Sesongissa Nyt…

by | Nov 17, 2013 | Hyvinvointi, Lifestyle, Luokittelematon, Ruokavalio | 2 commentsPersimmon eli Kaki. 
Persimmon on oranssi, tomaatin näköinen hedelmä. Maultaan se on kypsänä hieman päärynän ja persikan makuinen… ja ihanan makea. Persimmon on parhaimmillaan syksyllä, eli juuri nyt on paras aika syodä persimmoneja. Persimmonissa on paljon C, A ja joitakin B ryhmän vitamiineja, ja jonkun verran myös E ja K- vitamiinia. 

Nämä yksilöt ovat vielä aivan raakoja- kypsä persimmon on pikkuisen pehmeä ja väriltään tumman oranssi. Persimmon maistuu niin pilkottuna sellaisenaan, jugurttissa, puuron päällä tai miksei juustolautasella. Kohta on myös aika tehdä suosikki joulujälkkäriäni- Victorian kiisseliä. Ja persimmon sopiikin sen kanssa täydellisesti 🙂  In season now. Persimmon, Kaki. 
Persimmon is orange, tomato kind of fruit. When ripe, it tastes like pear or peach… and so nice and sweet. It’s in season in fall, so its best to buy now! Persimmon contains lots of Vitamins C- A and some Vitamin B’s, and a little bit of Vitamin’s E and K.

These ones are still a bit raw, but the ripe ones are a bit soft, and has a nice dark orange colour. I like persimmons just as it is, or with yogurth, oatmeal or even with cheeses. 


2 Comments

 1. Anni

  Persimonit on parhautta!! 🙂 tiedätkö paljon 100g on energiaa?

  Reply
  • Heidi

   Moikka Anni,

   Eikö olekin 🙂 Persimmoneissa on noin 70kcal/100gr.

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *