Oikeus kaikkiin tunteisiin <3

mennessä | joulu 15, 2016 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Uncategorized | 5 Kommentit

OLYMPUS DIGITAL CAMERAimg_0770

”Being positive doesn’t always mean you don’t ever have negative thoughts. It simply means you do not allow them to control your life.”

 

Positiivisuuskalenterini on jo edennyt 15.luukkuun ja ylläoleva ajatelma tulikin kuin tilauksesta; positiivinen ajattelutapa ja onnellisuus eivät tarkoita sitä, etteikö koskaan tuntisi mitään negatiivista, ja että elämä olisi aina vain ruusuilla tanssimista. Ero on kuitenkin siinä, miten käsittelee negatiiviset asiat ja tunteet, ja ettei jää liikaa vellomaan niihin, tai anna niiden kontrolloida liikaa koko elämää. Ehkä helpommin sanottu kuin tehty- negatiivisista ajatuksista irti päästäminen ei varmastikaan ole helppoa, varsinkaan, jos on kokenut tulleensa satutetuksi.

 

Elämä ei varmasti kenelläkään ole aina ruusuilla tanssimista ja eteen tulee myös aikoja, jolloin positiivisia puolia on vain hyvin vaikea löytää. Silloin on aivan luonnollista, että mieleen nousee niitä ikävimpiäkin asioita ja saattaa tuntua, että on jumissa omien ajatusten kanssa, eikä ulospääsyä tai positiivisia puolia yksinkertaisesti löydy, vaikka kuinka yrittäisi. Negatiivisten tunteiden ja ajatusten on hyvä antaa tulla pintaan sellaisina kuin ne tulevat, ja antaa itsellensä luvan tuntea myös niitä surullisia ja ikävämpiä fiiliksiä. Itkeminen helpottaa ja puhdistaa. Ja vaikka asiat on hyvä kohdata yksin, niin on myös hyvä, jos on ystävä tai läheinen, jonka kanssa jutella. Uskalla näyttää tunteesi!

 

Omat tunteet voivat joskus tuntua pelottaviltakin ja vaikeilta kohdata, ja siksi ikävien asioiden maton alle lakaiseminen voi tuntua helpoimmalta ja kätevimmältä ratkaisulta- mutta, ikävä kyllä, jossain vaiheessa käsittelemättömät tunteet/asiat todennäköisesti tulevat vastaan, ja usein vielä alkuperäisiä suurempina. Ikävien tunteiden kieltäminen voi vaikuttaa negatiivisesti myös tulevaisuuteen (katkeruus ja vanhojen asioiden toistaminen), kun taas niiden käsitteleminen nopeuttaa prosessia ja helpottaa irti päästämistä. Silloin ei myöskään jää liian pitkäksi aikaa vellomaan negatiivisiin ajatuksiin.

 

”Your mind will always believe everything you tell it. Feed it faith. Feed it truth. Feed it with love.”

 

Negatiivisuudestakin voi kuitenkin tulla tapa ja huomaamatta ”valittaa” lähes kaikesta, vaikka oikeastaan kaikki olisikin aivan hyvin- on helppo syyttää olosuhteita tai löytää tekosyitä sille, miksei muka voisi tehdä muutoksia, jotta tuntisi itsensä onnellisemmaksi. Itse voimme kuitenkin vaikuttaa omaan onnellisuuteemme, ja usein huumori, sekä muutenkin astetta rennompi suhtautuminen elämään, ovatkin hyviä vastalääkkeitä negatiivisuutta kohtaan.

 

img_7454

 

”Vanha intiaanipäällikkö kertoi pojanpojalleen ihmisten jatkuvasta sisäisestä kamppailusta: ”Poikani, taistelu on sisällämme olevan kahden suden välillä.

Toinen on paha: Se on kiukku, kateus, mustasukkaisuus, suru, katumus, ahneus, ylimielisyys, itsesääli, syyllisyys, viha, ylemmyydentunne, häpeä ja ego.

Toinen on hyvä. Se on ilo, rauha, positiivisuus, kiitollisuus, totuus, usko, innostus, luottamus ja rakkaus.”

Poika mietti hetken ja sitten kysyi: ”Kumpi susi voittaa?”

Vanha intiaanipäällikkö vastasi yksinkertaisesti: ”Se, kumpaa ruokit.”

 

Ihana tarina, jonka olen kuullut monesti ennenkin, mutta joka kerta se säväyttää. Omilla ajatuksilla, valinnoilla ja teoilla voimme vaikuttaa ruokimmeko positiivista, iloista, innostavaa ja rakastavaa minäämme, vai ajattelemmeko asioista negatiiviseen sävyyn. Luotammeko ja kehitämmekö itseämme, vai aliarvioimmeko ja vähättelemme omia taitojamme vertailemalla itseämme koko ajan toisiin. Millaisen elämän ha

luamme itsellemme luoda? Olemme itse vastuussa omasta onnellisuudestamme. Kumpi ”susi” voittaa? Valinta on sinun.

”I choose to feel good about myself each day. Every morning I remind myself, that I can make the choice to feel good.” -Louise Hay

 

Heidi xoxo

5 Kommentit

 1. -Sanna

  Loistava kirjoitus, allekirjoitan joka kohdan!

  Piilotetut tunteet (esim. suru) voivat tulla myöhemmin esiin mm. fyysisinä oireina. Siksi on tosiaan hyvä yrittää käsitellä asiat siirtämisen sijaan. Myönnän, että negatiivisuuteen on tosiaan yllättävän helppo jäädä kiinni. Mutta se syö älyttömästi energiaa. Eikä kukaan jaksa katsella hapannaamaa kovin pitkään 😉

  Miten se vanha sanonta menikään: Ystävien kanssa surut puolittuu ja ilo moninkertaistuu. Tai jotain sinne päin…

  Vastaa
  • Heidi Tainio

   Moikka Sanna,
   Ja kiitos <3
   Keho varastoi ja muistaa kaiken, ja sanonta kantaa maailman murheet hartioillaan on myös niin totta…
   Oikein ihanaa joulun odotusta koko teidän perheelle 🙂

   Terkuin Heidi

   Vastaa
   • -Sanna

    Kiitos samoin! <3

    Vastaa
 2. Johanna

  Osuipa hyvään aikaa tämä kirjoituksesi. Sain paljon uutta ajateltavaa, ja uskoa että tunnelin päässä on valoa, että kaikki kääntyy vielä hyväksi. Kun kaikki tuntuu tyhjältä, kun mikään ei oikein tunnu miltään. Että ehkä joku päivä taas jokin tuntuu jossain ja joltain, että tyhjyys häviää ja sen tilalle tulee jotain. Kiitos.

  Vastaa
  • Heidi Tainio

   Moikka Johanna,
   Elämä on välillä kuin vuoristorata, mutta onneksi myrskyjäkin seuraa aina poutasää- vaikka siellä myrskyn silmässä ei vielä siltä tuntuisikaan. Voimia ja jaksamista, kaikki varmasti kääntyy hyväksi <3
   Ja mukavaa ja rentouttavaa joulua!

   Terkuin Heidi

   Vastaa

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *