LOMA, HYVÄ HETKI LUODA UUSIA RUTIINEJA

by | Jun 16, 2022 | Exercise, Travel, Wellbeing | 0 comments

 

 

Terveisiä Espanjan auringosta. Olen juuri palannut aamulenkiltä. Istun terassilla kahvikuppi kädessä, syön kaurapuuroa ja hedelmiä, katselen merelle ja kuuntelen meren aaltoja. Hetki ihan vain tässä, kunnes aloitan päivän työt. En siis ole lomalla, vaan teen täältä töitä. Maisemat vaihtuvat, mutta melkeinpä samat aamurutiinit seuraavat mukanani myös tänne. Aamulenkki/ liikuntahetki antaa näin kesän valoisina aamuina energiaa.

 

Muutama viikko sitten annoin juoksuun ja juoksun aloittamiseen/ motivoitumiseen liittyvän haastattelun (voit käydä katsomassa sen tästä). Yksi haastattelussa käydyistä aiheista oli, miten innostua juoksemisesta ja ylipäätään liikunnasta. Miten saada liikunta osaksi omaa arkea, jossa on huomioitava työ, perhe ja monen muun asian yhteensovittaminen. Miten tuoda liikunta osaksi omaa arkea järkevästi, niin ettei se olisi vain hetken huuma, jonka liekki pikku hiljaa hiipuu muiden asioiden alle. Vinkkini on yksinkertainen, mutta toimiva: aloita maltilla, alkuhuumasta huolimatta. Jos muutos on liian iso, on uudesta asiasta vaikea pitää kiinni. Pikavoittoja ja oikoteitä ei ole, siksi kuntoa kannattaa lähteä rakentamaan pikku hiljaa rasitustasoa nostaen. Mieluummin pieni treeninälkä yllä kuin heti alussa itsensä piippuun vetäminen. Suosittelen myös merkitsemään omat treenihetket kalenteriin, aivan niin kuin muutkin tärkeät menot. Unohda toisiin vertaaminen, jokainen on omalla polullaan omassa vaiheessaan.

 

Pohdittavaksi: Mistä lajeista innostun? Miten tykkään/tykkäisin liikkua? Millainen liikunta sopii omaan arkeen? Mikä vuorokauden aika sopii minulle parhaiten? Millainen liikunta tukee omaa jaksamista ja hyvinvointia? Mitä esteitä on mahdollisesti matkalla? Ja, miten ylittää ne?

 

Elämä ja elämäntilanteet muuttuvat, mutta tavalla tai toisella on hyvä pitää liikunta koko ajan matkassa mukana. Siksi TWOgether Training online- treenipalvelussammekin haluamme tarjota monipuolisia treenejä joka lähtöön, jokaiseen elämäntilanteeseen ja jokaiselle kuntotasolle. Tarjolla on niin tehokkaita sykettä nostavia lihaskuntotreenejä kuin kevyempää lempeää joogaa. Täällä reissussa olen itsekin tehnyt aamuisin palvelumme lyhyitä, alle 20minuutin Express-treenejä. Kätevää, kun treenata voi ihan missä vain. Oma kehonpaino on välineistä parhain ja tarvittaessa pyyhe toimii jumppamattona.

 

 

LOMA – HYVÄ HETKI LUODA UUSIA RUTIINEJA 

 

Olisiko siis kesällä ja lomalla hyvällä hetki luoda uusia rutiineja? Lisääntynyt vapaa-aika mahdollistaa keskittymään niihin asioihin, joita haluaisi arkeen lisää. Lomalla, jos koska, on aikaa panostaa omaan hyvinvointiin ja luoda mahdollisesti uusia rutiineja. Sellaisia, jotka kantavat ja jatkuvat arjessa syksylläkin. Lomalla on aikaa liikkua ja levätä. Kuulostaa hyvältä, eikö?

 

Kevään sairastelujen jälkeen olen iloinen, että nyt kesällä ja tulevalla lomalla pystyn itsekin keskittymään treenaamiseen, etenkin pitkiä polkulenkkejä odotan innolla. Enää ei edes harmita väliin jäävä heinäkuun alussa Ylläksellä juostava polkujuoksutapahtuma Hetta-Pallas. Kevään aikana treenimäärät jäivät niin vähäisiksi, ettei olisi ollut mitään järkeä lähteä juoksemaan noin pitkää matkaa. Liian vähäinen treeni, tavoite huomioiden, olisi saattanut johtaa loukkaantumisiin ja rasitusvammoihin. Tapahtumissa en tavoittele aikoja, vaan hyvällä fiiliksellä tekemistä. Hyvä fiilis on saavutettavissa silloin, kun alla on tavoitteen vaativaa harjoittelua. Hyvä fiilis ei minulle tarkoita etteikö matkan tekeminen olisi myös raskasta. Aivan varmasti on, pitkäkestoiset juoksut/vaellukset tuovat eteensä kaikenlaisia tuntemuksia aina onnenhuumasta epätoivoon. Itsensä ja omien rajojensa ylittäminen sekä epämukavuusalueella kulkeminen ovat kuitenkin asioita, jotka inspiroivat minua.

 

Onneksi polkujuoksutapahtumia tulee ja menee. Uudeksi tavoiteeksi asetin syyskuussa juostavan Nuuksio Classic polkujuoksumaratonin. Koko kesä siis aikaa treenata! Viime viikonlopulla pääsin pitkästä aikaa tekemään pidemmän lenkin juoksu/kävellessäni Sierra Bermejan vuorelle (1449m). Matkanteko sujui mukavasti, eikä ihme kyllä jaloissa juurikaan tuntunut. Kuumuuskaan ei haitannut. Tästä on ollut mukava jatkaa treenaamista nousujohteisesti.

 

Kesän helteisilläkään keleillä ei treenejä tarvitse jättää väliin, mutta treenit on hyvä ajoittaa joko aikaisiin aamuihin tai iltoihin. Keskipäivän kuuminta ajanjaksoa kannattaa välttää.

 

Sierra Bermeja on yksi jopa maailman korkeimmista näin lähellä merenpintaa kohoavista vuorista. Matkaa Esteponan keskustasta kertyy vuorenhuipulle reilut 20 kilometriä. Reitti on suosittu pyöräilijöiden keskuudessa ja tulipa vastaan muutama juoksijakin. Vuoristoreitti serpentiiniteineen sai huokailemaan luonnon moninaisuutta ja kauneutta. Surulliseksi mielen veti viime syksyisen tuhopolton jäljet, jotka alkoivat noin puolessa matkassa. Mustia pystyyn palaneita puita, mutta onneksi siellä täällä näkyi jo kukkia ja värejä.

 

 

 

TWOGETHER TRAINING & SYKSYN WORKSHOPIT 

 

Aktiivisesta kesästä on hyvä jatkaa liikunnalliseen ja energiseen syksyyn! Tule mukaan syksyn TWOgether Tarining Workshoppeihimme, jotka inspiroivat monipuoliseen harjoitteluun ja auttavat löytämään lähiympäristöstä treenipaikkoja ja uusia tapoja liikkua. Workshopit sopivat kaikenkuntoisille. Jokainen osallistuja saa jokaisesta workshopista n.50€ arvoisen Puhdistamon & Casallin goodie bagin. Osallistumalla kaikkiin workshoppeihin saat TWOgether Training palvelumme vuoden 2022 käyttöön ilmaiseksi! Treenipalvelun saat käyttöösi heti oston jälkeen, siirry tilaukseen tästä. Linkistä löydät myös hinnat jne)

 

6.8. Treenipäivä Malminkartanolla (Naapuripellontie, Helsinki)

Malminkartanon treenipäivä tarjoaa sinulle uusia ideoita niin kestävyys, lihaskunto- kuin liikkuvuusharjoitteluun. Päivän aikana teemme mm. sauvarinnetreenin sekä tehokkaan lihaskuntotreenin portaissa. Otathan omat sauvat mukaan!

 

20.8. Juoksuworkshop Kaivarissa (Iso Puistotie, Helsinki)

Juoksuworkshopissa keskiössä on juoksun tekniikka- sekä oheisharjoitukset. Voit olla täysin aloitteleva juoksun harrastaja tai jo hieman kokeneempi lenkkeilijä.

 

24.9. Core + kehonhuolto Tähtitorninmäellä (Helsingin Observatorio)

Core ja kehonhuolto -workshopissa keskitytään treeneissä keskivartaloon sekä siihen tärkeimpään eli kehonhuoltooon. Saat monipuolisia ideoita keskivartaloharjoitteluun sekä kehonhuoltoon. Oma matto mukaan.

 

8.10. Energinen treenipäivä Töölönlahdella (Karamzininranta 4) 

Energinen treenipäivä lataa treeniboostia syksyyn! Kolmen tunnin treenipäivän aikana on luvassa monipuolisia ja tehokkaita treenejä sekä hauskaa yhdessäoloa. Oma matto mukaan.

 

29.10. Treenikierros Helsingissä (Lähtö Tuomiokirkolta, Unioninkatu 29)

Treenikierros startataan Tuomiokirkolta ja se sisältää monipuolisen kattauksen treeniä Helsingin upeissa maisemissa! 

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *