AARREKARTTA

by | Jul 22, 2016 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon | 2 comments

 

 

Keväällä osallistuin Aarrekartta-kurssille, jossa kaikki tekivät omat aarrekarttansa. Oman aarrekartan tekeminen on hauska harjoitus, joka kuvaa todellisuutta juuri sellaisena, miten juuri SINÄ haluat sen nähdä. Aarrekartan voi tehdä piirtämällä, maalaamalla, lehtileikkeleistä kootulla kollaasilla, sanoilla, valokuvilla jne. Taiteellisella lahjakkuudella ei ole mitään väliä, mutta perusidea on se, että se näyttää Sinun unelmatilanteesi ja Sinun omat tavoitteesi täydellisesti toteutuneina.

 

Kartan kanssa alkuun pääseminen saattaa olla hankalaa, varsinkin, jos ei välttämättä tarkalleen tiedä, mitä oikeasti sisimmässään elämältä haluaa. Aarrekartan tekemiseen kannattaakin valita rauhallinen hetki ja aina voit täydentää karttaa myöhemminkin. Tekee hyvää pysähtyä miettimään, mitä juuri Minä haluan- pikku hiljaa ajatukset selkiytyvät ja asiat löytävät paikkansa. Oma karttani näyttääkin jo melkoiselta sillisalaatilta, mutta vakuuttavaa kyllä- moni piirtämistäni asioista on jo toteutunut. Ehkäpä alitajuntaisesti keskitämme energiaa juuri niille päämäärille, jotka olemme tehneet itsellemme selkeiksi?

Vinkit Aarrekartan tekoon:

 • Tee kartta yhdelle päämäärälle tai elämäntilanteelle, jotta kartasta ei tule liian monimutkainen. Voit tehdä kartan esim. työ, perhe, ihmissuhteet, Sinä itse jne. Ja voit tietenkin tehdä useamman kartan.
 • Tee kartasta mahdollisimman tarkka ja käytä värejä. Kartan koolla ei ole väliä.
 • Varmista, että olet itse kartassa mukana. Näytä itsesi tilanteessa, jossa olet jo saavuttanut unelmasi.
 • Näytä itsesi todellisessa ympäristössä, niin että tilanne on itsellesi uskottava.
 • Ole rehellinen, ja mieti, mitä oikeasti haluat. Usein haluamme paljonkin, mutta kun oikein miettimme, niin mitkä todellisuudessa ovat ne asiat, joita sisimmässämme oikeasti haluamme.
 • Kirjoita affirmaatioita. Affirmaatiot muuttavat negatiiviset ajatukset positiivisiksi ja ovat tukenasi, kun haluat toteuttaa unelmasi.

“I can’t change the direction of the wind, but I can adjust my sails to always reach my destination.” -Jimmy Dean

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego

 

Heidi xoxo

 

2 Comments

 1. Mari

  Aarrekartan tekemistä olen pohtinut jo jonkin aikaa (useamman vuoden :D), mutta aina se on jäänyt, koska ‘liian kiire’.
  Ekä nyt kesälomalla, ennen opiskeluiden jatkumista, olisi hyvä aika ottaa rauhallista aikaa aarrekartan tekemiseen.
  Mukavaa viikonloppua!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Mari,
   Suosittelen lämpimästi tekemään oman aarrekartan- ja itse asiassa juuri nyt ennen opiskelujen ja töiden alkamista siihen olisi täydellinen hetki 🙂 Aarrekartta varmasti auttaa pääsemään omiin tavoitteisiisi ja saavutat huomaamatta asioita, joita haluat.
   Kiitos samoin Mari, aurinkoa päivääsi 🙂

   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *