Vuoden ensimmäinen…

by | Feb 1, 2014 | Hiihto, Lifestyle, Luokittelematon, Treeni | 0 comments

… hiihtolenkki! Aivan huippua, kun vihdoinkin saatiin lunta myös tänne etelä Suomeenkin. Innoissani hain tietenkin heti sukset varastosta ja suuntasin kohti Paloheinän hiihtobaanoja- niin kuin moni muukin innokas hiihtäjä! Laduilla oli jo melkein tunkoa, mikä on tosin vain positiivinen juttu. Ihan mahtavaa, että hiihto on taas nousukiidossa kuntoilijoiden keskuudessa. Laduilla viiletti kaiken ikäisiä ja hiihtokoulujakin oli aina alle kouluikäisistä senioreihin. Suosittelenkin ottamaan muutaman hiihtotunnin, jos tekniikka on vielä vähän hakusessa. Varmasti jokaisella paikkakunnalla, jolla on hiihtoseura, on myös mahdollisuus saada hiihdonopetusta. Tekniikalla on niin suuri merkitys hiihdossa- hiihdosta nauttiikin ihan erilailla ja suksikin luistaa paremmin, kun painonsiirrot sujuvat suksen päällä eikä kanteilla. 

Alkuun, hiihtokautta vasta aloitellessa, kannattaa aloittaa maltillisesti, pysyä siellä pk-alueilla ja tosiaan keskittyä siihen tekniikkaan. Hiihto, jos mikä on tekniikkalaji! Ja vaikka juoksukunto olisikin huippu hyvä, tuntuvat ensimmäiset hiihtokerrat aina raskailta. 

Osana PT-ohjauksiani on myös mahdollisuus hiihtotreeneihin, ja niitä moni treenattavani toivoikin viime talvena. Hiihto onkin ihan paras kokovartalotreeni, joka vahvistaa niin hapenottokykyä, liikkuvuutta kuin lihaskuntoa. “Hiihtokoulua” on mahdollisuus saada myös kaveriporukoille, lisätietoja [email protected]. Ei muuta kuin vaihdetaan lenkkarit monoihin talven ajaksi, ainakin osittain 🙂 Oikein mukavaa lauantai-iltaa 🙂 
0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *