In bed with…

by | Sep 1, 2014 | Hyvinvointi, Luokittelematon, terveys, Vitamiinit | 3 comments

Nessupaketti, porkkana-inkiväärimehua (ilman pilliä ei olisi pärjännyt), pakuriteetä, antibiootteja ja kasa naistenlehtiä. 

Flunssa äityi oikein angiinaksi asti ja täyslepoa tiedossa ainakin tänään ja huomenna. Päivän kuulatunnit on siis peruttu ja treenattavien kanssa uudet tapaamiset sovittu. Ilmojen viilentyessä ja koulujen alkaessa on taas kaikkea liikkeellä. Hyvin harvoin olen kipeänä, eikä silloinkaan kuume juuri nouse 37 korkeammalle. Pitäkää huolta itsestänne ja laittakaa lämmintä päälle, vaikka välillä aurinko vielä paistaakin. 

Antibiooteista ollaan montaa mieltä, ja itsekin otan vain hyvin harvoin ylipäätään mitään kipulääkkeitä. Antibiootit nimittäin tappavat myös ne elimistöä puolustavat hyvät bakteerit. Nyt olo on kuitenkin sen verran ankea, että kaikki apu otetaan mielellään vastaan. 

Antibioottien yhteydessä on syytä ottaa samalla hyvälaatuisia maitohappobakteereja, probiootteja (= antibiootin vastakohta). Antibiootit muuttavat suoliston bakteerikantaa ja näin haitalliset suolistobakteerit pääsevät lisääntymään. Maitohappobakteerien tehtävänä onkin suojata suolistoa antibioottikuurin aikana. 

Mutta, jos jotain ikävää, niin aina myös jotain positiivista 🙂 Päivän positiivinen uutinen saapui labrasta; verikokeiden tulokset olivat todella hyvät, jopa hemoglobiini, joka yleensä on siellä alarajan alapuolella. Good good! 

Mukavaa maanantaita kaikille! Pukekaa lämpimästi päälle (varsinkin jos kastutte!) ja vitamiinitankkaus on myös hyvä aloittaa nyt, niin ravinnon kuin pillereiden avulla (D-vitamiini, sinkki ja magnesium). 


3 Comments

 1. Anonymous

  Voi voi, pikaista paranemista! Ja nyt nautit lepäämisestä 🙂

  Mä olen myös tosi harvoin kuumeessa mutta silloin kyllä maa pyörii eikä musta ole minkään tekijäksi. Nyt taitaakin olla aika paljon flunssaa liikkeellä?

  Reply
 2. Anonymous

  Hups, jäi edellisestä nimi pois 🙂

  -Sanna

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Sanna,

   Täällä tosiaan maataan sängyssä. Kuume ei niinkään haittaisi, mutta kurkkukipu, kun ei pysty nielemään, on aika inhottavaa 🙁 mehu/smoothie Detox 😀

   Nyt on tosi paljon kaikkea liikkeellä. Kannattaa pukea hyvin päälle, ilmat on jo petolliset.

   Mukavaa viikkoa sulle Sanna ja kiva kun kävit kommentoimassa 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *