USKOLLINEN TREENIKAVERI

by | May 3, 2020 | Exercise, Wellbeing | 0 comments

 

 

Olen Suunto– Ambassador, tehty kaupallisessa yhteistyössä

 

Uskollinen treenikaveri kannustaa ja motivoi. Se motivoi juoksemaan 10,90 kilometrin jälkeen vielä viimeiset sata metriä, jotta tasaluku tulee täyteen.

 

Uskollinen treenikaveri on vahva ja kestävä. Se kulkee mukana kaikkialla sopeutuen paikkaan kuin paikkaan, hyytymättä pidemmälläkään matkalla. Tarvittaessa se näyttää jopa reitin perille määränpäähän.

 

Uskollinen treenikaveri innostaa testaamaan uusia lajeja ja tulemaan ulos omalta mukavuusalueelta. Se ei pienistä hätkähdä, ei edes silloin, kun itse on jo äärirajoilla. Joskus se osaa olla ärsyttävän armoton- toisinaan jopa toivoisin, että se osaisi edes hieman valehdella.

 

Uskollinen treenikaveri osaa olla myös lempeä. Se kertoo, jos liikutaan liikaa “harmaalla alueella” ja sen milloin on aika levätä. Uskollisen treenikaverin kanssa voi jopa nukkua.

 

Parasta uskollisessa treenikaverissa on se, että jokainen voi valita itselleen ja omaan elämäntyyliinsä sopivimman. Yhdelle sopii treenikaveri, joka kannustaa arkiliikuntaan- toiselle taas treenikaveri, joka auttaa saavuttamaan kovimmatkin tavoitteet.

 

 

 

USKOLLINEN TREENIKAVERI JO 90-LUVULTA

 

Ensimmäisen kerran harjoittelin urheilukellolla 90-luvun alkupuolella. Juoksin jo tuolloin metsässä, vaelsin ja rymysin soilla. Urheilukelloni oli melko kohlo ja sykevyö painoi, ei mitenkään mukava. Kello oli nimensä mukaisesti urheilukello, ei sitä pidetty muuten kuin urheillessa. Kellon tärkeimmät ja muistaakseni ainoat ominaisuudet olivat sykkeen ja harjoituksen keston mittaus- erillisellä lisäosalla sai mitattua matkan. Kello oli vaatimaton, mutta se auttoi harjoittelemaan eri sykealueilla ja sen ansiosta opin tunnistamaan omat sykealueeni ilman mittareitakin. Kello oli oma kirittäjäni, piiskuri ja tarvittaessa maltillinen rauhoittaja.

 

Kilpaurheilun jälkeen treenasin vuosia ilman minkäänlaista mittaria. Oli mukava liikkua omaa kehoa kuunnellen. Pikku hiljaa juoksutapahtumien tullessa kuvioihin ja tavoitteellisemman harjoittelun myötä innostuin taas urheilukelloista. Oman kehityksen seuraaminen oli mukavaa ja tapahtumissa seurasin tarkasti omaa vauhtia. Nyt kelloista löytyi jo GPS. Yhteistyöni Suunnon kanssa alkoi vuonna 2014, jolloin vaelsin Kilimanjarolla.

 

Urheilukellojen kehitys on ollut huimaa. Enää kelloja ei pidetä vain urheillessa, vaan ne kulkevat ranteessa muutenkin. Plussaa siis tyylikkäästä ulkonäöstä. Urheilukello kertoo treenien lisäksi mm. unenlaadusta, stressitasoista, palautumisesta ja esimerkiksi uusi Suunto 7  käyttää Wear OS by Google -käyttöjärjestelmää, joka tekee siitä tämän päivän älykkäimmän urheilukellon. Saat tietoja suosikkisovelluksistasi, näet seuraavan tapaamisesi tai tehtävälistasi, voit tarkistaa puhelut helposti ja vilkaista saapuvat viestit nopeasti suoraan kellosta.

 

Mikään mittari ei kuitenkaan voi tarkasti kertoa henkilön hyvinvoinnista tai terveydestä, tärkeää on luottaa omiin tuntemuksiin. Moni kuitenkin kertoo kellon motivoivan liikkumaan enemmän ja tekemään päivän aikana muitakin terveyttä edistäviä valintoja. Näin poikkeusaikana, arkiliikunnan jäätyä vähemmälle, olisi esimerkiksi hyvä seurata päivittäisiä askelia. Työmatkojen ollessa monella vain sängystä keittiöön, on riittävän päivittäisen liikkumisen eteen tehtävä enemmän töitä. Askelien kerryttämiseksi olenkin suositellut pientä happihyppelyä korttelin ympäri ennen työpäivän aloittamista. Raitis ilma ja liike antavat heti ryhdikkäämmän startin päivään. Myös pienet taukojumpat ja välitunnit tekevät hyvää niin lapsille kuin meille aikuisillekin.

 

Lue myös “Miten valita urheilukello”

 

 

SUUNTO 9 BARO 

 

Vuosien aikana olen testaillut useampia urheilukelloja, useammilta eri brändeiltä. Tällä hetkellä omaan käyttööni ehdottomasti parhaiten soveltuu Suunto 9 Baro. Minulle tärkeimmät ominaisuudet ovat treenin aikana kellotaulusta näkyvät syke, keskivauhti, aika ja matka- mäkitreeniä tehdessä nousumetrit. Intervallitreeneissä käytän kellon intervalli-ominaisuutta, josta voi helposti valita intervallin keston joko matkana tai aikana. Samaa ominaisuutta käytän myös lihaskuntotreeneissäni.

 

Kellossa on rannesykemittaus, mutta sykevyötä käytän aina, kun haluan nähdä tarkemmat sykkeet. Esimerkiksi juoksu- ja hiihtolenkeillä käytän sykevyötä, joogatessa en koskaan. Kello soveltuu myös vesilajeihin- odotankin innolla jo kesää ja purjelautailua, uudehkoa harrastustani, jonka aloitin muutama vuosi sitten.

 

Kello on kädessäni niin yöllä kuin päivällä. Olen niin tottunut siihen, että aamulla ensimmäiseksi katson vaistomaisesti menneen yön unet. Päivän mittaan vilkuilen aikaa ja askeleita. Lenkillä treenistä riippuen vauhtia ja matkaa. Treenattavien kanssa käytän ajanottoa. Juuri nyt vilkaisin, kuinka kauan on vielä aikaa illan Instagramin LIVE kehonhuolto/joogaohjaukseeni. Hyvän olon 35 minuuttinen alkaa klo 17.30 @heidionthego, tule sinäkin mukaan <3

 

Seuraa minua Instagramissa @heidionthego 

Kuvat Elina Hovinen 

 

 

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *