Ikkunalaudalla & Päivän Salaatti

by | Dec 3, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio | 2 comments

Iltojen pimentyessä on kiva käpertyä sohvalle ja lukea. En tiedä johtuuko se pimeydestä vai miksi, mutta talvisin tulee luettua paljon enemmän kirjoja. Ikkunalaudalla tällä hetkellä lukuhetkiä odottamassa mm. nämä kuvassa olevat kirjat. Sarman raakaruokakirjaan “Raw Food, Real Food” palaan aina kun kaipaan inspiraatiota kokkailuun. Aivan ihania reseptejä. Näitä katsellessa tulee aina ikävä Pure Food & Wine- ravintolaan Nyciin, joka on itse asiassa juuri heidän omistamansa ravintola.

Syntisen hyvä raakajäätelö Sunday! Omalla lautasella tällä hetkellä…

Maistuu lehtikaali, avocado ja hampunsiemencombo. Salaattia tuunailen, sillä mitä milloinkin kaapista löytyy 🙂 Viime viikolla teki mieli halloumijuustoa, joka on aivan ihanaa kevyesti grillattuna ja tuo mukavaa vaihtelua salaatteihin. Sen ymparille kehittelin tälläisen salaatin.

Lehtikaalia käytän paljon myös vihersmootheissa, joka onkin oikea voimavihannes! Se sisältää paljon rautaa, kalsiumia ja proteiinia ( jopa 39% energiasisällöstä!) ja siksi se onkin usein kasvisruokailijoiden suosiossa. Lehtikaalissa on myös kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. 

                            Avocado/Lehtikaalisalaatti

                                                                Lehtikaalia
                                                                 Avocadoa
                                                               Kikherneitä
                                                           Saksanpähkinää
                                                          Hampunsiemeniä
                                                          Halloumi-juustoa

Pese lehtikaali ja silpu käsin pienemmiksi paloiksi. Voit käyttää sen joko sellaisenaan tai paistaa kevyesti esimerkiksi kookosöljyssä, jolloin se pehmenee. Lämmitä myös kikherneet pannulla ja grillaa halloumi. Kasaa salaatti lautaselle oman mielen mukaan 🙂 Voit tehdä myös salaattikastikkeen tämän ohjeen mukaan. 

I don’t know if its the darker evenings or what, but I am reading much more now. Right now, I have ex. these books (pic) to read. To Sarma’s book “Raw Food, Real Food”, I come back every time when I need some inspirations. And every time I miss more and more their restaurant Pure Food & Wine. Food is just so amazing over there! 

But on my own plate I favor kale, avocado and hemp seeds. I think this combo is so yummy. Then I just add what ever we will have in the cupboards. Kale is really like a power green! It contains lots of protein, whopping 39%, which is great especially for vegetarians. And also iron, calcium and vitamin C. 

2 Comments

 1. Sari

  Ihanuuksia!
  Tuosta lehtikaalista (kale) saa ihanaa myos siten, etta repii ne lehdet ensin irti siita kovasta keskustasta (mika se on suomeksi)…paalle extra virgin oliivioljya, sitruunamehua ja suolaa ja sitten kasin muhentaa sen pehmeaksi oljyineen paivineen… 🙂
  Mukavaa syksynjatkoa! Nauti raikkaista ulkoilukeleista!
  Sari

  Reply
  • Heidi

   Moikka Sari,

   Joo, olen tehnyt samantyylistä ja sitten dipataan se “varsi” vielä hummukseen! Nami nami!

   Kiitos samoin 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *