KYMPIN AAMU

mennessä | helmi 16, 2016 | Aamulenkki, harrastaminen, Luokittelematon, Uncategorized | 0 Kommenttia

IMG_8847

 

Viikon levon jälkeen oli ihana eilen aamulla vetäistä lenkkarit jalkaan ja juosta pitkästä aikaa aamulenkki- kevyt kymppi. Päivä saa kyllä mukavan startin, kun heti aamusta tekee treenin alta pois. Raitista ilmaa ja lenkkeillessä ajatuksetkin tuulettuvat ja mieleen nousee uusia ideoita. Talvella tosin on huomattavasti raskaampi juosta, mutta onneksi päivät alkavat pikku hiljaa pidentyä. En malttaisi millään odottaa kevättä ja juoksutapahtumia.

Hesarissa oli muuten eilen hyvä artikkeli lasten urheilemisesta, jota suosittelen luettavaksi kaikille urheilevien lasten ja nuorten vanhemmille. Jutussa tulee esille monta hyvää pointtia, joita ei välttämättä aina tule ajatelleeksi. Me vanhemmat voimme omilla elintavoillamme ja aktiivisuudella toimia esimerkkeinä, mutta tärkeintä on kannustaa sopivasti, tukea, helliä, hoivata ja varmistaa myös riittävästä levosta ja terveellisestä ruokavaliosta. Lasten urheilua on mukava ja innostavaa seurata, mutta tärkeää on muistaa kenen harrastuksesta on kysymys ja kenen unelmaa eletään. Lapsen oma tahto ja motivaatio on tärkeintä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Harrastukset saattavat monella nuorella viedä paljon vapaa-aikaa, mutta sen parista lötyvät usein myös samanhenkiset ystävät. Etenkin murrosikä on haastavaa aikaa, jolloin lapsuuden harrastusinnostusta ja motivaatiota punnitaan. Tärkeää onkin monipuolinen harrastaminen ja että aikaa jäisi myös omiin vapaa-ajan peleihin. Monella urheilevalla on varmasti tavoitteita, mutta harrastusten tarkoitus ei ole tehdä kaikista huippu-urheilijoita, vaan ennen kaikkea luoda pohja terveellisille ja liikunnallisille elämäntavoille. Samalla urheilussa koetut onnistumiset vahvistavat itsetuntoa ja kehittävät myös sosiaalisia- ja yhteistyötaitoja, joista on varmasti hyötyä niin koulussa kuin myöhemmin työelämässäkin.

 

Heidi xoxo

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *