Eat Pray Love & muita rentoutumiskeinoja <3

by | Jan 20, 2017 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Uncategorized | 0 comments

Viikko, tai jo oikeastaan kaksi viimeistä viikkoa, ovat vierähtäneet vauhdilla. Tuntuu kuin olisin viilettänyt pää kolmantena jalkana paikasta toiseen. Ihania juttuja, mutta myös isoja päätöksiä ja muutoksiakin on mahtunut matkalle. Vauhdikasta tahtia on pitänyt yllä myös Lontoon reissu, jonka takia viikon työt tuli tiivistettyä neljään päivään. Onnea kuitenkin on, että voin itse suunnitella kalenterini ja menot töiden ympärille, ja mahduttaa joukkoon myös matkustamista, joka tulee tämän vuoden aikana vain korostumaan vielä entisestään.

Niiden mukavienkin asioiden keskellä on kuitenkin tärkeää, jo ihan jaksamisen kannalta, myös rauhoittuminen ja riittävä lepo- oman kehon kuunteleminen. Nykyään voisin jo sanoa, että osaan kuunnella kehon merkkejä ajoissa ja levätä silloin, kun ensimmäisiä väsymyksen merkkejä alkaa olla ilmassa- esimerkiksi tämän aamun juoksutreffit peruin, sillä tunnen, että nyt keho kaipaa lepoa omistakin treeneistä. Aamukahvi, smoothiekulho, mummon tekemä karjalanpiirakka ja päivän hesari rauhassa luettuna, ovat luksusta juuri nyt 🙂

Alle kokosin omia keinojani rauhoittaa, niin keho kuin mielikin. 

Iltatuntien jälkeen huomaan, kuinka keho käy vielä ylikierroksilla ja kaipaan “laskeutumista” ja nollausta. Jokainen ohjattu tunti on ainutlaatuinen ja erilainen, ja jokainen tunti vaatii ohjaajalta täydellisen keskittymisen ja läsnäolon. Ja vaikka ryhmäliikuntaa ohjaankin, niin haluan, että tuntilaisilla on fiilis, että ohjaajalla on aikaa korjata ja varmistaa, että liikkeet tehdään oikein. Siksi suosin pienryhmiä, joissa ehdin varmistamaan kaikkien oikeat liikeradat ja tekniikat. (Tiistain kuulatunneille on helmikuusta lähtien vielä 1 paikka vapaana, lisätietoja heiditainio@aol.com)

“Lääke” nro1: Kevyt kävely tai lyhyt juoksulenkki

Paras “lääke” laskeutumiseen on kevyt juoksu- tai kävelylenkki. Ja haluan etenkin alleviivata sanaa kevyt, sillä ideana on juuri rauhoittua ja rentoutua iltaa varten. Kevyt juoksu ja kävely ovatkin kuin liikkeessä tapahtuvaa meditaatiota. Keskiviikkoisen Wonder Woman- tunnin jälkeen edes pieni vesisade ei haitannut. Oli ihana kävellä hiljaisia katuja pitkin, kuunnella Enigmaa, käydä läpi päivän tapahtumia ja edellistä tuntia. Puolivälissä matkaa hyppäsin ratikkaan. Omakin olo oli tunnin jälkeen aivan ihana. Nyt tuntuu siltä, että tiedän tarkalleen, mitä haluan ja mihin suuntaan haluan ohjauksianikin viedä <3 Tästä voit lukea tuntilaisen ajatuksia Lavlista ja tunnistani, kiitos 🙂

“Lääke” nro2: Rentouttava musiikki

 

“Lääke” nro3: venyttely, jooga, meditaatio

Päiväni alkavat useimmiten pienellä kehoa herättelevällä “aamujumpalla”, joka koostuu dynaamisista jooga/pilates- ja liikkuvuusliikkeistä. Teen, mitä milloinkin, mikä kehossa yön jälkeen tuntuu hyvältä. Silloin tällöin levitän joogamaton myös päivän aikana olohuoneen lattialle ja vain rentoudun.

“Lääke” nro4: Uni

Kaikki rentoutuminen ei kuitenkaan sentään tapahdu liikkeessä 😉 Kotona vedän villasukat jalkaan ja putkirulla saa toimia pään alustana, kun makaan hetken olohuoneen lattialla samalla, kun vaihdamme lasten kanssa päivän kuulumiset ja käymme läpi seuraavan päivän treeni-ja koulujuttuja. Läppäriä avaan arki-iltaisin hyvin harvoin ja kännykkäkin saa olla lataamassa toisessa huoneessa. Nukkumassa olen jo useimpina iltoina ennen kymmentä. Nukkuminen, ja riittävä uni ylipäätään, onkin paras palautumiskeino.

“Lääke” nro5 Leffailta <3

Eilen illalla haimme tyttären kanssa kaupasta jäätelöä ja lakuja, ja katsoimme Netflixistä jo moneen kertaan katsotun Eat Pray Loven. Ihana elokuva ja voisin hyvin kuvitella itseni vastaavalle reissulle- hyvää ruokaa, kulttuuria ja kielen opiskelua Italiassa, joogaa Intian ashramissa ja lopuksi vielä Bali. Siinä vaiheessa sitten, kun lapset ovat isoja, vaikka uskomattomalta tuntuukin, että ensimmäinen on jo pian lentämässä pesästä.

“Lääke” nro 6: Ystävät ja lasi viiniä

Alkoholia juon harvemmin, ja kotona avatun viinipullon joudun usein kaatamaan parin kolmen viikon päästä lavuaarista alas 😀 Lasi viiniä rentouttaa, mutta isompi määrä vie helposti yöunet. Illanistujaiset ystävien kanssa ovat kuitenkin luksusta ja henkireikä, kun saa livenä keskustella kaikesta maan ja taivaan väliltä.

“Lääke” nro7: Offline!

Viimeinen, muttei vähäisin- offline. Kännykkään tuijottamisen sijaan nosta katse ylös katsele ja katsele mitä ympärillä tapahtuu- ja luppohetken aikana tee esimerkiksi edellä mainittuja asioita 🙂

Tänään vietetäänkin sitten vapaapäivä treeniohjauksista, mutta kohta suuntaan pr-toimistolle tapaamiseen, ja viikonloppunakin viimeistelen vielä seuraavan kahden viikonlopun aikana järjestettävien Lifeness hyvinvointiviikonloppujen luentoja ja treenejä. Harmi, että lumitilanne näyttää tällä hetkellä hiihdon osalta hieman heikolta :/ Hiihdon tilalle on kuitenkin suunniteltu muuta kivaa ohjelmaa.

Ladies & Gentleman viikonlopussa 4.-5.2 on muuten vielä tilaa, jos haluat lähteä mukaan. Viikonloppuun ovat tervetulleita kaikki! Ohjelmassa on monipuolista liikuntaa, luentoja, terveellistä ja hyvää ruokaa, rentoutumista spa:ssa ja hyvää seuraa- ihanan rentouttava irtiotto arjesta <3 Itsekin aion omien ohjauksieni jälkeen jäädä nauttimaan  tunnelmasta ja siitä, ettei tarvitse itse tehdä juuri muuta kuin olla oikeaan aikaan, oikeassa paikassa <3

Ihanaa viikonloppua!

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.