Granaattiomena Kerrosjugurtti

by | Feb 1, 2017 | Aamupala, Resepti, Ruokavalio, Uncategorized | 0 comments

Herkullinen välipala syntyy maustamattomasta luomu luonnonjugurtista, myslistä ja granaattiomenasta <3 Tällä hetkellä olenkin aivan hurahtanut tähän upean punaisen väriseen antioksidanttirikkaasen superhedelmään (Antioksidantit torjuvat mm. vapaiden radikaalien aiheuttamia soluvaurioilta). Granaattiomena onkin varsinainen superruoka sisältäen mm. kuitua, C-, E-, K- ja B-vitamiineja, sekä rautaa foolihappoa, sinkkiä, kaliumia ja polyfenoleja.

*Granaattiomenan mehua on perinteisesti käytetty sydänverisuoniston terveyden ylläpitämiseksi. *Tieteellistä näyttöä on myös siitä, että se edistää treenirasituksesta palautumista- erään tietolähteen mukaan granaattiomenan siementen sisältämät rasvahapot edistävät rasvan palamista ja kasvattavat lihasmassaa. *Granaattiomenan siemenet sisältävät mietoja estrogeenisesti vaikuttavia aineita ja siksi sitä on suositeltu vaihdevuosi-ikäisille naisille. *Siemenillä on todettu myös anti-inflammatorisia vaikutuksia ja sitä on suosittu myös erilaisten rappeumasairauksien tukihoidoissa. *Siemenillä on antoksidanttisia, antibakteerisia ja antiviraalisia vaikutuksia, ja niitä on käytetty myös tulehduksellisten suolistosairauksien hoidossa. *Perinnerohdoksena granaattiomenaa on suosittu allergioissa, Alzheimerin taudissa, anemiassa, nivelrikossa, keuhkotulehduksissa, diabeteksessa  päänsäryssä, malariassa, muistiongelmissa, iho-ongelmissa ja haavojen hoidossa. *Granaattiomena hemmottelee myös ihoa; Sen sisältämät antioksidantit edistävät kollageeni- ja elastiiniproteiinien syntyä ihossa, ja tekevät ihosta joustavamman. *Saattaa auttaa laskemaan korkeaa verenpainetta. 

Ja huomio flunssan oireita potevat; granaattiomenan fenolit ja ellagiinihapot vahvistavat vastustuskykyä ja pitävät flunssat loitolla!

Granaattiomena Kerrosjugurtti

kahdelle

*1/2 granaattiomena *4 dl luomu luonnonjugurttia tai esim. soija/kaurajugurttia *4rkl mysliä

Kuori granaattiomena. Syötävät siemenet lähtevät helpommin irti, kun kopauttelet hedelmää ennen halkaisemista. Laita lasin pohjalle ensin granaattiomenan siemeniä, päälle jugurttia, mysliä, uusi kerros jugurttia ja vielä päälle viimeiseksi granaattiomenaa. Käytä mieluiten maustamatonta jugurttia, sillä se sisältää huomattavasti vähemmän sokeria kuin maustetut. Makea granaattiomena tuo varmasti tarpeeksi makeutta, jos sitä kaipaa. Välipala testattu myös lapsilla, ja toimii- molemmilta iso peukku! 

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *