Aamupalalla & Ajatuksia Mielenvoimasta

by | Nov 12, 2013 | Aamupala, Hyvinvointi, Luokittelematon, Wellness | 0 comments

Vihdoin löysin Stockalta kivan lasipurkin, joihin ihastuin Nycissä, Le Pain Quotidienin aamupalalla. Illalla tein siihen jo valmiiksi hyytymään chiapuddingia, joka oli aamulla valmista syötäväksi. Päälle vielä mustikoita, banaania, luomu soijajugurttia ja mehiläisen siitepölyä. Siitepöly tuo ihanan väripilkahduksen pimeään aamuun 🙂 Tässä aamupalaa syödessä mietin Mindfulness-kirjaa (tai muutamaakin), joihin olen taas enemmän perehtynyt viime viikkoina. Miten mieli, sisäinen puhujamme, on jatkuvasti äänessä. Se määräilee, käskee, arvioi, muistelee menneitä, suunnittelee ja jopa syyllistää. Sama “tyyppi”, jonka takia illalla emme saa unta tai joka saattaa herättää jopa keskellä yötä vatvomaan työasioita. Uni ei tule, sillä sisällä mielessä on kaaos, joka kaipaa järjestystä. Mieli vaeltaa menneisyydessä ja tulevaisuudessa- mutta vain harvoin nykyhetkessä. Sen takia monelle onkin vaikea olla läsnä tässä ja nyt, ja päästää irti menneisyyden tapahtumista, jotka estävät meitä näkemästä elämää eteenpäin. Voiko ihminen koskaan olla täysin onnellinen, jos elää vain menneisyyden varjoissa tai murehtii jo tulevaisuutta? 

Mielenvoima on hyvin keskeisessä osassa, varsinkin kilpaurheilussa. Vaikka keho olisi kuinka tietoinen omista kyvyistä ja varmasti osaisi kaikki kuviot, joita on kilpailua varten harjoiteltu, niin mieli voi sabotoida koko suorituksen. Riittää, että juuri ennen tärkeää h-hetkeä mieli laukaisee; “En varmasti pärjää tänään, en kuitenkaan onnistu, muut ovat paljon parempia”. Luottamus omiin taitoihin ja kykyihin katoaa, vaikka treeneissä kaikki sujuisikin nappiin- ja tämän takia kilpailusuoritus todennäköisesti epäonnistuu. Siksi onkin tärkeää, että varsinkin yksilölajeissa käytetään apuna mm. mentaalivalmennusta ja mielikuvaharjoittelua. 

Huomaatko sinä, miten mieli yrittää ohjailla sinua, ihan arkisissakin asioissa? ” ei kannata treenata tänään, kun on vähän huono ilmakin…” Jne. 

Mielen rauhoittamisessa esim. jooga on oikein hyvä apukeino. Mielen ja kehon yhdistämisessä hengittäminen onkin keskeisessä osassa. Kaikki lähtee siis hengittämisestä. Usein kiireen keskellä hengittäminen on vain pinnallista, mutta harjoituksen avulla siinäkin kehittyy. 

Oikein mukavaa päivää! Laittakaa kännykät ja läppärit hetkeksi sivuun ja antakaa mielen rauhoittua ylimääräisestä hälystä, olkaa läsnä ja muistakaa hengittää 🙂
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *