Beauty Inside & Outside

by | Jun 10, 2014 | Hyvinvointi, Ihonhoito, kauneus, Luokittelematon, Ruokavalio, Wellbeing, Wellness | 2 comments

Kuinka monelle teistä on tuttua kuivaharjaus? Kuivaharjaus on nimittäin nopea keino kiihdyttää pinta verenkiertoa sekä vauhdittaa lymfakiertoa. Kuivaharjaus laittaa siis hyvin nesteet liikkeelle ja sopiikin hyvin mm. turvotuksesta kärsiville. Kuivaharjausta tehdään aina sydämeen päin ja itse aloitan harjauksen yleensä alhaalta ylöspäin, eli pohkeista ja sääristä, ja viimeiseksi kädet. Kuivaharjauksen voit tehdä esimerkiksi aamulla ennen suihkuun menoa. 

Itse innostun uusista jutuista nopeasti, mutta usein pikku hiljaa ne myös unohtuvat… Kesäisin hoidan ihoa säännöllisesti kuorinnoilla ja kosteuttamalla erilaisilla rasvoilla, mutta talven tullen tavat unohtuvat ja iho kuivuu. Ajanpuutettakaan ei voi syyttää, sillä aikaa harjaukseen ja rasvaamiseen ei yhteensä menisi kuin viitisen minuuttia. 

Tällä hetkellä menossa on taas innokas “rasvailuvaihe”, ja testissä ovat Estelle & Thildin suihkusaippua ja saman luomu sarjan vartalon kosteusvoide. Kosteusvoide on paksua ja sopiikin hyvin kuivalle iholleni. Yleensä en tykkää tuoksuvista rasvoista, mutta tässä tuoksu on kesäisen raikas. Saippuapullo on kaunis myös koristeena kylpyhuoneessa 🙂 

Ruokavaliossa kiinnitä huomiota monipuolisuuteen sekä riittävään kasvisten, tuoreiden vihannesten, marjojen ja hedelmien, sekä hyvälaatuisten rasvojen saantiin. Ja ennen kaikkea juo riittävästi vettä! Vesi puhdistaa ja aktivoi aineenvaihduntaa, sekä lisää ihon elastisuutta. Makua ja extrabuustia veteen saat sitruunasta tai limestä. Myös tuorepuristetut mehut kuten esimerkiksi kurkku ja selleri toimivat erinomaisina elimistön nesteyttäjinä ja puhdistavat kuona-aineista.

Vitamiineista E-vitamiini hoitaa ihoa ja suojaa ennenaikaiselta vanhenemiselta (pähkinät esim mantelit, siemenet, pinaatti ja parsa). C- vitamiini on tehokas antioksidantti ja välttämätön ihon kollageenin muodostuksessa (esim. appelsiini, greippi, mansikka ja papaija). A- vitamiinin, etenkin sen esiasteita sisältävät karotenoidit, kuten esimerkiksi porkkanat, vihreät kasvikset ja meloni, on tutkimusissa osoitettu olevan myös tärkeässä roolissa ihon hyvinvoinnissa. B2- vitamiinin puute voi aiheuttaa mm. suupielien halkeilua sekä kuivia ja hilseileviä kohtia ihoon, kun B6- vitamiinin puute taas aiheuttaa rasvaisen ihon etenkin nenänpieliin ja hiusrajaan.

Ihon kuntoon vaikuttavat vahvasti myös hormoonitoiminta ja stressi, jotka saattaa vaikuttaa ihoomme, vaikka kuinka söisimme terveellisesti. Esimerkiksi raskaudet, kuukautiskierto ja hormonaalinen ehkäisy vaikuttavat ihomme kuntoon. Ilmaista kauneuden hoitoa on riittävä uni. Nuku vähintään 7-9 tuntia yössä ja mene nukkumaan mielellään ennen kahtatoista. Unenlaatu on silloin parempi. 2 Comments

 1. Maarit Tollander

  Kiitos ihanasta blogista. Tämä on niin raikas ja samalla saa paljon tietoa. Estelle ja thildin tuotteet olleet mulla vuoden käytössä. Todella hyviä:)

  Reply
  • Heidi

   Kiva kuulla Maarit 🙂
   Aiemmin olen käyttänyt kyseisen sarjan huulikiiltoja, mutta nyt ensimmäistä kertaa testissä ihonhoitotuotteet. Tykkään kyllä tosi paljon.

   Mukavaa viikkoa ja kiva, kun kävit kommentoimassa 🙂

   Heidi

   Reply

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *