Tai eihän meressä enää jäitä ollut, mutta sama fiilis kuitenkin! Sateisena ja kylmän kalseana aamuna ei ihan ensimmäisenä houkutellut lähteä uimaan kylmään meriveteen, varsinkaan kuin normaalisti olen aikamoinen vilukissa (ja vielä ilman saunaa!).  Kesät ja talvet kuljen villasukissa! Mutta sovittu mikä sovittu, ja yllytyshulluna tietenkin vain odotin uintia 🙂 

Yllätyksekseni vesi ei ollutkaan ihan niin kylmää kuin odotin. Sinne vain juostiin suoraan mereen pipot päässä, otettiin jopa muutamat uintivedotkin. Pieni kuivatettelu rannalla ja uudelleen veteen. Ihan mieletön olo, oikein tunsin kuinka veri lähti kiertämään. Heti uinnin jälkeen ei ollut edes kylmä, mutta kotona lämmittelin kehoa viltin alla teemuki kädessä. 

Säännöllisellä avantouinnilla on monia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Se vaikuttaa positiivisesti mm. yleiseen vireystilaan, mielialaan, parantaa kylmänsietokykyä ja unen laatua, poistaa särkyjä ja kolotuksia, vähentää hengitystieinfektioita ja kohentaa yleistä terveydentilaa. 

Avantouintia on jo 50- luvulta lähtien käytetty hoitomuotona reumaattisten sairauksien hoitomuotona, jonka on todettu poistavan kipuja merkittävästi heti hoidon jälkeen. Myös urheilijoiden keskuudessa avantouintia käytetään suoritusten parantamiseen sekä vammojen ehkäisyyn ja hoitoon. Avantouinti auttaa myös palautumisessa rankan urheilusuorituksen jälkeen. Maratonien ja pitkien lenkkien jälkeen olenkin kylvettänyt jalkoja ämpärissä jääkylmässä vedessä. Ja tämä todellakin on auttanut palautumaan nopeammin! Ensi sunnuntaina uudelleen 🙂 


4 Comments

 1. Johanna

  Kylmyys myös aktivoi ruskeita rasvasoluja eli muuttaa kehon huonoa rasvaa hyväksi = laihduttaa. Ihmeisiin ei avantouintikaan silti pysty… Sen sijaan se tekee ihmeitä kasvojen iholle ja antaa kasvoille luonnollisen hehkun. Jopa miehet kiinnittivät tähän huomiota, kun kävin noin 15 vuotta sitten säännöllisesti avannossa.

  Reply
  • Heidi

   Yes, lisää siis syitä käydä säännöllisesti avannossa 🙂 kiitos Johanna 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Milla

  Täällä liputetaan myös avantouinnin puolesta! Todella hyvä apu myös selkä- ja niskavaivoihin.

  Reply
  • Heidi

   Hienoa Milla!

   Tekee kyllä tosi hyvää verenkierrolle! Ensi talvena aion ehdottomasti käydä säännöllisesti!

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *