Juoksija, pidä huolta jaloistasi!

by | Dec 13, 2015 | Hyvinvointi, jalkahoito, Juoksu, Luokittelematon, Uncategorized | 0 comments

 

IMG_4213 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Juoksijan ja muutenkin paljon liikkuvan on hyvä muistaa huolehtia jalkojen ja jalkapohjien kunnosta säännöllisesti. Jalat, kun ovat juoksijan tärkein väline! Iskut kuormittavat jalkoja ja saattavat aiheuttavaa etenkin pitkiä matkoja juoksevalle kovettumia sekä känsiä. Jalkapöytä saattaa myös laskeutua ja aiheuttaa samalla erilaisia vaivoja. Hyvien tossujen lisäksi kiinnitä huomio siis myös jalkapohjien kuntoon!

Rakastan hemmoitteluhoitoja ja etenkin Suomessa parasta ovat juurikin jalka-ja kasvohoidot. Jalkahoidossa ei keskitytä vain kynsien lakkaukseen, vaan oikeasti kuoritaan, raspataan ja vielä veitsellä rapsutetaan kuollut ihosolukko pois. Hoidon kruunaa hieronta ja halutessa tietenkin kynnetkin lakataan. Anitran hoidon jälkeen jalat tuntuivat heti astetta kevyemmiltä ja vielä syväpuhdistava kasvohoito kruunasi perjantaisen hemmoitteluaamuni. Olen käynyt Anitralla “huollettavana” jo vuosia, ja hoidot ovat aina yhtä tehokkaita, mutta samalla rentouttavia.

Kuinka usein jalkahoitoon? Tässäkin olemme yksilöitä; toisille kovettumia syntyy nopeammin kuin toisille. Suositus olisi vähintään kerran vuodessa. Itse yritän käydä hoidossa kolme kertaa vuodessa- ennen kesää, kesän jälkeen ja nyt ennen joulua kaipasin vielä vähän hemmoittelua. Huomaan, että korkean jalkapöydän takia kovettumia tulee etenkin päkijöiden sisäsyrjään, vaikka muuten jalat ovatkin melko hyvässä kunnossa. Säännöllisellä huollolla ehkäistäänkin pahempia vaivoja. Rakastan muutenkin jalkapohjien hierontaa ja siskon kanssa tavatessa teemme “kuvioita jalkapohjiin” samalla, kun vaihdamme kuulumisia 🙂 Se on jotenkin ihanan rentouttavaa ja tapa jo lapsuudesta.

Myös kotona olisi tietenkin hyvä raspata ja rasvoa jalkoja säännöllisesti, mutta tämä on ainakin omalla kohdallani se heikoin lenkki. Pieni vaiva, mutta jotenkin se aina vain muka unohtuu. Sama pätee myös kotikasvohoidoissakin. Rasvatkin, kun olisivat jo valmiina hankittuina. Iltaisin olen vain liian laiska tekemään mitään ylimääräistä. Jospa tästä tekisi, vaikkapa sunnuntai-iltaisen tradition 🙂

Heidi xx

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *