Sushi Night

by | Nov 16, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio | 0 comments

Naapurustossamme on aivan ihana sushi-ravintola, joka helposti maussa pesee hienoimmatkin sushi-ravintolat. Mutta eilen innostuimme taas pitkästä aikaa tekemään omat sushit. Viime kerrasta onkin jo muutama vuosi. Parasta kokkailussa on tekemisen ilo koko perheen kesken ja se pieni jännitys, onko riisi sellaista sopivan tahmeaa ja hieman makeaa, ja onnistuuko rullaus… Haasteellisinta sushin tekemisessä onkin juuri riisin keittäminen. Rullauksesta oli vielä mielikuvia sushikurssilta, joka oli yksi kolmekymppisteni “ohjelmanumeroista”- ja siis ihan vastahan niitä juhlittiin 😉

Sushi-riisin valmistus:
Laita 250gr sushi-riisiä kattilaan ja huuhtele runsaassa kylmässä vedessä. Valuta ja lisää kylmää vettä niin, että riisit peittyvät ja anna seistä vielä noin 20 minuuttia. Valuta vesi pois kattilasta. Lisää 4 dl vettä, kiehauta varovasti, vähennä lieden lämpötilaa ja laita kansi päälle. Anna hautua noin 10 minuuttia, tai kunnes vesi on haihtunut. Jäähdytä riisi huoneenlämpöiseksi ja lisää 2-3 rkl riisiviinietikkaa ja 2 rkl miriniä tai sokeria. Sekoita hyvin ja riisi on valmista. Voit tehdä joko rullia tai nigirejä, oman maun mukaan.

Omat suosikkini ovat California-rullat ja kevyesti paistettu lohi nigiri. Tällä kertaa kaikki riisi meni rulliin, mutta ainakin omasta mielestäni lohi maistui paremmalta ilman riisiä. Sushien kanssa maistui myös lasillinen ranskalaista Chablieta, joka on mielestäni yksi parhaimpia valkoviinejä.


 In our neighbourhood, we have a really good sushi restaurant, but yesterday we had an idea to make it by ourselves. Last time was about two years ago… I guess. The best part of making sushi is the time spending all family together, and the waiting if the rice will be like it should be; sticky and a bit sweet. I think, that cooking the rice is the most difficult part. My favorites are California rolls and slightly grilled salmon nigiri with a glass of good Chablis, my favorite french white wine.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *