.

Mitka olivat sitten mun tulokset? 

Elava veri:

Punasolut olivat taydellisia (kuulemma suoraan kuin oppikirjasta). Punasolut hylkivat hyvin toisiaan ja olivat tasakokoisia. Plasmassa nakyi kuitenkin myos muutama piikkipunasolu= huonosti muodostunut punasolu, jotka aiheutuvat raudanpuutteesta. Plasmassa nakyi myos muutama kide tai kristallia, joka tarkoittaa happamuutta kudoksessa (esim.maitotuotteet aiheuttavat tata). Naita ei kuitenkaan ollut paljon.  Valkosolujen tehtavana on sitten “imuroida” naita pois. Nestetasapaino oli myos hyva.

Elavasta veresta nakyi myos, etta mulla saattaa olla hyvin lievaa hiivaa! Vaikka en valkoista sokeria juuri kaytakaan niin hunajaa ja agavea tulee kylla jonkun verran kaytettya… Eli naita makeuttajia myos vahemman! Ohjeeksi sain juoda savi/suolavetta litran paivassa. Taman takia siis ostin savea. Savi puhdistaa hyvin plasmaa (1tl savea ja 1 l vetta). Myos suolaa, esim Himalayan suolaa,  enemman ruokavalioon. Eika siis mita tahansa suolaa! 

Kuiva Veri:

Kuivasta veresta nakyikin sitten viela tarkemmin, etta lymfajarjestelman ongelmissa, lisamunuaisten stressissa ja maksan kuormitustilassa on paikallaan pienta hienosaatoa. 

Lymfajarjestelman ongelmaa aiheuttaa esimerkiksi kova treenaaminen ja kehon happamuus (maitotuotteet). Kehon tasapaino horjuu, ja voi ilmeta myos sarkyna lihaksissa ja hartioisssa.

Lisamunuaisten stressi= taistele tai pakene reaktio, tahan vaikuttaa esimerkiksi kiireinen elamantapa, kahvi ja makean syominen.

Maksan kuormitustilaa aiheuttaa kahvi, alkoholi, tukkeumat ja puhdistuminen. Veri puhdistuu maksassa.

Eli yhteenvetona tasta voi aika selvasti huomata, etta muutto Suomeen ja kaiken uuden jarjestely on saanut mun kehon pieneen stressitilaan, jota kova treenaaminen ehka viela edesauttaa. Vaikka olemmekin usein muuttaneet ja olen tottunut muuttuviin elamantilanteisiin, enka niista (ainakaan tietoisesti) stressaa, niin ehka sitten alitajunnassa kuitenkin raksuttaa… Nyt onneksi alkaa helpottaa, ja elama on asettunut uomiinsa eli stressinkin pitaisi helpottaa…

Maksan kuormitustila mulla nakyi puhdistumisena (veri puhdistuu maksassa), silla testaaja oli sita mielta, etta mun veri naytti muuten niin hyvalta, etta siina ei mitaan ongelmaa ole. Alkoholikaan ei voi olla syyna, kun vuodessa menee vain muutama lasillinen! Mun verenpuhtaus oli 87,1%, kun keskiverto on 84,5%, eli aika hyva! Lymfajarjestelman ongelmat kuulemma vaikuttivat eniten alentavana tekijana mun veren puhtauteen (eli kehon happamuus ja kova treeni). 

Oliko naista tiedoista hyotya?

No mun mielesta oli, koska raudanpuutetta olen jo vahan epaillytkin ja samoin maitotuotteiden sopivuutta. Hemoglobiiniarvon haluaisin kuitenkin tutkituttaa viela verikokeella, etta tiedan tarkemmin onko esimerkiksi anemiaa. Hiiva epailyjen takia vahennan hunajan kayttoa ja valttelen valkoista sokeria niin kuin jo aiemminkin (sokeri ruokkii hiivaa!). Mitaan super tiukkaa dieettia en kuitenkaan aio noudattaa. Katsotaan mita savi/suolavesi saa aikaan 😉

Myos joogaa aion lisata, ja jaksoittaa viela paremmin teho-ja lepoviikot, niin etta keho varmasti saa tarpeeksi aikaa palautumiseen. Elamantyylini tulee jatkossakin olemaan liikkuvainen ja valilla todella kiireinenkin, mutta onneksi on niita rentouttaviakin hetkia… huh tulipas kilometri postaus! Toivottavasti saitte jotain irti… 

Sorry guys… this is too long to write in english too! But in short, its about my blood analyzes… The result was, that my blood was pretty good, cleaner than average, mine was 87,1% and the average is 84,5%. Mine could have been even better, but lymphatic problems took it a bit down (hard exercising, speedy lifestyle and body’s acidity) No major issues, but slightly some yeast so even less sugar! Sugar feeds the yeast! … but let me know if you want to know more… I can add it here later! 4 Comments

 1. Heidi

  Kiitos 🙂

  Tama oli niin mielenkiintoinen testi! Testaajalla meni varmaan hermot, kun kyselin niin tarkasti kaikki pikku jutut 🙂

  Reply
 2. Katness

  Minakin tein taman saman jutun pari vuotta sitten Live, Live & Organicissa kun heilla oli puoleen hintaan tarjouksessa. Postaus tosin unohtui tehda siitakin…

  Mulla nakyi jonkin verran hiivaa (jota olinkin epaillyt) ja olin sen lisaksi viela dehydrated kun en ollut malttanut olla juomatta lasillista viinia edellisena iltana… Tilasin muuten juuri Candigone yeast elimination cleansen Amazonilta. Taytyy vaan loytaa sopiva ajankohta sen tekemiseen (eli ei juhlia, tapahtumia tai muuta sen kahden viikon aikana…). Hotjoogankin aloitin taas pienen paussin jalkeen ja ilmeisesti aika hyvin puhdistun kun joka kerran jalkeen kamala paansarky tullut (ekan tunnin aikana jo puolessavalissa tuntia). Huh, ei pitaisi koskaan lopettaa kokonaan kun aloittaminen on nain hankalaa…

  Mukavaa viikonjatketta!

  Reply
 3. Heidi

  Ma luulen, etta kaikilla nakyy jonkun verran sita hiivaa, ellei sittein aivan 100% ole sokerittomalla… kuulostaa mielenkiintoiselta taa yeast cleanse… syodaanko siina kuitenkin? Vaikea loytaa aikaa, ettei olis mitaan kahden viikon aikana 🙂

  Ma oon nyt kans kayny hot joogailemassa pari kertaa viikossa, ja ensimmaisella kerralla oli mullakin ihan alyton paansarky! Nyt onneks helpottaa… on se vaan niin ihanaa 🙂

  Kiitos samoin! 🙂

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *