Tiesitkö, että samaan aikaan kun suomalaisten liikunnan harrastaminen vapaa-ajalla on lisääntynyt, on arjen fyysinen aktiivisuus laskenut. Tutkimuksen mukaan jopa 76% valveillaoloajasta kuluu maaten, istuen tai seisten!
 
Monella perheellisellä saattaa olla vaikea löytää aikaa omiin harrastuksiin, mutta juuri sen takia olisi hyvä pyrkiä lisäämään arjen aktiivisuutta. Etenkin istumatyöläiset saavat pienilläkin muutoksilla lisättyä arjen aktiivisuutta- ota portaat hissin sijaan, hyppää bussista muutamaa pysäkkiä aiemmin, kävele tai pyöräile työmatka jne. Varmasti kaikille tuttuja juttuja, mutta usein kiireen keskellä unohdettuja. Tunnin kova treeni ei juurikaan hyödytä, jos muuten päivän aktiivisuus on enimmäkseen passiivista. Kaiken lisäksi useimmiten ihmisillä on taipumus yliarvioida omaa aktiivisuuttaan, vaikka todellisuudessa passiivista toimintaa on paljon enemmän. 
 
Säännöllinen liikunta auttaa mm. 
 
* kehittämään ja ylläpitämään luuston, lihasten ja nivelten toimintakykyä. 
* auttaa painonhallinnassa 
* auttaa työikäisiä säilyttämään työkykynsä aina eläkeikään asti
* pienentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen
* parantaa mielialaa ja ehkäisee masennukselta
* parantaa yleistä hyvinvointia
 
Säännöllisellä liikunnalla pystytään myös ennaltaehkäisemään sairauslomia. Tällä hetkellä pidän kuulatunteja myös yrityksille, ja olikin mukava huomata, kuinka työpaikoille on tuotu jumppapalloja, steppereitä, tasapainolautoja jne. Istumisen sijaan voi töitä tehdä seisten korotetun työtason äärellä tai istuen jumppapallon päällä, jolloin keskivartalo on ihan erilailla aktivoituna. Päivittäinen aktiivisuus kasvaa ihan huomaamatta. 

Myös kotona teen usein töitä jumppapallon päällä istuen; selkä pysyy suorana, vatsalihaksissa pieni aktiivisuus ja ihan huomaamatta tekee koko ajan pientä liikettä. 
 

 

 
P.S iltapäivällä juostaan Pirkkolassa Pääkaupunkijuoksu! Vielä ehdit mukaan- matkoja on aina sauvakävelysarjasta puoli maratoniin. Itse olen siellä myymässä Zero Pointin säärystimiä, joiden tuotto menee lastensairaalalle. Ehkä vielä jälki-ilmoittaudunkin ja juoksen kympin. Tervetuloa reippaillemaan 🙂 

2 Comments

 1. Sirpale

  Zero Pointin säärystimet on kyllä parhaita 🙂

  Reply
  • Heidi

   Samaa mieltä ja niin ihania värejä- valinnan vaikeutta 😉
   Aurinkoista sunnuntaita 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *