RUTA DE LOS CAHORROS – VESIPUTOUKSIA, RIIPPUSILTOJA & UPEITA MAISEMIA

by | Jun 26, 2022 | Run, Travel | 0 comments

 

 

Kyllä on maailmassa upeita paikkoja! Yksi niistä on Andaluciassa, Sierra Nevadan vuoristossa, sijaitseva vaellusreitti Ruta de Los Cahorros. Huikeat maisemat, vesiputoukset, riippusillat ja mm. kallioseinämät ovat tehneet siitä yhden alueen suosituimmista vaelluskohteista. Seikkailua tarjoava n. 8 kilometrin vaellusreitti sopii myös aloittelijoille.

 

Reissuilla tykkäämme nähdä uusia paikkoja ja tutustua seutuihin pintaa syvemmin. Eteläisessä Espanjassa olen käynyt jo useamman kerran, mutta yllätyin, kuinka lähellä aurinkorantaa Sierra Nevadan vuoristo sijaitsee. Kolmitonnisille lumihuipuille ajomatka Malagasta kestää reilut pari tuntia, mutta Ruta de Los Cahorrosin vaellusreitille ajaa Malagasta vain reilun puolisentoista tuntia. Jo ajoreitti on kaunista katseltavaa, pari tuntinen menee nopeasti kumpuilevaa maisemaa ihaillen. Me teimme vaelluksen päiväretkenä, mutta jälkeenpäin ajateltuna, olisi ollut mukava ajaa hieman korkemmalle vuorille, ja jäädä yöksi mukavaan vuoristokylään.

 

RUTA DE LOS CAHORROS

 

Ruta de Los Cahorrosin vaellusreitti alkaa Monachilin kylästä, vain 20 minuutin ajomatkan päässä Granadan kaupungista. Parkkipaikka on helppo löytää google mapsin avulla. Paras aika vaellukselle on loka-toukokuu, sillä silloin ilmasto on miellyttävin. Meille sattui kesäkuinen +38c täysin tuuleton hellepäivä. Huh hellettä, olipa vain lämmin! Onneksi lähdimme aikaisin matkaan, ja säästyimme keskipäivän kaikista pahimmalta kuumuudelta. Aikaisin aamusta myös parkkipaikalla on vielä hyvin tilaa.

 

Vaellusreitti lähtee heti parkkipaikan vierestä. Reitti on merkitty, mutta ajoittain jouduimme kysymään ohjeita paikallisilta. Reitin kestoksi oli merkitty 4h, joka saattaa ehkä mennäkin, jos reitin varrelle jää pidemmäksi ajaksi nauttimaan maisemista, syömään eväitä tai jos haluaa pulahtaa uimaan.

 

Vaelluksen alkumatka on melko tasaista, ja vaeltaa saa mukavasti varjossa ja puiden suojassa. Kasvillisuus on joen varrella vehreää ja fiilis on jopa sademetsämäinen. Matkan varrella saa ihastella niin pitkiä riippusiltoja, vesiputouksia, jyrkkiä seinämiä (välillä joutui ryömimään alta!) kuin kalliokoloja, joihin voi mennä vaikka uimaan. Korkeanpaikankammoisille Espanjan yksi pisimmistä, jopa 63 metrin pituinen riippusilta, voi tehdä tiukkaa. Riippusillat ovat kuitenkin turvallisia tukevine askelmineen. Helteellä kannattaa pulahtaa viimeistään neljän kilometrin kohdalla olevaan pieneen vesiputoukseen. Vesi on virkistävää ja tekee varjoisammankin pätkän jälkeen hyvää. Tässä kohtaa voi myös valita haluaako palata samaa reittiä takaisin, vai haluaako jatkaa lähtöpisteeseen aurinkoisempaa vuoristoreittiä. Me valitsimme jälkimmäisen.

 

Vaelluksen loppupätkä olikin todella kuuma ja hikinen. Kuumimmilla kesähelteillä on ainakin aloittelijan parempi valita edestakainen reitti. Pelkkää nousua ja lopuksi lasku parkkipaikalle. Maisemat olivat kuitenkin huikeat ja jo sen takia kannatti kiertää koko reitti. Autolla oli mukava vaihtaa lenkkarit läpsyihin ja juoda kylmää cocista. Seuraava määränpää oli Granada ja pizza! Aivan sattumalta löysimme erinomaisen pizzerian.

 

Granadassa näkemisen ja kokemisen arvoinen on ehdottomasti myös upea Alhambran palatsi

 

 

 

HYVÄT VARUSTEET & RIITTÄVÄSTI NESTETTÄ

 

Vaeltajan/polkujuoksijan tärkein varuste on hyvät jalkaan istuvat tossut. Ruta de Los Cahorrosin reitti oli nyt kuiva, mutta ilmeisesti sateiden jälkeen reitti voi olla hyvinkin mutainen. Myös jyrkissä laskuissa ja nousuissa irtohiekka oli haastavaa. Juuri erikoisemmissa/haastavammissa maastoissa tossulta vaaditaan entistä enemmän pitoa. Lenkkarillakin pärjäsi, mutta mukavuuden ja varmuuden takia suosittelen maastoon suunniteltua tossua. Nykyään polkujuoksutossut ja vaelluskengät ovat hyvin lenkkarimaisia eli siroja. Omassa jalassani oli Salomonin Pulsar Trail, joka soveltuu hyvin monenlaiseen maastoon; niin metsään, hiekkateille kuin asvalttipätkillekin.

 

Pisteet tälläkin reissulla annan myös juoksurepulle. Salomonin 12 litraiseen Adv Skin juoksureppuun mahtui neljä vesipulloa, uikkarit, eväät ja pieni pyyhe. Reppu on selässä huomaamaton ja ajoittain reitillä oli kädet oltava vapaina.

 

Kesähelteillä ei tarvitse pidempiäkään vaelluksia jättää väliin, mutta liikkeelle kannattaa lähteä aikaisin aamusta ja reppuun pakata riittävästi nestettä. Kuumemmilla ilmoilla sekoitan veteen Puhdistamon elektrolyyttijauhetta. 

 

Tähän postaukseen toivotan sinulle oikein hyvää kesää! Katsotaan, mitä uusia vaelluksia loma tuo tullessaan.

 

Seuraa minua myös Instagramissa @heidionthego 

 

 

Heidi xoxo

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *