It’s almost December… which means MORE FOOD!

by | Nov 28, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio | 0 comments
Joulukuu lähestyy, joka siis tarkoittaa pikkujouluja, torttuja, pipareita, glögiä…. eli lisää ruokaa, isompia annoskokoja, ähky ja jopa ruokakrapula- siitä “tavallisesta” krapulasta puhumattakaan 😉 


Joulu yleensä yhdistetäänkin ähkyyn ja ylensyöntiin, ja totta, jouluna melkein kaikki nauttivatkin ihanista joulun herkuista. Turha kuitenkaan syyttää joulupöydän antimia liika kiloista, sillä totta puhuen kukaan ei hanki vararengasta yhdessä yössä. Mutta, jos koko joulukuu menee herkutteluksi, voi tammikuussa olo todellakin tuntua ylensyöneeltä ja housunvyö kireältä. Siksi olisikin hyvä miettiä mieluummin sitä, mitä ja miten syö tammikuusta, koko vuoden ajan sinne jouluun asti. Nimittäin jos ruokavaliosi on ympäri vuoden terveellinen ja monipuolinen, voit aivan huoletta nauttia jouluna joulupöydän herkuista- ilman stressiä kiloista ja kaloreista. Jouluhan on vain kerran vuodessa! 

Mutta vielä on aikaa tehdä valintoja- miten sinä haluat aloittaa uuden vuoden? 

Oma jouluherkkuni on jo teillekin tutuksi tullut Victorian kiisseli, jonka valmistus on superhelppoa. Yleensä herkuttelemme ensin lämpimällä riisipuurolla kanelin ja voi/kookosöljysilmän kanssa ja puuron jäähdyttyä valmistan siitä itse kiisselin. Tästä määrästä riittää sekä puuroon, että kiisseliin noin neljälle hengelle.

                                     Victorian kiisseli 

                                                               3dl Puuroriisiä
                                                                    3dl vettä 
                                                            1,5 l luomu maitoa 
                                                                      Suolaa

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä hiljalleen niin kauan, että vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito (voit käyttää myös mantelimaitoa) ja anna hautua kannen alla välillä sekoittaen noin 45 minuuttia. Lisää suola. 

Victorian kiisseliin vatkaa purkki Vanillaa tai kookoskermaa vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen puuroon. Mausta vaniljalla ja ruokosokerilla oman maun mukaan. Tarjoile hillon kanssa. Oma suosikkini on aprikoosi- tai lakkahillo. Kuvassa vielä tyrnejä ja mehiläisen siitepölyä. Nauti 🙂

                                                                        Enjoy!


0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *