HIDASTAESSA LÖYTYY LUOVUUS- SAARISELKÄ KESÄLLÄ

by | Jul 31, 2021 | Exercise, Travel, Wellbeing | 0 comments

 

 

Jotta pystyy kehittymään ja luomaan uutta, on hidastettava tahtia ja käännyttävä sisäänpäin. Pysähdyttävä kuuntelemaan ja tunnustelemaan, mihin suuntaan omalla polullaan haluaa kulkea. Näin ainakin itse koen. Siksi viiden viikon loma on minulle ollut juuri täydellinen aika irtautua aikatauluista. En nimittäin ole se onnekas, joka osaisi nappia painamalla irtautua töistä ja hektisestä arjesta. Ensimmäisinä lomapäivinä en malttanutkaan millään olla paikoillaan- päässä pyöri, onko jotain, mitä vielä voisin tehdä. Kestää oma aikansa ennen kuin mieli rauhoittuu ja tottuu aikatauluttomuuteen.

 

LOMAMOODIIN KIRJOITTAMALLA

 

Eräänä aamuna, terassilla aamukahvia juodessa, sain inspiraation kirjoittaa aamusivuja, morning pages. Kirjoitin vasta ostamaani vihkoon, mitä mieleen milloinkin juolahti, ihan vain ajatusten virtaa. Tämän Julia Cameronin luovuusharjoituksen ideana on puhdistaa ajatuksia ja näin antaa luovuudelle tilaa. Suositus on kolme sivua, mutta itse kirjoitin sen verran kuin tekstiä ja ajatuksia tuli mieleen- joinakin aamuina enemmän, toisina vähemmän. Kirjoittaessa huomasin, kuinka tietoisemmaksi tulin esimerkiksi ympäristöstä, sen tuoksuista ja äänistä. Rauhallinen aamu ilman häiriötekijöitä vei heti aamusta lomamoodiin ja omaan lomakuplaan. Sivujen kirjoittamisesta aion pitää kiinni loman jälkeenkin. Kännykän ärsykkeet voivat odottaa myöhempään.

 

Lue myös: Asioita, jotka huomaa vasta kun hidastaa.

 

 

 

SAARISELKÄ KESÄLLÄ- MAASTOPYÖRÄILYÄ & VAELLUSTA

 

Lomakuplassa kuljimme myös Saariselällä, sekä ex-tempore road tripillä Norjassa (Norja ansaitsee ihan oman postauksensa). Lapin maisemat ovat minulle tulleet tutuiksi lähinnä talvisin ja olikin mukava tutustua maisemiin myös näin kesällä. Saariselällä olen käynyt hiihtämässä useammankin kerran, viimeksi viime keväänä. Usein lomalta haetaan lämpöä, mutta nyt pitkän hellejakson jälkeen ei sateisempi sääennustus haitannut ollenkaan. Hyvillä varusteilla ulkoilu onnistuu säällä kuin säällä. Mukaan pakkasin tuulen- ja sateenpitävää coretexiä, mutta myös kevyempää vaatetta. Salomonin Bonatti Waterproof- takki oli reissun tarpeellisin vaate.

 

Tunturissa teimme pitkiä lenkkejä niin sähköavusteisilla maastopyörillä kuin jalan vaeltamalla. Ihailimme maisemia, Lapin taikaa. Kuutamokuru jäi erityisesti mieleeni, kuva porokuvan yläpuolella. Päivän ulkoilujen jälkeen oli mukava saunoa, uida puroissa, järvessä ja jopa Jäämeressä. Itikoitakaan ei, yllättävää kyllä, ollut nimeksikään.

 

Sähköavusteisella maastopyörällä ajaminen on minulle ollut tämän kesän yksi uusista kokemuksista- aivan huikea! Sähköavusteisen pyörän avulla jaksaa haastavammassa tunturimaastossakin polkea pitkiä lenkkejä. Jokainen pystyy itse säätelemään, kuinka paljon apua haluaa. Se mahdollistaa retket kaikenkuntoisille. Sähköavustuksen saa myös kokonaan pois, ja halutessa oikein kunnon treenin. Tunturissa pyöräilimme tuttuja latureittejä pitkin, mutta myös minulle uusilla poluilla. Maasto oli vaihtelevaa, ja toisinaan näin harvemmin maastossa pyöräilevälle myös hyvinkin teknistä. Ylitimme puroja ja kivikkoisimmissa kohdissa talutin pyörää. Teknisissä kohdissa keskittyminen hetkeen oli täydellistä, ajatus oli vain siinä, mitä muutama metri edessäpäin on tulossa. Totaalista mielen tyhjentämistä. Välillä piti tarkoituksella pysähtyä, ihan vain huomatakseen, mitä kaikkea ympärillä oikein onkaan.

 

Pyörät saimme lainaan Wilderness Hotelli Muotkasta, jossa yövyimme ensimmäiset kolme yötä. Ystävälliseltä henkilökunnalta saimme kartan ja hyvät vinkit, minne pyörillä kannattaa mennä. Hotelli Muotka sijaitsee 6 kilometrin päässä Kiilopäältä, kirjaimellisesti keskellä metsää. Suoraan pihasta pääsi vaellus- ja pyöräilyreiteille. Yövyimme Panorama Kelomökissä, jonka valtavista ikkunoista oli upea näkymä purolle ja Lapin maisemiin. Täydellinen paikka, jos haluaa viettää aikaa omissa oloissaan niin kuin me. Työssäni olen sosiaalinen, ja ehkä siksi vastapainoksi kaipaan yksinoloa ja ihan vain lähipiirin kanssa yhdessäoloa.

 

 

 

Tunturimaisemista vaihdoimme majapaikkaa Inarijärven rannalle, saman Wilderness ketjun Nangu hotelliin. Kertakaikkisen ihana hotelli, paikka, ruoka ja palvelu. Sama tyyli seurasi Muotkasta, mökkimme oli isoine ikkunoineen viihtyisä ja moderni järvinäköalalla. Suunnitelmissamme oli tehdä melontaretki, mutta sää oli sen verran tuulinen ja sateinen, että suuntasimme sittenkin mieluummin vaeltamaan. Vaelluksille/retkille kannattaa mukaan ottaa selkään hyvin istuva reppu, johon pakata ainakin juomaa, hieman evästä ja extra vaatetta. Sää tunturissa saattaa vaihtua nopeasti.

 

Saariselällä kannattaa käydä ainakin Kiilopäällä. Sieltä lähtee kaikenpituisia vaellusreittejä. Kiilopään huipulle kulkee leveä polku ja maisemat ylhäällä ovat huikeat. Myös Kaunispäällä on todella kaunista. Suositus Huipun kahvilan lohikeitolle ja munkille. Niiden avulla jaksoi vaeltaa/ pyöräillä pidemmänkin lenkin. Haaveenani on tehdä pidempi vaellus syvemmälle Urho Kekkosen kansallispuistoon. Niin, että yöpyisi tuvilla.

 

 

 

PALUU ARKEEN & SYKSYN TUNNIT

 

Loman aikana oli mukava käydä läpi kulunutta puolivuotista (joulusta kesälomaan)- onnistumisia ja ilon aiheita, mutta myös asioita, jotka haluaisin jatkossa tehdä hieman toisin. Mitä haluan karsia, mihin taas haluan panostaa enemmän. Sykselle olenkin asettanut niin henkilökohtaisia kuin työhön liittyviä tavoitteita. Hidastaminen ja aivojen tyhjäkäynti avaa oven uusille ideoille- niin kävi nytkin. Oikein jo odotan, että pääsen toteuttamaan uusia ideoitani. Innoissani odotan myös huomenna alkavia ohjauksia ja treenattavien näkemistä. Alla tunneista, joissa vielä muutamia avoimia paikkoja.

 

Punavuori Health Clubilla ohjaan sunnuntaisin klo 18-19 ja maanantaisin klo 19-20 monipuolisen lihaskuntotreenin. Sunnuntain tunnille on vielä 1 paikka vapaana, ja maanantain tunnille 2 paikkaa. Torstain pilates/joogatunti klo 19.15- 20.05 on täynnä, mutta mukaan pääsee Zoomin kautta! Ei siis haittaa, vaikka asuisit hieman kauempanakin. Tunnit alkavat heti elokuussa. Sitoutuminen tunneille aina kuukaudeksi kerralla.

 

Elokuun keskiviikko aamuina klo 7- 7.50 ohjaan energisoivaa jooga/pilatesta Haukilahden rannassa. 4 krt/ 39€. Tunti herättelee kokonaisvaltaiseseti kehoa ja mieltä uuteen päivään. Täydellinen startti päivään. Mukaan tarvitset oman joogamaton.

 

Tiistai-iltaisin (klo 18-19) ohjaan kahvakuulaa Westendissä. Tunti on monipuolinen alkaen liikkuvuus- ja kehonpainolla tehtävillä harjoituksilla, edeten tehokkaisiin kahvakuulaharjoituksiin. Jokainen tunti on erilainen ja apuvälineinä käytämme myös mm. kuminauhoja. Mukaan tarvitset oman jumppamaton ja kuulan (kuulia mahdollista myös lainata).

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tunneille/ henkilökohtaisista pt- palveluista [email protected].

 

Suosittelen sinua tutustumaan Twogether Training ONLINE-treenipalveluun, jonka olemme yhdessä kollega/ystäväni Laura Enrothin kanssa viime vuonna luoneet. Palvelu sisältää jo yli 80 tehokasta, monipuolista, inspiroivaa ja alusta loppuun ohjattua treeniä. Palvelusta löytyy niin kiireisen arkeen sopivia lyhyitä Express treenejä kuin pitkiä tunnin mittaisia harjoituksia. Tutorial- videoiden avulla opit tekemään liikkeet varmasti oikein. Joka maanantai vaihtuva viikko-ohjelma takaa sinulle monipuolisen viikon ja pääset testaamaan erilaisia harjoituksia. Elokuusta alkaen jäsenille on luvassa myös Live-treeni kerran kuukaudessa.

 

Näihin tunnelmiin toivotan sinulle oikein mukavaa elokuuta <3 Olisi myös mukava kuulla, miten sinun kesä on sujunut?

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *