Very Merry Christmas

by | Dec 23, 2013 | Joulu, Lifestyle, Luokittelematon | 0 comments

Täällä ollaan valmistauduttu jouluun jo hyvissä ajoin. Lahjat on tehty ja ostettu kerrankin ajoissa, joulusiivous tehty ja kakut leivottu, enää vain laatikot uuniin. Riisipuuro syödään aattoaamuna omalla mummollani ennen hautausmaalla käyntiä. Kukakohan saa mantelin tänä vuonna? 

Imelletty perunalaatikko on oma suosikkini, mutta sen lisäksi tein myös porkkanalaatikon. Äitini on tehnyt lanttulaatikon, kinkun ja muita herkkuja. Itselleni kinkku ei ole koskaan maistunut, mutta kalat ja poronliha korvaavat sen vallan mainiosti. Jouluinen salaatti samoin kuin poro- ja kala- alkupalat ovatkin kuuluneet joulupöytäämme jo vuosia. Eli melko perinteisellä kaavalla mennään, mutta tänä vuonna makeat herkut ovat enemmän tai vähemmän “raakoja”. Tykkään laittaa ruokaa, ja se onkin yksi rentoutumiskeinoni. 

Ihanaa olla myös pitkästä aikaa joulu Suomessa, vaikka musta joulu onkin. Mökillä metsän keskellä on pilkko pimeää, mutta sisälle saa luotua tunnelmallisen fiiliksen kynttilöillä, valoilla ja takkatulella- taustalle vielä joululauluja. Ja joulukuusen tuoksu. Joulu on ihanaa aikaa. Nauttikaa, älkääkä turhaan stressatko vaikkei kaikki olisikaan niin täydellisen valmista- kyllä se joulu sieltä tulee ilmankin.

                                  Very Merry Christmas

Viime joulu olikin hieman erilainen, mutta oikein mukava sekin 🙂 

We’ve been ready for xmas early this year. I’ m so glad to be here in Finland for christmas- even if there’s no sign of snow. But in the summer house, middle of nowhere, it’s so dark outside, but inside so cosy in the candle light. And christmas tree. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *