KYMMENEN KUVAA SUOMESTA

by | Dec 6, 2020 | Travel, Wellbeing | 0 comments

 

Aamupäivän itsenäisyyspäivän juoksulenkillä, josta onkin tullut jo tapa, ihailimme jotenkin erityisellä tavalla Helsingin nähtävyyksiä, muistomerkkejä ja saloissa tuulen mukana heiluvia Suomen lippuja. Juttelimme miehen kanssa isovanhemmistamme ja uskomattomista kokemuksista, joista he ovat kertoneet. Mielessäni hyräilin Finlandia-hymniä. Hietaniemen hautausmaan kohdalla soi juhlallisesti Porilaisten marssi, taisi olla vielä seppeleenlasku-seremonia meneillään.

 

Välillä sitä kaipaa matkustamista maailman ääriin, mutta niin paljon nähtävää on aivan tässä lähelläkin. Sen huomasimme kesäisellä Itä-Suomen reissullamme. Postauksen kuvat ovatkin Punkaharjulta, missä yövyimme kesäisellä road tripillämme. Kaunis paikka kuin mikä. Ei ihme, että suomalaiset kirjailijat, runoilijat ja taiteilijat ovat saaneet inspiraationsa luonnosta. Uusiin paikkoihin tutustuminen käy parhaiten jalan tai pyöräillen. Kolia vaelsimme ristiin rastiin, Punkaharjuun tutustuimme taas pyöräillen. Kannattaa uskaltautua myös sivupoluille, sieltä löytyy usein ennen näkemättömiä paikkoja, joista syntyy ikimuistoisia kokemuksia. Varsinkin Kolilla hakeuduimme pois turistirysistä.

 

Punkaharjulla yövyimme Hotelli Punkaharjulla, kauniissa vaaleanpunaisessa kartanossa. Hotelli sijaitsee vain kilometrin päässä Runerbergin kukkulalta, mistä onkin aivan mielettömän upeat näkymät. Sieltä rinteestä keräsimme ison kassillisen kanttarelleja, puolukatkin alkoivat olemaan kypsiä. Enää suomalaisemmaksi ei maisema olisi voinut muuttua. Rannalta tältä palasen maat ihanaista isien sä näet, nuorukainen – J.L Runeberg luimme yläpuolella olevasta kivipaasista, joka on pystytetty Runerbergin kummulle kansallisrunoilijan kunniaksi.

 

Hotelli Punkaharju oli oikein kaunis rantamökkeineen, missä mekin yövyimme. Eikä vain maiseman takia, vaan myös siksi, että hotellissa näkyi paikallisuus ja perinteet- esimerkiksi menussa näkyi vahvasti satokausi ja suomalaisuus. Aamiainen oli todella laadukas, yksi parhaimmista, mitä juuri nyt mieleen tulee. Ostinkin hotellin puodista siemenpuuroa kotiin.

 

Tänä vuonna Suomen kaunis ja puhdas luonto on noussut arvoon arvaamattomaan. Sitä, että voi tuosta vain heittää repun selkään ja lähteä metsään vaeltamaan, lenkkeilemään, hiihtämään, marjastamaan- halutessa jopa jäädä yöksi, pystyttää teltan tai ripustaa riippumaton puuhun. Paljon on jäänyt ehkä koronan takia tekemättä, mutta paljon on myös asioita, joita edelleen voimme tehdä- viettää aikaa luonnossa. Suositaan suomalaista, jatketaan perinteitä, kerrotaan tarinoista ja historiasta- meillä on monta syytä olla ylpeä suomalaisuudesta.

 

Kun ei voi olla lähellä, voi lähettää lämpimiä ajatuksia. Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle.

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

 

 

 

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. SAUVAVAELLUS NUUKSIOSSA & VAELLUSKENKÄ SUOSITUS - On the go | Heidi Tainio - […] olisi täällä kotimaassakin paikkoja, minne olisi mukava mennä. Viime kesäinen Kolin ja Punkaharjun reissu olivat aivan ihania. Saas nähdä,…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *