Ulkoilijan iho koetuksella- probiootit avuksi!

by | Dec 13, 2016 | Hyvinvointi, kauneus, Lifestyle, Luokittelematon, Uncategorized | 2 comments

img_0631

Vuoden ajan vaihtelut, ilmasto, hormonit, stressi, ruokavalio… kaikki nämä vaikuttavat osaltaan ihomme kuntoon ja toiset reagoivat muutoksiin herkemmin kuin toiset. Huomaan, että ihoni on hyvin herkkä hormonaalisille muutoksille ja vähäinen uni näkyy ensimmäiseksi kasvoista. Mutta kaikista eniten ihoni kuntoon vaikuttavat vuodenajat- kesäisin iho hehkuu ja kosteusvoiteet voivat olla hyvinkin kevyitä, kun talvella taas ihoni imee kaiken mahdollisen ja siltikin iho välillä kiristää.

Talvisinkin vietän paljon aikaa ulkona, olipa sitten kova pakkanen tai plussakeli, jolloin iho on koetuksella. Tuuli, pakkanen ja ilmojen vaihtelut ovat paljon ulkoilevan vitsauksia, ja siksi ihonhoitoon on hyvä kiinnittää talvella entistä enemmän huomiota. Hyvälaatuiset tuotteet, kosteutus ja riittävä suoja ovat kaiken a ja o.

Muutama kuukausi sitten olinkin enemmän kuin iloinen saadessani kutsun uuden kauneushoitola- Salon & Shopin luomusertifioidun Essen- 2 osaiseen kasvohoitoon. Ensimmäinen hoito oli ihon kunnon kartoittamista, puhdistus ja samalla värjättiin myös kulmakarvat. Ihanan rentouttava ja naamion aikana taisin jopa nukahtaa hetkeksi. Toinen hoito sisälsi myös mekaanisen puhdistuksen. Ihanaa hemmotelua ja omaa aikaa. Hyvä vinkki pukille 😉 

Essen tuotteista mielenkiintoisen tekee niissä käytetyt probiootit, jotka ravitsevat valikoidusti iholla eläviä hyviä mikrobeja. Mikrobit vastaavat pitkälti ihosi kunnosta; ne puolustavat ja suojaavat ihoa patogeeneiltä, ylläpitävät ihon tehokasta suojaominaisuutta ja ehkäisevät ihon ennenaikaista ikääntymistä. Moni onkin saanut tuotteiden avulla apua myös mm. aknen hoidossa. Silloin, kun ihon mikrobiomi on tasapainossa, myös suojabarriääri toimii pitäen ihon kosteana ja vapaana toksiineista. Tämä tarkoittaa siis piilevien tulehdusten vähenemistä ja hitaampaa ihon ikääntymistä.

Probiootit:

*Parantavat ihon kosteuspitoisuutta *Vähentävät herkkyyttä *Hidastavat ikääntymistä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä ovat päivittäisessä käytössäni juuri nyt! Zuiin primer toimii myös hyvänä kosteuttajana. 

Viime vuosien aikana olen testaillut paljon erilaisia luomu ihonhoitotuotteita. Toisten tehon ja hyödyt olen huomannut paremmin kuin toisten, mutta Esseen ihastuin juuri sen yllättävän nopeiden näkyvien tulosten takia. Ja nyt talven kylmempiä ilmoja ajatellen halusin kunnon suojan, ja repair oil onkin ollut aivan must. Muutaman kerran olen palelluttanut ihon sen verran pahasti, että korvalehdistäkin ovat nahkat kuoriutuneet :/ Kasvohoidon yhteydessä ostinkin tuotteita niin puhdistuksesta aina täydellistä suojaa myöden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Repair Oil on ollut ehdoton ulkoilijan pelastus; Repair Oil on nimittäin intensiivisesti ihoa ravitseva öljy, joka tuo iholle täydellisen sekoituksen omega rasvahappoja ja E-vitamiinia. Laitan öljyä niin aamuisin kuin iltaisin. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jouluksi aurinkoon suuntaavaa matkaa ajatellen ostin myös viime kesänä erinomaisiksi testaamani CîMEN Beautifying Dry Oilin ja Kissed by a Rose repairing serumin. Molemmat ovat aivan ihania; kosteuttavat auringon oton jälkeen ja tekevät ihoon kauniin kuullon.

Joulukuun 13. luukku:

“Next time you think of beautiful things, don’t forget to count yourself in.”

*Kasvohoito saatu, tuotteet ostettu itse. Kirjoitan ja suosittelen ainoastaan tuotteita, jotka olen itse testannut toimiviksi! 

Heidi xoxo

2 Comments

 1. Pauliina

  Kiitos vinkistä, täytyypä testailla!

  Reply
  • Heidi Tainio

   Moikka Pauliina,
   Itse tykästyin tosi paljon 🙂 Tuotteita taitaa tällä hetkellä saada ainoastaan tuolta Museokadun (nro 15) kauneushoitolasta.

   Terkuin Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published.