Kamat kasaan!

by | May 3, 2013 | HCR, Juoksu, Juoksutapahtuma, Luokittelematon | 4 comments

Mita kannattaa huomioida ennen puolikasta?

Juoksuvaatteet kannattaa testata jo harjoituslenkeilla, samoin kuin alusvaatteet ja sukat. Nain valtytaan ikavilta yllatyksilta, esimerkiksi hiertymilta. Kerran mulla hiersi paita kainalosta tosi ikavasti, vaikka olikin loysa (ilma oli tosi kuuma). Taman jalkeen olenkin alkanut laittamaan vaseliinia mahdollisiin hiertymakohtiin, ja tama todellakin auttaa. Uusia vaatteita eika varsinkaan lenkkareita kannata lahtea testaamaan ensimmaista kertaa tapahtuma/kisapaivana! Ja muista leikata varpaankynnet!


Mukaan tapahtumapaikalle kannattaa ottaa mukaan kassi, johon saa laitettua vaihtovaatteet. Itse pakkaan mukaan vaihtohousut, paidan ja jotain lamminta, koska juoksun jalkeen tulee usein kylma. Vesipullo (+kookosvetta), energiapatukka (juoksun jalkeen!), geelipallerot, talouspaperia, hiuslenkkeja (kannattaa testata myos ennen juoksua, ettei esim loysty/valu juoksussa). Minigrip pussiin laitan kateista, ajokortin (jenkeissa piti kantaa henkkareita aina mukana, ehka otan sen mukaan taallakin) ja varmuuden vuoksi rakkolaastarin. Tama pussi mahtuu hyvin trikoiden takataskuun, eika kastu vaikka vetta sataisi kaatamalla. Ja pieni sateenvarjo jos saa on huono, mutta huomiselle on onneks luvattu aurinkoista ilmaa. Olikohan tassa kaikki….


Aikaisemmassa postauksessa jo kirjoittelinkin tankkausviikosta, mutta mita syoda itse tapahtumapaivana? 

Tama on itsellenikin vahan testauksessa, silla en muista olenko muuten juossut pitkaa lenkkia nain iltapaivalla kuin HCR:n joskus 4 vuotta sitten… Aamulla syon todennakoisesti normaali aamupalan; soijajugurtttia, marjoja, myslia ja palan leipaa +kuppi kahvia. Valipalana ehka banaanin tai appelsiinia. Lounaana 2 1/2 tuntia ennen juoksua kaurapuuroa banaanilla… Toivottavasti saisin nukuttua edes vahan kuutta pidempaan! Mitaan uutta ruokaa ei kannata tassa vaiheessa kokeilla, ja kannattaa suosia helposti sulavia ruokia. Aika hiilaripitoisia ovat ainakin nama suunnitelmat, katsotaan kuinka toteutuu…

Paivan mittaan juon ihan vaan vetta ja (vahan) myos kookosvetta. Urheilujuomat eivat sovi mun vatsalle ollenkaan, enka pida niita muutenkaan kovinkaan tarpeellisina. Helpon kotitekoisen urheilujuoman saat sekoittamalla veteen sitruunaa, hyvalaatuista suolaa ja hunajaa, jos siis haluat vastaavia kayttaa!

Jos jotain jai tai tulee kysyttavaa, niin laittakaa viestia kommenttiboxiin ๐Ÿ™‚4 Comments

 1. Elle-Marie

  Hei kiitos tästä postauksesta, tosi hyödyllinen, vaikka en olekaan menossa huomenna HCR:ää juoksemaan. Tuo hiuslenkkien testaaminen on oikeasti tosi tärkeää, itse olen saanut muutamankin juoksusuorituksen vähän pilattua sillä, että hiuslenkki lähtee löystymään/menee rikki, jolloin hiukset alkavat häiritä. Itseäni ainakin häiritsee hurjasti, jos hiukset ovat kasvoilla!:D

  Reply
 2. Heidi

  Moikka Elle-Marie,

  Kiitos, ja kiva jos sait vinkkeja! Ma olen kanssa monesti huomannut, etta jotkut hiuslenkit ovat tosi huonoja juostessa, vaikka muuten ihan toimiskin hyvin! Ja hiukset auki en pystyis kylla juoksemaan ollenkaan!

  Reply
 3. Hanna

  Paljon tsemppiä huomiselle! Jäädään jännittämään aikaa ๐Ÿ™‚
  Itse ilmottauduin ensi lauantaiks puolikkaalle ja koitin E:täkin houkutellan mukaan, mutta ei ainakaan vielä lämmennyt.
  Kivoja ja hyödyllisiä postauksia tulevaa varten!

  Reply
 4. Heidi

  Kiitos Hanna ๐Ÿ™‚ Fiiliksen mukaan mennään ๐Ÿ™‚ onko siellä Idea Park puolikas? Kyllä se vielä lähtee ๐Ÿ˜‰

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *