Eilen sain ystävän ihanan pikku prinsessan hoitoon. Päikkäriaikaan suunnattiin pullakahvien sijasta Töölönrantaan vaunulenkille. Siellä sainkin idean tehdä pienen vaunujumpan! Ainakin omassa lähipiirissäni vauvoja syntyy kuin sieniä sateella- lähes joka toinen on joko raskaana tai synnyttänyt viimeisen parin vuoden sisällä. Toiveena monella olikin vinkkejä kotijumppaan ja ruokavalioon. Ja niistä aiheista on tulossa vielä lisää postauksia 🙂 

Pienten lasten kanssa saattaa olla haastavaa löytää aikaa treenaamiseen- mutta ei kuitenkaan mahdotonta! Huonot yöunet ja valvominen väsyttää, mutta pienikin liikunta auttaa jaksamaan ja tuo energiaa päivään. Hyödyksi voi käyttää esimerkiksi päikkärit. Raikas ulkoilma tekee hyvää niin äidille kuin vauvallekin. 

“Smoothie-teline” 🙂 Toimii!


Pienen vauvan äidin olisi hyvä aloittaa liikkuminen mahdollisimman pian synnytyksen jälkeen; kevyttä kävelyä ja lantionpohjanlihasten vahvistusta. Juoksulenkeille ei kannata kiirehtiä liian aikaisin ja tehokkaan treenin saa tehtyä ihan kehonpainoa apuna käyttäen. 

Alla on muutama hyvä jalkaliike, jotka on helppo yhdistää kävelylenkille; kyykkyä, askelkyykkyä ja yhden jalan maastavetoa. Samalla vaunu pysyy myös liikkeessä! Itse ainakin huomasin omien lasten kanssa, silloin kymmenen vuotta sitten, että vaunun pysähtyessä heräsivät myös lapset. ( by the way, Ranskassa olin varmasti koko kylän ainoa joka nukutti lapset vaunuissa! Kukaan ei ollut ennen kuullutkaan, että vauvat voivat nukkua ulkona. Myös juoksurattaani olivat yleinen ihmetyksen aihe) 
Kyykky:
Tuo jalat noin lantion levyiseen asentoon, paino tasaisesti koko jalalla. Kyykkää alas ja työnnä samalla kädet eteenpäin. Toista 10-15 kertaa.
Yhden jalan jalkakyykky:
Tuo toinen jalka penkin päälle (helpompi versio jalka maassa) ja lähde kyykkäämään suoraan alaspäin. Työnnä samalla vaunuja eteenpäin. Toista 8-12 kertaa/puoli
Yhden jalan maastaveto:
Paitsi, että kädet menevät eteenpäin tönäten vaunua kts. video alla












Yesterday I was baby sitting my friends lovely baby princess. Instead of a cake-and-coffee in a nap time, we headed to the park for a power walk and some exercises. Fresh air is good for both- baby and the mommy… and this case for the nanny 🙂 


With little babies it might be hard to find time to exercise, but not impossible! Even if you feel tired after sleepless nights, you will get more energy from the little exercises. Here’s few examples, what you can do when power walking. 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *