Herkullinen Kanasalaatti

by | Sep 12, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio | 0 comments
Huomaatko, miten vuodenaikojen muuttuminen vaikuttaa mielihaluihin, ja ruokavalio muuttuu pikku hiljaa kauden mukaiseksi? Omassa ruokailussa huomaan selkeän eron vuodenajoissa; kesähelteillä tekee mieli kevyitä ja raikkaita salaatteja ja smootheja, mutta nyt syksyn tullen keho kaipaa enemmän lämmittäviä ruokia; keittoja, laatikoita ja erilaisia uuniruokia. Racletteja söimme ensimmäistä kertaa tälle syksylle jo muutama viikko sitten, kun taivaalta satoi kaatamalla vettä. Racletit tulevat Sveitsistä, mutta on myös Ranskassa suosittu talviruoka. Perunaa, kasviksia, leikkeleitä ja Raclet-juustoa sähkögrillissä. Herkullista comfort-ruokaa talvi-iltoihin, ja erinomainen seurusteluruoka illanistujaisiin.


Lounaaksi on kuitenkin mukavampi syödä jotain kevyempää ja helposti sulavaa, ja siksi suosin ruokaisia salaatteja. Raskaampi lounas töiden välissä väsyttää, eikä tunteja ole kiva vetää täydellä vatsalla. Tämä kanasalaatti valmistui alle 15 minuutissa. Kauppalistalle maustamattomia kanafileitä, kesäkurpitsaa, tomaattia, fetaa, tammenlehtisalaattia, porkkana. Raaka-aineet löytyvät varmasti joka kaupasta!

Marinoi kana omien mieltymysten mukaan ja anna maustua jääkaapissa mielellään pari tuntia. Suosikkimarinaadini sekoitan oliiviöljystä, dijon-sinapista, tuoreesta korianterista/persiljasta/rosmariinista tai tinjamista, loraus luomu hunajaa, muutamasta valkosipulinkynnestä, suolasta ja mustapippurista. 
Kanan voi korvata myös siemenillä, pähkinöillä tai linsseillä, jos haluat kasvisversion. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *