Päiväni pilatesopiskelijana

by | Mar 23, 2016 | Hyvinvointi, Luokittelematon, pilates, pilatesrulla, Somatic Studio, Uncategorized | 0 comments

IMG_9865

 

Herätyskello soi kello 6.00. Tykkään heräillä rauhassa ja hoitaa aamutoimet ilman kiirettä. Siksi mieluummin menen illalla hieman aiemmin nukkumaan, jotta aamulla aikainen herätys ei ole hankalaa. Seuraavan päivän tavaratkin odottavat jo aamulla valmiina, eli ei mene turhaa aikaa tavaroiden etsimiseen. Tosin aamuvirkulle aikaiset aamut eivät tuota sen kummempia ponnisteluja ja varsinkin nyt kevättä kohden mentäessä helpottaa koko ajan.

Matkalla Somatic Studiolle hyppään ratikan kyydistä puolessa välissä, sillä saan energiaa ulkoilmasta ja pienestä aamureippailusta. Huono ilmakaan ei pahemmin haittaa.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Aamupäivät vierähtävät Jarmo Ahosen opetuksessa teorian ja anatomian parissa, vaikka harvoin pysytäänkään pitkään paikallaan. Testaamalla ja tunnustelemalla, mitä kehossa milloinkin tapahtuu onkin ainakin itselleni se paras tapa oppia. Päämäärättömän treenaamisen sijaan kannattaakin miettiä, miksi jotakin liikettä tehdään ja mitä sillä haetaan. Keho on mieletön kokonaisuus, joka kaipaa liikettä- ja etenkin mahdollisimman monipuolista sellaista. Useimmiten liike onkin lääke moneen vaivaan.

 

IMG_9872

 

Lounastauoilla ovat tutuiksi tulleet aivan studion vieressä sijaitsevat The Cock ja Zucchini. Molemmista saa herkullista kasvisruokaa, jonka olen huomannut olevan vatsaystävällisintä aktiivisen päivän keskellä. Etenkin kun heti lounastauon jälkeen olemme harjoitelleet klassista repertuaaria, jonka viimeiset liikkeet ovat hyvinkin vaativia. Viime kursseilla saimme käytyä viimeisetkin klassiset liikkeet läpi- nyt vain paljon omaa treeniä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Viime kerralla teimme harjoituksia myös pienvälineiden kanssa, joista klassisia ovat keppi ja rengas. Pallo, rulla ja kuminauha ovat myös todella käteviä ja niiden avulla saadaankin uutta haastetta perusliikkeisiin. Pilatesrulla on ollut kovassa kotikäytössä lähinnä jalkojen ja selän “hieronnassa”, mutta esimerkiksi keskivartalon ja pakaran aktivoimisen hahmottamisessa koen sen erinomaiseksi.

 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Somatic Studion pilatesohjaaja-opinnot lähenevät jo loppuaan, enää kolme kuukautta jäljellä! Hieman jännittää, sillä vaikka paljon on jo opittu, on paljon vielä tehtävää. Onneksi voin päivittäin treenattavien kanssa ammentaa opittua ja tuoda sitä käytäntöön. Pilates nimittäin auttaa erinomaisesti tuntemaan ja tiedostamaan oman kehon- niin ne heikkoudet kuin vahvuudetkin. Sitä kautta pilatesharjoittelusta on hyötyä useissakin lajeissa, joissa vaaditaan etenkin tasapainoa- olipa se sitten maaston/alustan muutokset tai vastustajan aiheuttamat haasteet.

Tasapaino onkin yksi kehon hallinnan tärkeimmistä asioista. Tunnistamalla kehon mahdolliset virheasennot ja linjaukset, pystytään pilateksen avulla ennaltaehkäisemään jopa mahdollisia loukkaantumisia. Esimerkiksi juoksussa heikko keskivartalon tuki, jota juurikin pilateksen avulla vahvistetaan, saattaa oireilla jaloissa ja näin vaikuttaa virheelliseen askellukseen. Ainakin itse olen saanut paljon oivalluksia ja tiedostan paremmin, mistä aiemmat säären rasitusmurtumat todennäköisesti juontavat. Oman kehon tuntemisen avulla on helpompi vahvistaa omia heikkouksia. Pilateksen, kehonhuollon, levon ja sopivan treenimäärän suhteuttaminen kokonaisrasitukseen onkin auttanut kropan pysymään kunnossa vauhdikkaasta ja liikkuvasta työstä huolimatta.

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.