Korsetti Kuntoon!

by | Nov 8, 2013 | Keskivartalotreeni, Kuntosali, Luokittelematon, Treeni | 4 comments

Korsetti kuntoon vatsarutistuksilla? No ei ihan niinkään… Vatsalihakset nimittäin kehittyvät parhaiten monipuolisella keskivartalotreenillä, rasvanpoltolla ja keittiössä. Yes, keittiössä! Tärkeintä rasvanpoltossa onkin ruokavalion osuus; paljon kasviksia ja hyvälaatuista proteiinia joka aterialla. Kiinnitä huomiota myös rasvanlähteisiin ja hiilihydraatteihin. Nopeat hiilihydraatit, kuten sokeri ja valkoiset jauhot ovat big no no, jos tavoitteena on timmi keskivartalo.

Vahva ja tasapainoinen keskivartalo ei ainoastaan takaa hyväkuntoista ja mukavan näköistä ulkonäköä, vaan se on keskeinen osa jokapäiväistä toimintakykyä. Kaikki kehon liikkeet lähtevät keskivartalosta. Keskivartalon vahvistaminen parantaa toimintakykyä, ryhtiä, suojaa vammoilta sekä rakentaa hyvää kuntoa sisältäpäin.

Vatsalihaksiakaan ei kannata treenata joka päivä, vaan nekin kehittyvät levossa. Perusrutistuksien sijaan kannattaa tehdä monipuolisia vatsalihasliikkeitä esim. istumaannousuja, kiertoja ja staattisia pitoja. Apuna voit käyttää kahvakuulaa, käsipainoja tai kiekkoa, mutta muistathan, että ennen kuin lisäät painoja, on tärkeää, että tekniikka on hallussa. Vahvista myös alaselänlihaksia, jotta koko paketti on tasapainossa.

Kerran viikossa teen salilla pelkästään keskivartaloon keskittyvän tehokkaan treenin, jossa yleensä käytän apuna jumppapalloa, kahvakuulaa, TRX-naruja, palloa ja taljaa. Koko treenin saa tehtyä alle tunnissa- ja kyllä tuntuu! Lisäksi treenaan vatsoja myös normi salitreenin yhteydessä, ehkä pari kertaa viikossa. 

Istumaannousut kahvakuulan kanssa.
Aloita makuu-asennosta, jalat pienessä koukussa ja kädet ylhäällä suorina. (voit tehdä
myös ilman kahvakuulaa)
 
Rutista vatsalihasten avulla itsesi ylös, kädet koko ajan suorina edessa. 
Nouse vain sen verran ylös, että vatsalihakset ovat koko ajan aktivoituina.
Tee noin 15 toistoa.
Suosi monipuolista treeniä, jossa yhdistyvät aerobinen ja lihaskuntotreeni. Myös pilates ja jooga kehittävät hyvin keskivartalonhallintaa. Suosittelenkin treenaamaan mahdollisimman monipuolisesti; juoksua, kuntosalitreenia, kahvakuulaa, SUPpailua, kuntonyrkkeilyä, uintia, kahvakuulaa, tanssia, spinningiä… 

Kahvakuulatreeni on hyvä esimerkki monipuolisesta koko kehon treenistä, sillä siinä keskivartalon lihakset ovat koko ajan aktivoituina ja samalla sykkeet nousevat. Tehokkaan treenin saa tehtyä lyhyessäkin ajassa.

Faktaa Vatsalihaksista:

Suorat vatsalihakset: eli six pack! On päällimmäisenä vyötärön etupuolella ja ulottuvat aina rintalastasta häpyluuhun. Suorien vatsalihasten tehtävänä on koukistaa lonkkanikamia ja lähentää rintakehää kohti lantiota. Lankku on tehokas liike vahvistamaan suoria vatsalihaksia. 

Vinot vatsalihakset: sijaitsevat vartalon sivuilla kahdessa kerroksessa. niiden tehtävänä on kiertää vartaloa ja taivuttaa sitä sivusuunnassa sekä suojata sisäelimiä ja säädellä vatsaontelon painetta. Treenit esim. taivutukset sivuille kahvakuulalla tai raskailla painoilla saattaa leventää vyötäröä. “Polkupyörä” ja vartlonkierrot esim. jumppapallolla ovt hyviä liikkeitä vinoille vatsalihaksille.

Poikittaiset vatsalihakset: ovat vatsalihaksista syvimpiä. Ne kulkevat vartalon ympäri. Niiden tehtävänä on vetää vatsaa sisään, suojata sisäelimiä ja kasvattaa vatsaontelon painetta.

P.S. Pian tulossa video tehokkaasta vatsatreenistä 🙂 4 Comments

 1. annieveliina

  Nää sun treenimaisemat on aina yhtä ihania! 🙂 Oon nyt sattumalta tehny viimeaikoina piiitkästä aikaa istumaannousuja painojen kans, on kyllä hyvä ja miellyttävä liike! 😀

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Annieveliina 🙂
   Ei voi valittaa, ihanaa on meren äärellä.

   Hyvä! Tässä liikkeessä voit tuoda vielä kädet pään taakse 🙂 Myös video tulossa pian!

   Mukavaa viikonloppua 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Petra

  Keskivartalon kunto on yllättävän tärkeä esim. ryhdin kannalta! Me painutaan niin herkästi kasaan istumatyössä ja siinähän se masukin kasvaa…toi korsettikin on niin epäreilu juttu, kun toisille rasva kertyy juuri vatsan seudulle ja toisille ei… Mulla lähtee rasva ekana vatsasta, jossei se lähde tisseistä 😀 Se on vähän epäreilua, kun ei sitä etuvarustusta oo muutenkaan siunattu 🙂

  Reply
  • Heidi

   Moikka Petra,

   Totta, kaikki lähtee keskivartalosta! Ja se on niin epäreilua, mutta ihminen jotenkin luonnostaan haluaa aina sitä mitä ei ole! Rinnaton ihailee isompi povisia ja iso rintaiset taas ainakin urheillessa pieni rintaisia jne. Itselläni kaikki kertyy juuri keskivartaloon ja rintoihin, ja näkyvään six packiin näyttäisin muuten anorektikolta. Kaikista meistä löytyy kuitenkin niitä hyviä puolia, eli korostetaan ja keskitytään niihin 🙂

   Mukavaa isänpäivää 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *