JUHANNUS SAARISTOSSA

by | Jun 25, 2017 | Exercise, Food, Travel, Wellbeing | 4 comments

Aamiainen Hotel Stallbackenin terassilla

 

Rauhallisia aamiaisia terassilla ennen päivän aktiviteetteja. Ilmat suosivat pyöräretkelle etenkin perjantaina, jolloin pyörän selässä matkaa taittuikin lähemmäs 60 kilometriä. Smöraskin kalliot, Kirjaisin kokko ja luontopolut, ja sateisempana lauantaina taas tutustuimme Nauvon keskustaan ja Jatulintarhan kivilabyrinttiin. Sen verran upeita löytöjä, että näistä teen oman postauksen. Etenkin Smöraskin kallioilta oli sävähdyttävän upeat näkymät.

 

Lautalla Högsarin saarelle. Smöraskin kallioilta näin mielettömän upeat näkymät.

 

Kirjais; luontopolku, iltapäiväkahvit paikallisten musisoidessa ja upean juhannussalon pystytys.

 

 

Eilen tutustuimme Nauvon upeaan 1300-luvulla rakennettu kirkkoon, joka muuten muistuttaa hämmästyttävän paljon Sääksmäen kirkkoa. Kiersimme myös aivan satamasta lähtevän, Jatulintarhalle johtavan luontopolun. Perjantain auringonpaiste oli vaihtunut vesisateeseen, mutta metsässä kävellessä se ei juurikaan haitannut. Oikeat varusteet vain päälle. Kuvassa oleva Salomonin tuulitakkini on ollut loistava, niin pyöräillessä, vaelluksilla kuin meloessakin. Parasta lomalla ja sporttaillessa on kulkea ilman meikkiä 🙂

 

 

Tänään aamupäivällä kävimme vielä melomassa. Säästyimme onneksi sateelta ja itse asiassa taivas alkoi jo taas kirkastua. Ensimmäistä kertaa melomassa, tykkäsin 🙂  Ja jos aikaa olisi ollut enemmän, olisi ollut kiva ottaa eväät mukaan ja suunnata kallioille retkeilemään.

 

Köpmans & haukiburger

 

Ruokailujenkin suhteen löysimme oikein mukavia ja kodikkaita ravintoloita. Illallista torstaina Nauvon keskustassa sijaitsevassa Köpmanssin ravintolassa. Lautasella haukiburger grillatulla sydänsalaatilla. Superhyvää!

Nauvon keskustassa on myös monta muutakin hyvää ruokapaikkaa, joista testasimme aivan Nauvon satamassa sijaitsevan L’Escalen sekä entisessä höyrylaivassa sijaitsevan Najaden. L’Escalen jokirapukeitto chilivaahdolla oli etenkin mainitsemisen arvoinen. Keitto toimi hyvin kevyempänä lounaana. Myös hotellimme paistettu kuha uusilla perunoilla ja kasviksilla sopi loistavasti juhannukseen.

Suositukset:

Hotel Stallbacken

Hotelli ja Ravintola Köpmans

Ravintola L’Escale

Heidi xoxo

4 Comments

  • Heidi Tainio

   Moikka Suvi,
   Kiitos, oli oikein mukava juhannus. Aktiivinen, mutta myös oikein rentouttava. Toivottavasti oli myös teillä <3
   Terkuin Heidi

   Reply
 1. Karoliina

  Ihana Nauvo! <3 Meillä oli 20 vuotta kesäpaikka Högsar:ssa ihan siinä vieressä, mistä pääsee polkua ylös kiipeämään Smöraskenille! Tuttuja, rakkaita maisemia! 🙂 Nauvo on kyllä nykyään täynnä ihania ravintoloita, kauppoja ja elämää! Kivaa, että oli ihana saaristojuhannus!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka!
   Oi vitsi, lucky you! Todella upea paikka- ihan mielettömät maisemat. Nauvon keskusta oli oikein kiva ja todella ihania ja laadukkaita ruokapaikkoja. Savulohta ostin kotiinkin 🙂 Tänne täytyy päästä uudelleen ja voisi harkita sitä Rengastien pyöräreittiä. Teillä näytti olevan myös oikein ihana juhannus <3 Nähdään pian!
   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *