Kiireinen- näin löydät aikaa omaan treeniin!

by | Jan 11, 2017 | Hyvinvointi, Luokittelematon, Treeni, Treenit | 0 comments

 

img_2697

Kisahallilla vartin coretreeni treenattavaa odotellessa.

Tuntuuko, että haluaisit pitää paremmin huolta itsestäsi, mutta tuntuu ettei aikaa vain tahdo löytyvän? Työ, perhe, kotityöt ja ruuanlaitto, lasten harrastukset… ja pian onkin jo aika laittaa nukkumaan, ennen kuin seuraavana päivänä alkaa taas sama rumba uudelleen. Etenkin hektisen lapsiperhearjen keskellä voi olla haastavaa löytää aikaa omiin treeneihin tai itselle ylipäätään. Tuntuuko, että kaikki muut asiat menevät priorisointilistalla omien juttujesi edelle? Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on kuitenkin jaksamisen kannalta supertärkeätä. Silloin, kun itse voi hyvin, on mielikin iloisempi ja energiaa riittää. Tiedän sen itsekin lapsiperheen äitinä- mielikuvituksen avulla kuitenkin keinot keksitään 🙂

Hyviä uutisia siis kiireisellekin tiedossa- treeniä varten ei tarvitse lähteä salille, vaan treenin voi aivan yhtä hyvin tehdä kotonakin. Jos tunnin yhtenäistä jaksoa ei tahdo löytyä, voit aina jakaa treenin lyhyempiin osioihin, ja tehdä esimerkiksi vartin kerralla. Vartin välejä löytyy varmasti kiireisemmänkin kalenterista? Huomaamatta ne tauot usein täytetään mm. kännykän selailuun… Vartin jumppa saattaa tuntua “turhalta”, mutta pidemmässä juoksussa niistäkin kertyy päivä- ja viikkotasolla jo oikein hyvä treeni. Kotitreeneissä hyviä apuvälineitä ovat kahvakuulat ja TRX-narut, jotka on helppo kiinnittää esimerkiksi oven päälle.

 

img_8060

Työmatkat taittuvat myös juosten

Vaikka työni onkin jo itsessään liikuttavaa, kaipaan myös omia treenejä. Tällä hetkellä solutankin omat treenini töiden yhteyteen- esimerkiksi eilen tein treenattavaa odotellessa vartin core-treenin TRX-naruilla, ja kuulatunnin jälkeen juoksin vielä Somatic Studiolta kotiin. Kuulatunneista saan itsekin sellaiset energiat, että kaipaan tunnin päälle omaa liikuntaa. Noin 8 kilometrin matka taittuu kotiin juosten lähes samaa vauhtia kuin ruuhkassa ajaessa.

Työmatkoihin yhdistetyt treenit vaativat hieman suunnittelua, mutta muutaman kerran jälkeen sekin tulee rutiinina. Eilen kuulatunnille lähtiessä otin kassiin juoksuvarusteet mukaan- jalkaan laitoin jo juoksutossut valmiiksi. Somaticille jääneet vaatteet nappaan mukaan tämän iltaisen “Dynamic Stretching” workshopin jälkeen. Workshop on muuten loppuunmyyty ja jonotuslistakin on täynnä! Uusi kurssi onkin jo suunnitteilla.

Näin löydät aikaa omaan treeniin! 

*Herää hieman aiemmin ja tee pieni aamujumppa.

*Hyödynnä työmatkat ja esimerkiksi lasten harrastusajat. Kotiäiti voi hyödyntää lasten päikkäriajat.

*Jaa treenit päivälle lyhyempiin osioihin, jo vartissakin saa tehtyä tehokkaan treenin. Vartti aamulla, päivällä ja illalla tekee yhteensä jo 45minuuttia päivässä!

*Priorisoi- mikä on sinulle tärkeintä? Silloin aikaakin todennäköisesti löytyy. Helposti saattaa aivan huomaamatta vierähtää aikaa esimerkiksi nettiä selaillen, vaikka ajan voisi käyttää esimerkiksi omaa hyvinvointia edistäen. Välillä on myös hyvä asettaa oma hyvä olo muiden edelle. Säännöllisestä liikunnasta saa energiaa myös muihin juttuihin ja olo on varmasti iloisempi. Se toimii myös kuin lumipalloefekti- liikkumisen myötä tekee myös mieli syödä terveellisemmin.

Ja kaikki liikuntahan on aina parempi kuin ei mitään!

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *