Väriä Päivään!

by | Jan 28, 2014 | Green smoothie, Luokittelematon, Resepti, Ruokavalio | 11 comments

Onko tavoitteenasi kaunis ja kuulas iho, paksu ja vahvat hiukset tai kenties toimiva vatsa? Mitä, jos vaihtaisit aamupalasi tai välipalasi kuitupitoiseen vihersmoothieen? 

Vihersmoothie on oikea terveyspommi- a real superfood! Se antaa energiaa, sulaa helposti ja laittaa aineenvaihdunnan käyntiin, ja kaiken lisäksi se myös puhdistaa ja kaunistaa ihoa. And can you really say, that greens are boring? I think this looks pretty amazing 🙂 

Tänään vihersmoothieen laitoin kourallisen pinaattia, palan kurkkua, 2 sellerin vartta, 2 lehtikaalin vartta, sekä omenan ja 1/2 makean appelsiinin tasapainottamaan vihreiden makuja, ja vettä sen mukaan kuinka paksua smoothieta haluat. Ainekset blendasin Vitamixillä sileäksi smoothieksi. Päälle vielä ripaus chian-siemeniä. Tästä annoksesta tuli 2 isoa lasillista! Smoothie säilyy jääkaapissa kaksi päivää. (Yleensä lisään smoothieen vielä sitruunaa, mutta tällä kertaa se oli loppunut)

Pretty in pink 😉


Is your goal to have a beautiful, great looking skin or thick and healthy hair, or maybe a healthy bowel? So, why not to have a green smoothie a day? This one contains; a handful of spinach, 2 celery stalks, piece of cucumber, 2 stalks of kale, and an apple and 1/2 orange to balance the taste of the greens. 


11 Comments

 1. Tiinuska

  Vastaan kyllä kaikkiin esittämiisi kysymyksiin, mutta en silti ole vielä rohjennut maistamaan vihersmoothieta! Olen tykästynyt enemmän makeisiin mixeihin, joten pelkään vihreän maistuvan vähän “liian terveelliseltä” 😛 ehkä voisi kokeilla ensin varovasti lisätä vaikka vähän pinaattia johonkin perussmoothieen…Tuo väri on kyllä huikea!

  Reply
  • Heidi

   Tiinuska, kannattaa testata- voit vaikka yllattya 🙂 Alkuun tosiaan kannattaa lisata vihreita pikku hiljaa esim. banaani/mustikka/pinaatti/mantelimaito on tosi hyvaa, eika pinaatti maistu lapi ollenkaan. Ja mita enemman laittaa hedelmaa sekaan sen makeampaa smoothie on. Itse laitan nykyaan max. kahta eri hedelmaa. Paaryna ja ananas ovat hyvia makeita vaihtoehtoja.

   P.S Helmikuun 15. kannattaa tulla Kaapelitehtaalle maistelemaan ja tutustumaan smooteihin ja mehuihin 🙂

   Heidi

   Reply
  • Reino

   Mukavan raikas blogi sinulla! Vihersmoothie tai smoothiet ylipäätään on ihan huippu juttu. Helppo tapa saada paljon vihreää tai sitten erilaisia superfoodeja ja terveellinen ruokahan nimenomaan on hyvää eikä pahaa niin ku monesti jostain syystä ajatellaan. Sopivat reseptit kun keksii, niin ei tee enää edes mieli roskaruokaa.

   Pitää vähän mainostaa tässä nimittäin minä olen myös pitänyt reilun pari vuotta ruokavalioaiheista blogia, jossa myös smoothiereseptejä ja asiaa niin laihdutuksesta kuin lihaskasvustakin ja myös henkisestä puolesta. Jos kiinnostaa, niin voi käydä tsekkaamassa täältä: http://reinonravinto-oppi.blogspot.fi

   Reply
  • Heidi

   Kiitos Reino 🙂
   Totta, monella on niin paljon ennakkoluuloja, etenkin vihersmootheihin! Yhteen smoothieen saa pakattua paljon ravintorikkaita kasviksia, marjoja, hedelmia jne.
   Testailemalla loytaa omat suosikit 🙂

   Taytyypa kayda kurkkaamassa sun blogi 🙂 Ja kiva, kun kavit kommentoimassa 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Anonymous

  Tätä reseptiä pitää testata, en ole ihan noista aineksista vielä tehnyt! 🙂 Ja taidanpa käydä myös Reinon blogia lukemassa. 🙂

  Reply
  • Heidi

   Suosittelen, maistui hyvalta 🙂 Mukavaa aurinkoista paivaa 🙂

   Heidi

   Reply
 3. Anonymous

  Nams, kuulostaa hyvältä! Mutta, mahtaako tuo riittää pelkästään aamiaiseen? Ajattelin josko lisäisi vielä laadukasta öljyä, avokadon ja ehkäpä jotain protskujauhoa, että jaksaisi aamupäivän töissä…
  Kiitos ihanasta blogistasi 🙂

  Reply
  • Heidi

   Moikka!
   Jos “syö” koko satsin niin uskon, että riittää. Mutta jos juot yhden annoksen, eli noin puolet, niin sitten ehkä vaatii jotain tudinpaa. Proteiinijauhetta en tähän sotkisi, mutta avocado olisi oikein hyvin. (Olin tähän itseasiassa laittamassa avocadoa, mutta se oli ihan pilaantunut).

   Ja kiitos 🙂

   Heidi

   Reply
 4. Reino

  Joku proteiininlähde olis aina hyvä olla jos haluaa, että pelkkä smoothie on ateria. Maustamaton proteiinijauhe voisi sopia, mutta vihreää mukaillen spirulina on tosi hyvä protskun ja lisävitamiinien/kivennäisten lähde tällaisiin juomiin. Jotain rasvaa/öljyäkin vois hieman lisätä. Pitää nälän poissa pitempään 🙂

  Reply
  • Heidi

   Totta, spirulina on hyvä tai chlorella. (Otan spirulinan erikseen tablettina, niin en tullut ajatelleeksi) Lehtikaalissa on vihreistä ehkä eniten proteiinia, eli voi laittaa sitä, jos ei halua laittaa jauheita joukkoon. Chia on hyvä Omega 3:n lähde ja sisältää myös proteiinia.

   Heidi

   Reply
 5. Anonymous

  päivää:)

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *