IMG_1487

 

Motivaatio maanantai- vaikka toisaalta maanantaisin harva kaipaa motivaatiobuustia. Useimmiten maanantai, tiistai ja vielä keskiviikkonakin jaksetaan tsempata, mutta mitä lähemmäksi viikonloppua mennään, sitä enemmän motivaatiota kaivataan. Etenkin, jos alkuviikkoa hallitsevat tiukat säännöt ja kurinalainen suorittaminen. Liian radikaalit ja nopeat muutokset sopivat vain harvalle, ja siksi helposti viikosta toiseen aloitetaan “uusi elämä” aina maanantaisin. Kuulostaako tutulta?

 

“It’s never too late to start over. If you weren’t happy with yesterday, try something different today. Don’t stay stuck, do better. “

 

Kieltojen ja sääntöjen sijaan lisää esimerkiksi ruokavalioosi lisää kasviksia ja marjoja, valmista välipalat etukäteen, tee itse ruokaa, juo enemmän vettä, merkitse kalenteriin treenit etukäteen ja pidä niistä kiinni… Olen huomannut, että liian radikaaleilla muutoksilla ei vaan saada pysyviä tuloksia. Kaikki dieettejä testanneet varmasti tietävät, että dieetillä ei voi olla loppuelämää, ja helposti dieetin päätyttyä kilot pikku hiljaa palaavat takaisin, ellei ruokavalioon tehdä pysyviä muutoksia.

Kaiken kerralla muuttamisen/karsimisen sijaan keskity joka, tai joka toinen viikko, yhteen tai maksimissaan kahteen uuteen juttuun. Muutokset saattavat tuntua aluksi pieniltä, mutta kun keskityt vain muutamaan juttuun kerralla, tulee niistä helpommin päivittäisiä tapoja. Silloin uusista tavoista on myös huomattavasti helpompi pitää kiinni. Ja ylipäätään positiivisuuden kautta tehdyt asiat tuntuvat muutenkin paljon mielekkäämmiltä.

 

IMG_1476

 

Loppuun vielä pitkästä aikaa viime viikon treenipäiväkirja:

Maanantai: TRX-treeni 45min

Tiistai: Speedon CrossXswim

Keskiviikko: –

Torstai: Semi pitkä juoksulenkki, 90min ja noin 14km

Perjantai: –

Lauantai: Juoksua kevyt 50min, 7,5km

Sunnuntai: Pitkä kävelylenkki ja venyttelyt

 

Heidi xoxo

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *