Morning Glory ja ajatuksia unesta

by | Jun 26, 2014 | Aamu, bootcamp, Hyvinvointi, Luokittelematon, Treeni | 0 comments

Olen ehdottomasti aamunvirkku. Herään mielelläni, vaikka aamu viideltä kunhan illalla pääsen ajoissa nukkumaan. Aamubootcampit sopivatkin parhaiten luonnolliseen rytmiini, ja keskiviikko aamuisin minut löytääkin testailemasta liikkeitä ja tekemässä omaa bootcampiä jo aamu kuuden jälkeen. Kahvin tai voikahvin voimalla jaksaa aikaisin aamulla, ja näin aikaisin aamupalaa tärkeämpää onkin se, mitä olen syönyt edellisenä päivänä. Ja kyllä maistuu aamupala hyvältä pienen treenin jälkeen 🙂 Paras startti päivälle onkin tehdä treeni heti aamusta- välillä ennen, välillä aamupalan jälkeen riippuen treenin kestosta ja intensiteetistä.

Olen aina ollut iltauninen- niin kauan kuin muistan. Ja muutenkin hyvä nukkumaan- lentokoneessa nukahdan yleensä jo ennen kiitorataa, automatkasta puhumattakaan. Leffateatteriinkin olen nukahtanut muutaman kerran samoin kuin musikaaliin… En muista koskaan kärsineeni unettomuudesta, vaikka huonosti nukuttuja öitä toki oli paljonkin lasten ollessa pieniä. Myös stressin tai kiireen alla unenlaatu on kärsinyt, vaikka määrällisesti unta olisikin tullut tarpeeksi.

Huonosti nukutun yön tai liian lyhyiden yöunien jälkeen olo on kuin krapulaisella, eikä ajatus meinaa kulkea ja olo on muutenkin laiska. Iltaisin suljenkin tarkoituksella tietokoneen ja kännykän viimeistään kahdeksan maissa tai ainakin yritän, ja rauhoitan illan. Huomaan, että rauhallinen ilta vaikuttaa unenlaatuun ja myös seuraavaan aamuun. Iltajoogalla tai venyttelyllä, ihan lyhyelläkin, on ehdottomasti positiivinen ja rauhoittava vaikutus niin kehoon kuin mieleen. Myös piikkimatto rentouttaa. Kannattaa testata, jos unen kanssa on vaikeuksia. Illalla kannattaa myös välttää raskaita huonosti sulavia aterioita. Morning Glory alkaakin siis jo illalla! Hyvä ja riittävä uni on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Eilen illalla uni tuli jo kymmenen maissa ja tänään aamu alkoi kevyellä aamulenkillä kauniissa Seurasaaressa. Melkein vapaapäivää vietetään yleisurheilukentällä, lounastellen, intialaisessa päähieronnassa ja päivän päätteeksi kuulaillaan vielä Westendissä kello 17.30. 0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *