Helpotusta kipeille jaloille

by | Sep 16, 2013 | Juoksu, Kehonhuolto, Luokittelematon | 0 comments

Varsinkin pidempien lenkkien jälkeen jalat saattavat tuntua aroilta ja jopa kävely saattaa tuntua hieman tuskaiselta. Pohkeita ja akillesjänteitö kiristää… Mikä avuksi?

1. Check your shoes: Vanhat, löysät kulahtaneet ja kuluneet vaimennukset? Silloin on syytä vaihtaa tossut uusiin, sillä kengillä on vaikutusta askellukseen ja vaivojen ehkäisyyn.

2. Säännöllinen venyttely: Kehonhuolto on yhtä tärkeää kuin itse treenaaminen. Aamulla juostun pitkän lenkin jälkeen olisi illalla hyvä tehdä kunnon venyttelyt, jossa käydään läpi ainakin pohkeet, akillesjänteet, taka-ja etureidet- mielellään myös avauksia lonkankoukistajille. Jos et muuta ehdi, niin tee edes tämä: Asetu alaspäin katsovaan koiraan ja vuorotellen tuo kantapäitä kohti lattiaa. Samalla kun venytät pohkeita, niin venytys kohdistuu myös takareisiin, selkään, kylkiin ja käsiin. Pidä pää mahdollisimman rentona.
3. Kylmähoito: Mikä onkaan parempi pikahoito kipeille jaloille kuin jäähoito! Ensimmaisillä kerroilla meinasi itku tulla- niin kylmää pistelevä jäinen vesi todellakin on. Mutta on se sen arvoista! Laske ämpäriin niin kylmää vettä kuin mahdollista ja laita pussillinen jäitä joukkoon. Anna jalkojen “kylpeä” noin 10-15minuuttia. 


Kylma jarvivesi auttaa 🙂


4. Lämpöhoito: Sauna tai lämmin kylpy rentouttaa ihanasti kipeitä lihaksia.5. Hieronta. Pikahoitona hiero (ellei ystävä, poikaystävä tai mies sattuisi olemaan juuri sopivasti paikalla 😉 ) pohkeet, jalkapohjat ja sääret hierontaöljyllä tai kosteuttavalla voiteella. Hieronta vauhdittaa verenkiertoa ja auttaa lihasjännityksiin.

Perjantaina sauna, lauantaina sain jalkapohjahierontaa ja venyttelin, eilen yin-joogaa ja tänään Tiinallle hierottavaksi 🙂 No complains! Mukavaa maanantaita 🙂    0 Comments

    Submit a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *