Oletko valmis?

by | Nov 5, 2013 | elämäntapa, Hyvinvointi, Luokittelematon, Wellness | 2 comments

Nimittäin elämäntapamuutokseen. Moni siitä unelmoi ja moni siinä onnistuukin, mutta miksi se niin monella menee pieleen? 

1. Kaikki mulle heti nyt. 
Tällä mentaliteetillä onnistumme nopeasti tiputtamaan painoa esim. tiukalla dieetillä (jos se on tavoitteena). Muutaman viikon hurmassa paino tippuukin rytinällä, mutta hyvin usein dieetin jälkeen kilot kipuavat takaisin- ehkä jopa tuplana. Ja sitten herkutellaan kaikilla niillä dieetin aikana kielletyillä olleilla ruuilla. Nyky-yhteiskunnan tuloshakuisuus näkyy tässäkin. Tulosta, tulosta, stressiä ja stressiä. Kaikki halutaan nyt ja heti, ilmaiseksi ja mahdollisimman helposti. 

2. Oletko valmis muutokseen? 
Mieti oletko oikeasti valmis muutokseen ja tekemään asioita sen eteen? Vai kuulostaako elämäntapamuutos vain trendikkäältä, tämän hetken muoti-ilmiöltä? Ole rehellinen itsellesi ja mieti onko ajankohta sinulle sopiva juuri nyt. Kiireen keskellä, sata rautaa tulessa on vaikea keskittyä kaikkiin asioihin yhtä aikaa. Priorisoi, mikä on sinulle tärkeintä juuri nyt. Ja pelottaako sinua mahdollinen muutos? Vain sinä itse olet esteenä omalla polullasi. 

3. Aloita pienillä askelilla. 
Kilot ovat tuskin kenellekään kertyneet päivässä tai kuukaudessa, siksi on turha odottaa, että pysyviä muutoksia saadaan hetkessä. Painonpudotus vaatii pitkäjänteisyyttä ja kurinalaisuutta, mutta nälkää ei silti tarvitse nähdä. Jo pienillä muutoksilla saadaan paljon aikaiseksi. Juotko tarpeeksi vettä? Lisää vihreitä kasviksia. Suosi tuoretta ja itse tehtyä ruokaa. Lisäämällä jotain terveellistä ruokavalioon, pikku hiljaa ne epäterveelliset jutut vähenevät ja jäävät jopa kokonaan pois. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse karsia heti ruokavaliosta; voit aloittaa lisäämällä kasviksia joka aterialle tai vaikka vaihtamalla välipalaleivät smoothieen.

4. Kärsivällisyyttä.
Tee itsellesi tavoitetteet, jotka on mahdollista saavuttaa. Tee myös välitavoitteita, jotka motivoivat sinua kohti päämäärääsi. Harmittavan usein kuljemme samoja vanhoja polkuja, vaikka tiedämme, että ne ei eivät vie sinne minne haluaisimme. Päivät ovat täynnä valintoja, mutta valinta on sinun.

5. Ole armollinen itsellesi.
Kaikki me olemme vain ihmisiä ja teemme joskus virheitä. Kunhan pidät tavoitteet kirkkaina mielessä ja tiedät mitä haluat, niin varmasti onnistut. Kuoppia tulee varmasti matkalla eteen, mutta niistä noustaan vahvempana. Elämäntilanteet muuttuvat, perhe, stressi, työ, kaikki nämä vaikuttavat meihin, mutta älä anna negatiivisen ilmapiirin vaikuttaa itseesi. Elämäntapamuutos ei ole vain nopea pyrähdys, vaan matka, jonka varrella opimme koko ajan enemmän ja enemmän- myös niistä vaikeistakin asioista. Ajattele positiivisesti niin ikävätkin asiat näyttävät valoisemmilta.                                     Take care of your body. 
                 It is the only place you have to live.2 Comments

 1. Johanna

  Amen. Olen tyytyväinen asiakas ja ennen asiakkuutta olin tyytyväinen bloginlukija. Jopa Heidin hellässä huomassa tulee välillä takapakkia, ainakin minulle. Pelkkä personal trainerin palkkaaminen ei valitettavasti ratkaise kaikkea. Mutta päämäärä, pysyvä elämäntapamuutos, on notkahduksen jälkeen entistä selkeämpänä mielessä!

  Reply
  • Heidi

   Kiitos Johanna 🙂 Taalla tyytyvainen treenaaja 🙂
   Totta, elamantapamuutos on matka, joka jatkuu lapi elaman. Elamantilanteet vaikuttavat meihin- halusimme tai emme, mutta miten, se on kiinni vain itsestamme. Matka jatkuu 🙂

   Sulla Johanna, on niin hyva motivaatio ja tekemisen ilo, etta suunta on aivan oikea 🙂 Voit olla niin ylpea itsestasi jo saavutetuista “tuloksista”, ja kaikkeahan (hyvinvointia) ei voi mitata vain mittanauhalla. Tarkeinta on se milta itsesta tuntuu ja kuinka onnellinen on.

   Heidi 🙂

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *