Tehokas iltapäivä- priorisointia ja suunnitelmallisuutta

by | Sep 18, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Priorisointia | 0 comments

Lapsiperheissä ajankäyttö on usein kortilla ja siksi suunnitelmallisuus ja tärkeimpien asioiden priorisointi on tärkeää. Monissa perheissä tuskastellaan töiden, perheen yhteisen ajan, treenien ja sosiaalisen elämän välillä. Miten ehtiä esimerkiksi lenkille, kun työpäivän jälkeen lapset odottavat treeneihin vientiä ja ruokaakin pitäisi laittaa- siivouksesta puhumattakaan! Illalla sohva kutsuu kummasti puoleensa…

Tänään kalenteri näytti jälleen kerran aikataulutetulta aamusta iltaan, mutta turhalta stressiltä vältytään, kun suunnittelee päivän ohjelman etukäteen. Hyvin suunniteltu onkin jo puoliksi tehty! 

Ote iltapäivästä…

Kello 15.00 päivän tapaamiset hoidettu ja pikaisesti lenkkikamat päälle. Kello 15.45 auto starttasi kohti Helsingin keskustaa. Poika jäi kyydistä treeneihin ja matka jatkui Espooseen tytön tanssitunnille. Tanssitunnin aikana hoidin kauppareissun ja ehdin vielä heittää reippaan 40 minuutin juoksulenkin- vesisateessa. Mutta teki hyvää, pieni vesisade vain piristää.
Pikavälipalaa tytölle ( Stockan Delistä löytyi mieluinen salaatti) ja takaisin kohti Helsinkiä. Pojan treenit jatkuvat ja jatkuvat… Ei tietoakaan loppumisesta. Odottelun ajan lähettelen sähköposteja ja suunnittelen huomisen kuulatuntia sekä kurssipaivää.

Ulkona on jo pimeää. Kotona ollaan seitsemän jälkeen. Onneksi tein iltaruuan aamulla valmiiksi, kana/kasvis/riisiwokkia. Ruoka maistuu nälkäiselle porukalle. Sitten vielä saunan lämpöön rentoutumaan ja suunnittelemaan huomista päivää- ilman stressiä! 

Suosittelen siis priorisoimaan ja asettamaan asiat tärkeysjärjestykseen. Suunnittele kiireisen päivän menot etukäteen; valmista päivän ruoka jo aamulla tai edellisenä iltana, ja hyödynnä lasten treeniajat ja tee oma treeni samaan aikaan, näin se ei ole pois perheen yhteisestä ajasta. Treenikassin voi ottaa jo aamulla töihin mukaan, jos töistä matka jatkuu suoraan seuraavaan paikkaan. Pientä välipalaa kannattaa myös kantaa mukana. Lapsille maistuvat esimerkiksi hedelmät, pähkinät, välipalapatukat ja eväsleivät, mutta silloin tällöin kahviloiden smoothiet ja täytetyt leivätkin ovat ihan hyvä vaihtoehto.

Mieti siis mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja mistä asioista olet valmis joustamaan. Näin arki rullaa ilman turhaa stressiä 🙂

P.S. Huomenna julkistan huippujutun, jota olen suunnitellut jo pidemmän aikaa ja jonka nyt pääsen toteuttamaan 🙂 0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *