HCR- täältä tullaan!

by | Jan 25, 2017 | Juoksu, Lifestyle, Luokittelematon | 8 comments

My partner in crime- Elinan kanssa fiilistelyä Sportyfeel HCR:n pressitilaisuudesta 🙂

Kevät lähenee pikku hiljaa, ja eilen ilmoittauduin vuoden ensimmäiselle puolikkaalle –HCR:lle, joka juostaan tänä vuonna lauantaina 13.5. Tapahtumaan on vielä reilut neljä kuukautta aikaa, eli hyvin aikaa harjoitella. Varsinaisia tavoitteita en aio itselleni tänäkään vuonna asettaa- hyvällä fiiliksellä juoksusta nauttien, kuitenkin hieman omia rajoja koetellen. Treenit jatkuvat tutulla tavalla, kolme- neljä lenkkiä viikossa- kaksi peruslenkkiä, yksi vauhdikkaampi ja yksi pitkis. Tämä resepti toimii minulle, eikä rasitus nouse liian korkeaksi töiden kanssa 🙂 Juoksun oheisharjoitteluna tietenkin myös lihaskuntotreeniä ja kehonhuoltoa.

Jos sinäkin olet suunnittelemassa juoksutapahtumaan osallistumista, on suunnitelmat hyvä laittaa toteen jo nyt! Sitä mukavemmalta ja helpommalta juoksu tapahtumassa tuntuu, mitä paremmin siihen on valmistautunut.

*Jos olet aloittelija, aloita harjoittelu maltilla peruskuntoharjoitteluun keskittyen. Pikku hiljaa lisää harjoittelun intensiteettiä ja esimerkiksi pidemmän lenkin pituutta- osan matkasta voit myös kävellä. *Jalat on hyvä totuttaa juoksuun ja pitkään jaloilla olemiseen ylipäätään. Juokse vaihdellen erilaisissa maastoissa, asfaltilla, poluilla, soratiellä jne. Pehmeämmillä alustoilla juokseminen on hieman jalkaystävällisempi. *Muista myös lepo ja kiinnitä huomiota ravintoon, joka antaa sinulle energiaa harjoitteluun, ja auttaa sinua palautumaan kovemmastakin treenistä. *Tsemppiä ja motivaatiota juoksukaverista! Houkuttele ystävä projektiin mukaan ja sopikaa treenitreffit etukäteen. Silloin, jos oma motivaatio on hieman hukassa, auttaa toisen tsemppi jaksamaan. Laiskoina päivinä ennalta suunniteltuja treenitreffejä ei tule yhtä helposti peruttua kuin, jos olisi yksin lähdössä. *Tavoitteet kannattaa asettaa realistiseksi- ensimmäisen tapahtuman tavoiteeksi riittää, että juoksee koko matkan 🙂 *Ja nauti! Älä ota harjoittelua liian tosissaan, vaan nauti matkasta kohti tapahtumaa.

Onko muita mukana HCR:llä tai muissa kevään tapahtumissa? Omissa suunnitelmissa olisi juosta myös HHM:llä, joka juostaan kesäkuun alussa.

Heidi xoxo

8 Comments

 1. Terhi

  Moi Heidi!

  Itse osallistun myös hcr ensimmäistä kertaa ja kyllä jännittää, mutta hyvällä tavalla:) Ehtisitkö kirjoitella jossain vaiheessa vinkkejä lämmittelyyn? Näin varsinkin talvisin tuntuu että kroppa ei millään lämpeä ja ohkaisissa juoksuvaatteissa 20 min kävely ei houkuttele. Miten sinä lämmittelet ennen lenkkejä? Kiitos jo etukäteen!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Terhi,
   Mahtavaa! Ensimmäinen tapahtuma jännittää aina, mutta juoksee vain rennosti ja nauttii reippaasta ja mukavasta ilmapiiristä 🙂
   Kiitos postausvinkistä! Tarkoitatko lämmittelyä reippaampia lenkkejä varten vai noin yleensä? Itse juoksen alkuun kevyesti noin kymmenisen minuuttia, jotta lihakset lämpenevät ja sitten riippuen päivän treenistä, teen ehkä vielä liikkuvuushajoitteita. Peruslenkkiä tai pitkistä varten en sen kummemmin tee lämmittelyä.
   Juoksun iloa!
   Terkuin Heidi

   Reply
 2. Mari

  Itselläni juoksukesä alkaa HHM:lla, kuten viime vuonnakin. Viimekesänä juoksutapahtumat kuitenkun valitettavasti jäivät siihen kun tuli harmittavia esteitä… Toivottavasti ensi kesänä pääsisin sitten useampaan tapahtumaan!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Mari,
   Jee, HHM:llä olen varmasti itsekin mukana! Todella kiva tapahtuma ja etenkin tykkään aamustartista.
   Parempaa onnea tälle kesälle ja treeni-intoa sinnekin 🙂

   Terkuin Heidi

   Reply
 3. Karoliina

  Jee! Niin kivaa, kun tekin tulette HCR:lle! Siellä nähdään! 🙂 Ja HHM täällä myös suunnitelmissa eli siellä siis myös! 🙂

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Karoliina,
   No ihan huippua! Ja minne me yllytyshullut Elinan kanssa ei tultais 😀 Tapahtumat on superkivoja- nyt jo tuntuu ettei malta odottaa!

   Terkuin Heidi

   Reply
 4. Saana

  Hei!
  Ensimmäinen puolikas tarkoitus juosta toukokuussa ja hissukseen olen sitä varten harjoitellutkin. Pohjoisessa asuvana hiihtohulluna olisin kysynyt, voiko peruslenkit ainakin osittain korvata hiihdolla? Täällä on hyvät hiihtokelit, mutta pyörätiet eivät juoksua silmälläpitäen aina oikein houkuta….

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Saana,
   Hienoa! Mutta siis ehdottomasti hiihdä niin paljon kuin vain pystyt! Hiihto on aivan paras kunnon kasvattaja 🙂 Juosta ehdit sitten, kun lumet sulavat. Tai ehkä yksi peruslenkki viikossa? Voi, kun itsekin pääsisi hiihtämään.

   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.