Vaellusta Nuuksiossa

by | Jun 15, 2014 | Luokittelematon, Nuuksio, Treeni, vaellus | 2 comments

Viime viikonloppu oli täynnä aktiviteetteja- lauantaina joogaa merellä ja maalla, sekä suppailua, ja sunnuntaina suunnattiin Lauran kanssa Nuuksioon vaeltamaan. 

Päivä oli yhtä aurinkoinen kuin tänäänkin- sopivan lämmin muttei liian kuuma pitkäkestoiseen vaellukseen. Auto jätettiin Haltiaan, josta haimme kartan ja suunniteltiin päivän vaellusreitti. Laura onkin ihan parasta treeniseuraa- molemmilla meillä on hiihtotausta ja itse asiassa ollaan aikoinaan kierretty samoja kisoja pitkin Suomea ja vielä samassa sarjassa! Nyt vasta aikuisiällä ollaan tutustuttu paremmin ja ajatusmaailmat klikkasivat heti yhteen. Kiva muistella hiihtoaikoja, treenejä, vaelluksia ja sitä kuinka nuoruusajan harrastus on juurtunut niin syvälle, että se on elämäntapa. Kannattaa ehdottomasti kannustaa lapsia harrastamaan ja testailemaan erilaisia lajeja. Niillä luodaan hyvä pohja liikkumiseen ja myös kaverit löytyvät harrastusten parista.

Haltialta vaelsimme kohti Haukkalampea, jossa pidimme ensimmäisen breikin ja evästauon; bounce ja Four Sigma Foodsin Sport Herbsillä terästettyä vettä. Haukkalammella on myös kahvila, vessat ja vesipullon täyttöpiste. Haukkalammelta on helppo valita reittejä aina kahdesta kilometristä ylöspäin. Me valittiin tietenkin pisin mahdollinen, jonka päälle kierrettiin vielä reilu kolmen kilometrin lenkki Haukkalammen ympäri. Maasto oli helppo, muutamaa tielle kaatunutta puuta lukuunottamatta, mutta mäkinen- paljon porrasnousua.  Reitit oli myös selvästi opastettu. Jokaisella reitillä oli oma väri, jota seurattiin.Matka meni nopeasti jutellessa, mutta kalliolla luikerrellut kyy sai katseet tiiviisti kohti maata ja jokainen puunjuuri alkoi muistuttaa enemmän tai vähemmän käärmettä. Tälläisillä vaelluksilla kannattaa ehdottomasti kantaa mukana kyypakkausta, ihan varmuuden vuoksi. 
Reilun neljän tunnin ja 20 kilometrin vaelluksen jälkeen palattiin takaisin Haltiaan, jossa söimme myöhäistä lounasta. Positiivinen yllätys oli ravintolan aivan ihana vuohenjuustosalaatti, nälkä oli tosin niin kova, että olisi maistunut vaikka pienet kivet! Myös Lauran lohisalaatti näytti houkuttelevalta. Jälkkäriksi söimme vielä kotoa tuotua raakakakkua, joka tosin muistutti moussea. Hyvää se oli silti cappucinon kanssa 🙂

Kesälle on suunnitelmissa vaellus/työmatka ja syksyllä vielä ennen joulua pääsen toteuttamaan jo vuosia kyteneen unelmani. Ärsyttävää, mutta tästä lisää myöhemmin, kun kuviot varmistuvat 🙂 


2 Comments

 1. Suvi

  Oi vitsi, miten kivalta päivältä tuo kuulostaa! Pitkät vaellukset hyvässä seurassa ja vielä aurinkoisessa säässä ovat yksi parhaista tavoista viettää kesäpäivää!

  Mielenkiinnolla odotan lisätietoja unelman toteuttamiseen liittyen! 😉 Ihanaa kesän jatkoa Heidi! <3

  Reply
  • Heidi

   Oli tosi kivaa, varsinkin kun pitkiä juoksulenkkejä saa vielä odottaa.

   Kiitos samoin Suvi, ihanaa kesän jatkoa ja unelmasta tulossa varmasti pian 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *