Avocado loves Mango

by | Jul 31, 2014 | avocado, Luokittelematon, mango, Resepti, Ruokavalio, salaatti | 6 comments

Kännykkä täyttyy päivittäisistä ruokakuvista; osa kuvista päivittyy Instagramiin (heidionthego) ja osa blogiin, mutta suurin osa kuvista “unohtuu” muistikortille ennen kuin ehdin niitä julkaista. 

Inspiraatiota kokkailuun ja erilaisiin variaatioihin saan milloin mistäkin. Eniten mielikuvista täytyy käyttää silloin, kun kaapit ammottavat tyhjyyttään. Silloin usein huomaakin, kuinka jo muutamasta raaka-aineesta saa tehtyä varsin kelvollisen aterian- joskus vähemmän on enemmän. 

Jos nyt joutuisin valitsemaan kolme lempiraaka-ainettani, olisi valinta hyvin helppo; avocado, mango ja grillattu halloumi. Näistä valmistuukin aivan ihana kesäisen raikas salaatti, jolla olemme viime aikoina herkutelleet. Inspiraation tähän salaattiin sain ystäväni Instagram-kuvasta. Instagram toimiikin mielestäni todella hyvänä inspiraation lähteenä. 

Mango/avocadosalaattia on helppo tuunata myös esimerkiksi pähkinöillä, erilaisilla salaateilla ja silloin tällöin olen kylkeen grillannut myös kanafileitä. Mielikuvituksella ei ole rajaa! Kastikkeeksi sopisi hyvin joku sitruunainen mangokastike, itsetehtynä tietenkin, mutta toimii hyvin ihan ilmankin. 

Mökillä salaatti sai mukaansa kevyesti suolattuja manteleita (yleensä suosin ihan naturelleja) ja grillattua kanaa. 

                       Mitkä ovat sinun suosikkiraaka-aineeksi tällä hetkellä? 


6 Comments

 1. Laura

  Mä oon ihan hurahtanut parmankinkun, hunajamelonin ja balsamicon yhdistelmään. Avokadoa, manteleita ja mansikoitakin tulee kyllä laitettua ihan jokapaikkaan 🙂 Mangoa en oo nyt muistanutkaan! Kiitti vinkistä, sitä täytyykin kotiuttaa heti seuraavalla kauppareissulla :p

  Reply
  • Heidi

   Oi nam! Parmankinkku/ hunajameloni on kyllä myös aivan ihanaa 🙂 Täytyykin tehdä taas pitkästä aikaa.

   Mukavaa viikkoa sinulle Laura 🙂

   Heidi

   Reply
 2. Anonymous

  Avokado ja halloumi, joten nyt ei auta lisätä kuin mango. Mutta miten tunnistaa sopivan kypsä mango? Smoothiehin olen käyttänyt pakastemangopaloja, mutta salaattiin sellaiset ei sovi..

  tervingrid

  Reply
  • Heidi

   Moikka Ingrid,

   Ilman muuta mangoa joukkoon 🙂 Mango kannattaa ostaa hieman pehmeänä, niin, että kuori antaa hieman myöden. Näin lämpimillä ilmoilla mango tosin kypsyy nopeasti ihan huoneenlämmössä. Pakastemangot ovat hyviä smootheissa, mutta salaateissa varmasti liian lötsöjä.

   Heidi

   Reply
 3. Anonymous

  Syön juuri tuota tekemääsi salaattia, nam! Espanjassa ja Italiassa suosikkiin kuuluu artisokka, se on niin herkullista tuoreena! Pinja

  Reply
  • Heidi

   Nam nam, kiva, että maistui 🙂 Itsekin söin sitä viimeksi eilen. Artisokka on myös ihanaa, mutta sitä tulee syötyä ihan liian harvoin.

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *