What makes you move?

by | Apr 27, 2013 | Lifestyle, Luokittelematon, Tavoitteet, Treenit | 8 comments

Mika saa sinut liikkumaan? Toimiiko motivaattorina ulkonaolliset syyt (esim laihtuminen/six pack), vai onko sinulla urheilullisia tavoitteita (esim. juosta 1/2 maraton) tai liikutko ihan vain hyvinvoinnin kannalta, ja koska se on kivaa? 

Jos ulkonakopaineet ovat ainoa syy liikkumiseen, niin pidemmalla tahtaimella, esimerkiksi elaman muutoksissa, motivaatiota voi olla vaikea pitaa ylla. Mutta olipa motivaattorisi mika hyvansa, niin tarkeinta on, etta liikkuminen on mielekasta. Tarkeaa on loytaa se oma laji, josta tykkaa πŸ™‚ Kannattaa myos muistaa, etta mikaan yksittainen laji ei sulle pois toista, vaan monipuolisuus on valttia! Salitreenarinkin on hyva tehda myos aerobista ja juoksijan taas lihaskuntotreenia!

Itsellani tavoitteet ovat enemman urheilullisia tavoitteita ja “koska se vaan on niin kivaa”, mutta toki se myos motivoi enemman, kun ulkoisiakin tuloksia alkaa nakymaan! Mutta pelkastaan ulkonaon takia tuskin jaksaisin kovin kauaa treenata. Itselleni tavoitteet ovat tarkeita, mutta niista ei saa tulla stressia! Mielekkyys lajiin taytyy sailya tavoitteista huolimatta. 

                                         Taman hetkisia “urheilullisia tavoitteitani” ovat:
          (aikatavoitetta en tosin ole asettanut… voi olla etta menee viela jonkun aikaa…)

                                                          – oppia vetamaan “kunnolla” leukoja 
                                                          – juosta 1/2 maraton alle 1.40
                                                          – seista kasilla ilman tukea

talla hetkella treenaan leuanvetoa (viela) avustettuna… muutama 
menee jo sentaan ilmankin!


What makes/motivates you move? Is it to look good ( lose weight, having a six pack) or is it to break some records (run 1/2 marathon) or just because it makes you feel good and cause its fun?

If its only to look good, it might be a bit harder to keep the motivation up in the long run (ex. life changes). What what ever your motivator is, its important that you like what you do! Its important to find the “thing” you like πŸ™‚ And its always good to wary what you do… so if you go to the gym, its good to combine it with some cardio and wise versa….

My motivator nowadays are “sporty” ones and just “because its so fun”! I just love the feeling after a hard work out! But of course it motivates as well, when I start to see some “superficial” results as well. But not sure how long my motivation would last, if it was only because of that… For me, its important to have some goals, but not to stress about them! What ever you do it have to be fun!

My goals right now: 

-Run a 1/2 marathon under 1.40
– Do proper pull ups! 
– Handstand without wall πŸ™‚

8 Comments

 1. Jaanaba

  Terve! =)

  Mun isoin tavoite on pysyä hyvässä kunnossa koko eliniän ja se sitten tuo mukanaan niitä pienempiä välitavoitteita kuten esim. triathlon- ja juoksukisoja.

  Reply
 2. Heidi

  Moikka!

  Totta! Kokonaisvaltainen hyvinvointi on kaiken a ja o! Kisoista saa motivaatiota treeneihin!

  Reply
 3. -Sanna

  Hyvä olo on tietenkin sen ensimmäinen motivaattori mutta en pistä pahakseni, jos reidetkin siinä samalla vähän kapenee ;))

  Aiemmin juoksemista “vihaavana” oli viimeksi mukava huomata, että tämähän on kunnon kohotessa oikeastaan kivaa. Vielä kun pururata kuivaisi, ettei tarvi asfaltilla juosta. Mulla yrittää alaselkä aina jumiin juoksulenkin jälkeen. En tiedä johtuuko se kovasta alustasta vai pitäisikö käydä tarkistamassa onko lanneranka taas vinossa vai vain lihakset jumissa πŸ™

  Leuanvedon mäkin haluaisin oppia. Mä olen ainut meidän perheestä, joka ei siihen pysty πŸ˜‰

  Hyvää viikonloppua Heidi!

  Reply
  • Heidi

   Moikka Sanna,

   Ja kiitos samoin! Mulla hot jooga on auttanut lihasjumeihin! Kannattaa myos yrittaa venytella paljon!

   Heidi

   Reply
 4. Laura Patrikainen

  Paras motivaattorini on tällä hetkellä omien urheilullisten tavoitteiden saavuttaminen – tavoitteeni ovat muuten hauskasti melkein samat kuin sinulla, Heidi! Haluan juosta puolimaratonin alle 1.45, oppia vetämään leukoja ja oppia käsilläseisontapunnerruksen πŸ™‚ Juoksutapahtumissa kisaan enemmän itseäni vastaan mikä on oikeastaan todella vapauttavaa kilpaurheilun jälkeen. Tiedän, ettei minusta tule koskaan huippujuoksijaa edes kansallisella tasolla, joten hyvällä omalla tunnolla voi keskittyä vain kisaamaan itseäni vastaan. Lisäksi urheilusta tulee huikean hyvä olo ja omien rajojen rikkominen ja mukavat endorfiinibuustaukset vaikuttavat positiivisesti myös itsetuntoon ja omakuvaan πŸ™‚

  Onko sinulla jo tarkempaa aikatavoitetta HCR:lle?

  Reply
 5. Heidi

  Moikka Laura!

  Ma oon niin samoilla linjoilla sun kanssa ja todellakin itseani vastaan makin yritan aikojani parantaa! En tavoittele muuta kuin omien rajojen testaamista! Olo on niin mieleton treenin jalkeen!

  HCR:n menen ihan fiiliksen mukaan! Viela en ehka ole valmis alle sen 1.40 … Se on niin kova! Mut jos 1.45…. Katotaan… Oletko sa menossa sinne? Ollaan varmaan samassa lahdossa’!

  Heidi

  Reply
 6. Laura Patrikainen

  Kyllä vain, viikon päästä on jo HCR juostu πŸ™‚ Lähden oranssissa lähtöryhmässä, tavoitteena parantaa ennätystä alle 1:48. Tsemppiä HCR:lle!

  Reply
 7. Heidi

  Hei, me ollaan samassa lahtoryhmassa! Siella sit tavataan, tuu moikkaan niin tsempataan toisiamme πŸ™‚

  Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *