Toimistopäivä

by | Mar 20, 2014 | Lifestyle, Lounas, Luokittelematon, Ruokavalio | 2 comments


Eilinen päivä sujui “kotitoimistossa”, pientä happihyppelyä lukuun ottamatta (kävelylenkkiä ihanassa auringon paisteessa) . Treeniohjelmia, ruokapäiväkirjoja, tuntisuunnittelua… myös hyvinvointiin liittyviä luentoja ja kursseja on tulossa paljon nyt kevään aikana, ja niiden suunnittelu sujuu hyvin kotitoimistossa. 

Hyllyt notkuvat paljon liikuntaan, anatomiaan, ruokavalioon ja yleensä hyvinvointiin liittyvää kirjallisuutta, johon palaan aina uudelleen ja uudelleen. David Wolf (mm. Superfoods, Eating for Beauty), Geneen Roth, Kimberly Snyder, Thomas W. Myers (Anatomy Trains) mainitakseni vain muutaman suosikkini. Itsensä kehittäminen  on jatkuvaa ja tiedon jano kyltymätön. Tärkeää on kuitenkin poimia tiedontulvasta ne omat jutut. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Helposti myös ajatellaan, että kaikki tai ei mitään. “Joko en syö olleenkaan suklaata, tai sitten vedän koko levyn”. 

Kotitoimistossakin on tosin puolensa… Plussana on tietenkin sen helppous, ei tarvitse lähteä minnekään, voi tehdä töitä vaikka yökkärissä 🙂  ja lastenkin kanssa arki helpottuu… Mutta helposti työn ohessa ajatus herpaantuu ja mieli vaeltaa pestävissä pyykeissä, ruuanlaitossa ja muissa kotitöissä. Ja työt ovat aina kotona. Tämän takia yritänkin pitää viikossa yhden tehokkaan toimistopäivän ja muuten tehdä kaikki läppärillä tehtävät työt aikaisin aamulla tai päivällä; illat on hyvä rauhoittaa ja muutenkin olla ilman jatkuvaa näpytystä- lapset kun ottavat tästäkin mallia. No good.

                                       “Toimistopäivän lounas” 
Eilinen lounas; höyrytettyä parsakaalia, kesäkurpitsaa, bataattia, riisiä, tempeh’tä ja avocadoa. Yksinkertaista, mutta hyvää. Pidän tärkeänä, että lounaasta saa tarpeeksi energiaa, mutta sen täytyy olla myös helposti sulavaa ja kevyttä, jotta vältytään iltapäivän väsymykseltä. Värikkäitä kasviksia, proteiinia ja hyviä rasvoja. Tempeh:tä olen valmistanut vain muutaman kerran aikaisemmin, mutta tiistain kauppareissulla tarttui mukaan lupiinitempeh’tä, joka on hyvin proteiinipitoista. Sopii hyvin kevyesti paistettuna kasvisten kanssa. Yleensä aina kokkaan kerralla isomman satsin, jotta ruokaa olisi kiireisinä päivinä jääkaapissa valmiina. Lapsillakin helppo lämmittää ruoka koulun jälkeen itse. 

Uusi tuttavuus on Ombarin kookosraakasuklaa. Mmmm, oikein hyvää. Herkkuhammasta kolottaessa maistuu pala tai kaksi… ei, ei tarvitse syödä koko levyä kerralla- palakin riittää 😉 

2 Comments

 1. Anonymous

  Mikä on sinun suosikki ruokakirjoista, osastolla helppoa (lyhyet ainesosalistat) ja herkullista ja nopeaa??? Terv.ingrid

  Reply
  • Heidi

   Moikka Ingrid,

   Hmmmm, ruokakirjoista olen viime aikana perehtynyt lahinna raakaruokaan liittyviin kirjoihin, mutta ihan “perusruokakirjoista” Safkaa on sellainen, jota olen selaillut viime aikoina. Siina nayttaisi olevan helppoja, mutta oikein herkullisen nakoisia resepteja. Ja maistuvat varmasti koko perheelle.

   Terveisin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *