Tanjan kanssa Ruohonjuuressa

by | Aug 15, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Ruokavalio | 2 comments


Viime viikolla vein Tanjan (Fashionmeetsbusiness-blogista) Ruohonjuureen tutustumaan uusiin juttuihin ja hakemaan motivaatiota Tanjan elämäntaparemonttiin, ja samalla otettiin myos mitat; vyötärö, lantio ja reiden ympärys. Tavoitteena on kiinteytya ja tiputtaa muutama kesaloman aikana tullut lisakilo. Tanja urheilee jo monipuolisesti; juoksua, joogaa ja lihaskuntoa, mutta ruokavalioon Tanja kaipasi hieman hienosäätöä. Ja koska Tanja liikkuu paljon, on ruokavalion hyvä olla balanssissa ettei esimerkiksi liian kevyt lounas kostaudu illalla Makuunin jättipussiin. On siis tärkeää syödä tasaisesti monipuolista ja terveellistä ruokaa, ja huolehtia, että saa tarpeeksi proteiinia, hyvälaatuisia hiilihydraatteja sekä rasvoja. 


Elämäntaparemontissa on hyvä muistaa, että tavoitteet ovat realistisia ja saavutettavissa. Tanjan ongelma oli sokeri, ja karkkeja saattoi mennä kerralla isoja määriä. Siksi sokeri on nyt pannassa pari viikkoa, ja katsotaan miten sen pois jättäminen vaikuttaa vireystasoon ja yleiseen hyvinvointiin. Yhdelle sopii totaalinen kieltäytyminen, kun toinen taas voi nauttia palan suklaata ilman, että menee koko levy. Meitä on niin moneen junaan. Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle. Herkkujen syönti on helposti vain pinttynyt tapa, esimerkiksi kahvin kanssa pulla, jälkiruoaksi jäätelö, leffan kanssa karkkia jne. Silloin tällöin herkuttelu on tietenkin ok, mutta moni helposti ajattelee, että kun nyt kerran sorruin niin sama vetää koko suklaalevy. Eli kohtuus kaikessa. 

Tanjan ruokavalio koostuu pääasiassa kasviksista, vihanneksista, hedelmistä ja marjoista (smootheissa), kaurapuurosta aamulla, pähkinöistä & siemenistä, lihasta ja kalasta eli ihan perus terveellisistä ruuista, jotka on helppo yhdistää myös lapsiperheen arkeen. Nämä löytyy ihan Tanjan lähikaupastakin, mutta Ruohonjuuresta Tanjan ostoskoriin tarttui mm.kookosvettä, joka on hyvä palautusjuoma treenin jälkeen, mantelimaitoa, Sun Warriorin proteiinijauhetta, Trail mixiä, chian siemeniä puddingiin tai puuron päälle, muutama Bounce työmatkoille sekä Aloe Veraa. Superfoodeja en juurikaan käytä, mutta Aloe Veran vaikutuksista on sen verran omakohtaista positiivista näyttöä, että sitä voin lämpimästi suositella! Aloe Vera sopii erityisen hyvin urheilijoille, painonpudotuksessa, iho-ongelmiin (akne, palovammat, psoriasis, tulehduksiin jne.), varsinkin suolisto-ongelmiin, ja sillä onkin elimistöön juuri puhdistava vaikutus. Aloe Vera sisältää A, C, E- ja B-ryhmän vitamiineja sekä mm. sinkkiä , seleeniä, kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja kromia. Aloe Veraa voi laittaa esimerkiksi smoothien sekaan. 


Tanjan kuulumisia voi lukea täältä. 

2 Comments

 1. -Sanna

  Omalla kohdalla olen todennut toimivaksi sen, että kaappiin ei saa ostella herkkuja. Jos tiedän, että jemmassa on esim. suklaalevy niin huonosti siinä käy. Se pari palaa muuttuu puoleksi levyksi. Mutta kaupasta asti en viitsi lähetä hakemaan 🙂

  Ja tuon kahvipullan kohdalla tunsin piston sydämessä… Mutta tosiasia on, että ilman ylimääräistä sokeria on huomattavasti parempi olo.

  Tsemppiä Tanjalle projektiin!

  Reply
  • Heidi

   Moikka Sanna,

   Hyvä pitää kaapit tyhjinä herkuista ja silloinkin kun ostaa niin vain sen verran, ettei loput jää kaappeihin kummittelemaan. Eikä se pulla silloin tällöin haittaa, kunhan muuten ruokavalio on kunnossa. Kaikkea kohtuudella 🙂

   Kivaa viikonloppua 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *